უნივერსალური წვენსაწური

უნივერსალური წვენსაწური - საუკეთესო მოდელები, ყველაზე იაფად და ონლაინ საბანკო განვადებით. გარანტია და უფასო ადგილზე მიტანა მთელ საქართველოში.

წვენის საწური მთელ მსოფლიოში ფაქტიურად ნებისმიერი სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილია, იქნება ეს ფორთოხლის თუ ბროწეულის წვენსაწური, თუ ეს ელექტრონული მოწყობილობა საქართველოშიც ნელნელა იკიდებს ფეხს და იმკვიდრებს მის ადგილს.

უნივერსალური წვენსაწური კი ამ ტრენდის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი კომპონენტია

პირველ რიგში გასათვალისწინებელია ის რომ წვენსაწურები განსხვავდებიან ტიპების მიხედვით. სიმარტივისთვის ისინი შეგვიძლია ასე დავყოთ:

  • მექანიკური წვენსაწური (იგივე ხელის წვენსაწური) - კონკრეტული ტიპის ხილს თუ მიესადაგება.
  • ციტრუსების საწური - როგორც მექანიკური, ასევე ელექტრონული ვერსია. გამოდგება მხოლოდ ციტრუსოვანი ხილის საწურის ფუნქციის შესასრულებლად.
  • ცივი გამოწურვის პრინციპის ელექტრონული და მექანიკური წვენსაწურები - ფაქტიურად ნებისმიერ პროდუქტისთვის მისაღებია, თუმცა უფრო მეტად იყენებენ მწვანე პროდუქტების (ისპანახი, კალე და სხვა) წვენის მისაღებად.
  • ცენტრიფუგის პრინციპის ელექტრონული წვენსაწური - გამოდგება ნებისმიერ ხილსა და ბოსტნეულზე, ჭეშმარიტად უნივერსალური წვენსაწური.

სწორედ მისი უნივერსალურობიდან გამომდინარე არის წომ ცენტრიფუგის პრინციპის წვენსაწური ყველაზე პოპულარულად ითვლება საქართველოში.

უშუალოდ უნივერსალური წვენსაწურის ყიდვამდე, ჩვენი რჩევაა, რომ რამდენიმე კომპონენტს დააკვირდეთ:

  • პირველი რა თქმა უნდა ბიუჯეტია. წვენსაწური იაფად, 50 ლარიდან იწყება, ძვირიანი ვერსიები კი 3,000 ლარამდე (!!) ადის, და უნდა ითქვას რომ თითოეულ გადახდილ ლარს გარკვეული ბენეფიტები მოაქვს, იმიტომ რომ შესაბამისი სხვაობები არსებობს.
  • მეორე საკითხი წვენის საწურის ტიპია. როგორც ზემოთ აღვწერეთ, ცენტრიფუგული ვარიანტი ყველაზე უნივერსალურია, თუმცა სხვა მოწყობილობებსაც თავისი პლუსები გააჩნიათ.
  • მოწყობილობის მოცულობა - ეს მნიშვნელოვანია იმისთვის რომ დაფიქრდეთ, სად შეინახავთ თქვენ წვენის საწურს, რა ფართის დათმობას შეძლებთ თქვენ მისთვის.
  • სიჩქარეების არჩევანი - წვენსაწურების უმეტესობა ჩართვა-გამორთვის ფუნქციებით შემოიფარგლება, რაც სავსებით საკმარისია გამართული მუშაობისთვის. ზოგს კი ცალკე აქვს არჩევანი მაღალ და დაბალ ტემპს შორის, რადგან დაბალ ტემპზე ადვილად მუშავდება რბილი ქსოვილის მქონე ხილი (მაგ. ციტრუსები), მაღალი სიჩქარე კი სასურველია ისეთ რთულ პროდუქტებთან როგორიცაა სტაფილო და ვაშლი.
  • დიზაინი - რა თქმა უნდა, ისევე როგორც სხვა ყველაფრის შემთხვევაში, სასურველია მოწყობილობის დიზაინი შესაბამისობაში იყოს თქვენი სამზარეულოს ფერთა გამასთან.
  • გაწმენდის კომპონენტი - შეაფასეთ ნაწილები და მათი სიმარტივე, მოწყობილობის გამოყენების შემდეგ თუ რამდენად მარტივი იქნება მათი გაწმენდა.

ერთი დეტალი ასევე რის გათვალისწინებასაც გირჩევთ ჩვენი გამოცდილებით არის ის რომ არ მიანიჭოთ უპირატესობა ისეთი წვენსაწურებს რომლებიც სადგამებად იყენებენ მისაწებებელ თავაკებს (ე.წ. პრისოსკებს). დიდი მოწყობილობის შემთხვევაში მიწებება დამატებით ართულებს მათ გადაადგილებას და მოხმარებას. აქვე შეგახსენებთ, უნივერსალური წვენსაწურის შეძენა განვადებით და ფასდაკლებებით ისურვეზეა შესაძლებელი.