ციტრუსის საწური

ციტრუსის საწური - ყველაზე ჯანმრთელი კვებისთვის. სრული ასორტიმენტი, უფასო ადგილზე მიტანა და განვადება.

გამორჩეულად დაბალ ფასებთან ერთად, ისარგებლეთ ფასდაკლებით,  ციტრუსის საწურზე, ბარათით გადახდისას ან გადაიხადეთ ადგილზე, ნივთის მიღებისას.

წვენის საწური

ახლად გაჟღენთილი ხილის ან ბოსტნეულის წვენი ვიტამინებისა და მინერალების ნამდვილი საცავია.  ნატურალური წვენის მიღება რეკომენდებულია ნებისმიერი ადამიანისთვის, მათ შორის მათთვის, რომლებიც იცავენ ჯანსაღ დიეტას.  სწორედ ამ პროცესის გასამარტივებლად, დაგეხმარებათ ციტრუსის წვენსაწური.

ბავშვებთან ურთიერთობისას, ბევრად უფრო ადვილია შესთავაზოთ მათ კაშკაშა სასმელი, ვიდრე დაარწმუნოთ ისინი სტაფილოს ან ვაშლის ჭამაში. სამწუხაროდ, მაღაზიაში შეძენილი, უცნობი კონცენტრატისგან დამზადებული წვენები, ხშირად უფრო მეტად  საღებავებსა და არომატულ აგენტებს შეიცავს, ვიდრე - ვიტამინებს. ამიტომაც, თუკი სახლში ციტრუსის საწური გექნება, ჩათვალეთ ყველანაირი პრობლემა მოგვარებულია. Juicer შერჩევის პარამეტრები

ციტრუსის საწურის ყიდვამდე,  გადაწყვიტეთ რა სახის ხილსა და ბოსტნეულთან მოგიწევთ მუშაობა ყველაზე ხშირად და რა მოცულობით წვენს მოიხმართ  ოჯახში, ბროწეულის წვენსაწური გნებავთ თუ ციტრუსების, ჩვენთან ყველაფრის პობნაა შესაძლებელი. გამოიყენებთ თუ არა ახალ მოწყობილობას სხვა კერძების მოსამზადებლად? ბოლოსკენ უკვე ყველაფერი გადაწყდება მოწყობილობის ტექნიკური მახასიათებლებით.

წარმოების მასალა:
აპარატი შეიძლება იყოს პლასტიკური, ალუმინის ან ფოლადის. პირველი ვარიანტი უფრო ხელმისაწვდომია, მაგრამ დიდი ხანი ვერ ძლებს. ალუმინი და ფოლადი უფრო ძლიერია, მაგრამ უფრო ძვირია. მიუხედავად ამისა, მოწყობილობის ყველა შიდა ნაწილი (გამყოფი, ხრახნები და ა.შ) დამზადებული უნდა იყოს მხოლოდ უჟანგავი ფოლადისგან, რომელიც არ რეაგირებს მჟავე პროდუქტებთანაც კი.

ძალა:
ძალა დამოკიდებულია მოწყობილობის ტიპზე და მასში დასამუშავებულ ხილზე:

ციტრუსის წვენის  დასაწურად საკმარისია მხოლოდ 50 ვატი;
რბილი ხილის, როგორიცაა ატმისა და ბანანის დასამუშავებლად, საჭიროა 250-500 ვტ სიმძლავრის მქონე წვენის საწური; რთული ხილის შემთხვევაში, (ვაშლი, მსხალი) წვენის შესქელებას მინიმუმ 800–1200 ვატი დასჭირდება.

ძალა, თუმცა არაპირდაპირი გზით, დიდწილად განსაზღვრავს წვენის სამუშაო ელემენტების როტაციის სიჩქარეს. რაც უფრო დიდია, უფრო სწრაფად და ეფექტურად გამოვა ხილისგან წვენი. ზოგადად, მბრუნავი წვენსაწურები,  მაღალი ხარისხის წვენის მისაღებად საკმარისია ბრუნვის ინტენსივობა დაახლოებით 10,000 rpm იყოს.

სიჩქარის რეჟიმები:

სხვადასხვა სიმკვრივის პროდუქტები მოითხოვს მათ დატრიალებას. ამიტომ, ყურადღება მიაქციეთ სიჩქარის რაოდენობას და მათი გადართვის შესაძლებლობას. ეს საშუალებას მოგცემთ დააყენოთ მაღალი ძალა ხილის მკვრივი რბილობით ან შეარჩიოთ ნაზი რეჟიმი დელიკატური ხილის დასამუშავებლად.

 ციტრუსების საწურს უამრავი რეჟიმი აქვს

თანამედროვე საწურებს შეიძლება ჰქონდეთ 9-მდე სიჩქარე, თუმცს 3-4 საკმარისია სახლის  პირობებში გამოყენებისთვის. ასევე მისასალმებელია პულსირებული და საპირისპირო რეჟიმების არსებობა, რომლებიც მყარი პროდუქტების დამუშავებას უფრო ეფექტურს გახდის.

ციტრუსის საწური

ციტრუსის საწურის ტიპები:

ციტრუსისთვის - ტექნოლოგიის უმარტივესი ტიპი, რომელიც შექმნილია ლიმნის, ფორთოხლის, ცაცხვის, გრეიფრუტის და სხვა სახის ციტრუსისგან ახალი წვენის მისაღებად. გარდა ამისა, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია არჩეული მანქანის ტიპზე: თუ ეს არის ელექტრო მოდელი, საკმარისია ძრავა ჩართოთ, ხოლო მბრუნავი საქშენები თავადაც გაართმევს თავს დავალებებს.

ციტრუსების წვენსაწურის დადებითი და უარყოფითი ტიპები

დადებითი:

  • კომპაქტური ზომა;
  • მარტივი და საიმედო დიზაინი;
  • ენერგიის დაზოგვა (20-60 ვტ);
  • დაბალი ფასი.

მინუსები:

  • არ არის შესაფერისი სხვა ხილის დასამუშავებლად.

მბრუნავი ტიპის წვენსაწური

ამ ტიპის წვენსაწურები შესაფერისია ყველანაირი კენკრისა და ბოსტნეულის დასამუშავებლად. აქვს როტორული ტექნოლოგიის მოქმედების პრინციპი, რომლის დისკი  10,000 rpm სიჩქარით  ბრუნავს და უზრუნველყოფს ხილის დაჭრას.

წვენსაწური მბრუნავი

რბილობი თავსდება ცალკე კონტეინერში, ხოლო გაწურული წვენი ცენტრიდანული ძალის მოქმედებით მიედინება მიმღებისკენ. სამწუხაროდ, მექანიზმების მაღალი სიჩქარე იწვევს შიდა თასის გათბობას, რაც გავლენას ახდენს სასმელის კვების ღირებულებაზე. ანუ, ზოგიერთი ვიტამინი კარგავს თავის ძალას. თავად ძრავაც ასევე თბება, რის გამოც  შეუძლებელია  მისი ხანგრძლივად  მუშაობა.

დადებითი:

  • მაღალი სიჩქარე;
  • მარტივი ოპერაცია;
  • ფართო (9 სმ-მდე) ყელი, მთელი პროდუქტის დასაყენებლად;
  • შედარებით დაბალი ღირებულება.

მინუსები:

  • წვენი თბება, ხოლო მასში შემავალი საკვები ნივთიერებების ნაწილი განადგურებულია;
  • დიდი სიჩქარის რეჟიმით, სასმელი ქაფით მიიღება.

შეგახსენებთ, რომ ჩვენთან შეგიძლიათ იხილოთ ხელის წვენსაწური, ხოლო ციტრუსის ხელსაწურზე ყველაზე დიდი ფასდაკლებები და სახლში უფასო მიტანის სერვისი გვაქვს!