საუკეთესო ფასები და უფასო მიტანა მთელ საქართველოში!


ელექტრო გრილი

ელექტრო გრილი, იგივე აეროგრილი უგემრიელესი კერძების მოსამზადებლად. ყველა ბრენდის ყველა მოდელი სუპერ ფასად. ონლაინ საბანკო განვადება, უფასო ადგილზე მიტანა და გარანტია.

ელექტრო გრილი ერთ-ერთი ის მოწყობილობაა რომელმაც საქართველოში, განსხვავებით დასავლური ქვეყნებისგან ფეხი ჯერჯერობით სრულად ვერ მოიკიდა. ამერიკაში (ამერიკის შეერთებულ შტატები, კანადასა და მექსიკაში) ამ ტიპის გრილი ოჯახებში ფაქტიურად ისეთივე სიხშირით შეგხვდებათ როგორც ჩვენთან მიქსერი, ან ღუმელები. მიზეზი კი მარტივია - ელექტრო გრილები, ეს ძალიან მოქნილი, კომფორტული დანადგარები უამრავი უგემრიელესი კერძის ძალიან მარტივად მოსამზადებლად არიან შექმნილები.

სწორედ იქიდან გამომდინარე, რომ გრილი ჩვენთვის ცოტა უცხოა, აუცილებელია მის შესყიდვამდე კარგად დაფიქრება სწორი პროდუქტის შესარჩევად. არის რამდენიმე ფუნქცია რომელიც სასურველია რომ თქვენს გრილს გააჩნდეს:

  • ჩაშენებული ტემპერატურის საზომი - თუ თქვენს გრილს აქვს თავსახური, მაშინ ეს პატარა გადაწყვეტილება დაგეხმარებათ რომ იცოდეთ თუ როდის არის გრილი მზად რომ შეწვის პროცესი დაიწყოთ. კონტაქტური სტილის გრილების შეიძლება უბრალოდ „დაწყების“, ან მწვანე ფერის ნათურა გააჩნდეთ იმისთვის რომ გაცნობონ რომ ტემპერატურა სასურველ დონეზეა მისული.
  • საკმარისი სიმძლავრე რომ უცბად აღადგინონ ტემპერატურული რეჟიმი მას შემდეგ რაც თქვენ თავსახურს ახდით - ყოველ ჯერზე როდესაც თქვენი თქვენი კერძის სხვაობით ინტერესდებით, ან მის გადატრიალებაზე მუშაობთ, ელექტრო გრილი შექმნილ ტემპერატურულ რეჟიმს კარგავს. კარგ გრილებს შეუძლიათ ეს დანაკლისი ძალიან მალე აღადგინონ.
  • ტემპერატურული რეჟიმი - 315 გრადუს ცელსიუსამდე (600 ფარენჰეიტი). მიუხედავად იმისა რომ ხორცი ბევრად უფრო ნაკლებ ტემპერატურაც მშვენივრად მზადდება, გემოვნებითი კუთხით ოქროს სტანდარტად ზუსტად აღნიშნული ტემპერატურა ითვლება.
  • რეგულირებადი თერმოსტატი - მიუხედავად იმისა თუ რა კერძს ამზადებთ, სტაბილური, თანაბარი და ზუსტი ტემპერატურის შენარჩუნება არის გემრიელი შედეგის მიღების აუცილებელი წინაპირობა. თუმცა, მეორეს მხრივ თქვენ სხვადასხვა სიმხურვალის ზედაპირი გჭირდებათ გრილზე სენდვიჩის მოსამზადებლად და სტეიკის შესაწვავად. შესაბამისად, რეგულირებადი თერმოსტატი აუცილებლობას წარმოადგენს. თუნდაც იაფიან გრილზეც კი კარგ ტონად ითვლება ის რომ თქვენ შეგიძლიათ ტემპერატურა თქვენი სურვილის მიხედვით დაარეგულიროთ.
  • მოხსნადი შესაწვავი ფილა და სადგამები - ელექტრო გრილის გაწმენდვისას მართლაც უსიამოვნო იქნება თუ მთელი დანადგარის აქეთ იქით ტრიალი მოგიწევთ. ამიტომ მნიშვნელოვანია რომ ის ფილა რაზეც კერძები იწვის, ან ის სადგამები რომლებსაც მზადებისას იყენებთ - მარტივად მოხსნადი და გარეცხვადი იყოს.
  • რეგულირებადი პეტლის სიმაღლე - ელექტრო გრილების იმ ტიპებზე რომლებიც ვიზუალურად კლასიკურ გრილებს წააგავს, ეს საკითხი ნაკლებად პრობლემურია. მაგრამ აი კონტაქტურის შემთხვევაში პეტლი მნიშვნელოვანია. თუ პეტლი არ რეგულირდება, სხვადასხვა სიმაღლის კერძის შეწვის შემთხვევაში გრილის ზედა მხარე სხვადასხვა კუთხით იქნება დახურული, რაც განსხვავებულ, არათანაბარ, და შესაბამისად არა იდეალურ შედეგს მოგვცემს.
  • ადეკვატური კაბელის სიგრძე - მარტივად, თქვენ უნდა შეგეძლოთ ადეკვატურ ლოკაციებში გრილის დენის წყაროში შეერთება ისე რომ შემდგომ კერძის მზადება ძირს დახრილს არ მოგიწიოთ.

რამდენიმე საკითხი ასევე რაც გასათვალისწინებელია:

  • ხშირად კლასიკური გრილის გამოყენება არ არის მიზანშეწონილი მაღალი ურბანიზაციის ადგილებში (მაგალითად კორპუსში მე-5 სართულზე), თუმცა ელექტრო გრილი წესით არ განეკუთვნება ამ შეზღუდვებს.
  • რისი მომზადება გსურთ გრილზე? - თუ ამ სიას ხორციც მიეკუთვნება, მაშინ სასურველია გრილს 315 გრადუსი ტემპერატურის მხარდაჭერა შეეძლოს.
  • რამდენი პერსონაზე ფიქრობთ კერძების მომზადებას? - სტეიკებისა და ბურგერების შემთხვევაში ერთ გრილში ერთი და იგივე პროდუქტის ზედიზედ 3-ჯერ მომზადება არავისთვის არის სასიამოვნო, ამიტომ ზომის სწორი გადაწყვეტილება თქვენი კომფორტის პირდაპირპროპორციულია.
  • სად შეინახავთ ელექტრო გრილს? - თუ თქვენ ამ მოწყობილობის დეკორაციად გამოყენებას არ აპირებთ, და არც გაქვთ სარდაფის/საკუჭნაოს ან გადახურული ეზოს (ე.წ. პატიო) ალტერნატივა, მაშინ გირჩევთ თქვენი შესანახი ლოკაციები კარგად გაზომოთ ნივთის ყიდვამდე.