ყურძნის საწური

ყურძნის საწური, მექანიკური და ელექტრო მოდელები. ონლაინ განვადება და უფასო ადგილზე მიტანა მთელი ქვეყნის მასშტაბით.

ყურძნის მოსავლის აღების შემდეგ, მრავალი მებაღე თუ ფერმერი იწყებს ღვინის ხელით დამზადებას, რომლისთვისაც შესანიშნავად გამოიყენება ყურძნის საწური  მოწყობილობა.

ყურძნის საწური ყიდვა

პირველ რიგში, სანამ ღვინის დაწურვას დაიწყებენ, ხდება კენკრის გადარჩევა, გასუფთავება და შემდეგ უკვე ყურძნის საწურში მოთავსება.

თუ ადრე ჩვეულებრივ, პირდაპირ ხელებით ან ფეხებით ხდებოდა ღვინის დაწურვა, დღეს ეს არც თუ ისე ჰიგიენური მეთოდი  თანამედროვე დანადგარებით - ყურძნის საწურით  ან  ყურძნის პრესით შეიცვალა.  მათი მუშაობა ავტომატურად ხდება, რაც  ზოგავს  დროსა და ძალისხმევას ბევრისთვის საყვარელი ალკოჰოლური სასმელის წარმოებაში.

ყურძნის დასაწურ ყველა მოწყობილობას აქვს ძალიან მარტივი, მაგრამ ამავე დროს, ეფექტური დიზაინი. ყურძნის საწური  შედგება დატვირთვის მიმღები ავზისგან, წყვილი პარალელური  ლილვაკებისგან და რბილობის შესაგროვებელი კონტეინერისგან.

გადამუშავებისათვის საჭირო ყურძნის მოცულობა იტვირთება სპეციალურ მიმღებ ჭურჭელში. ამის შემდეგ, მექანიკურად ან ელექტროენერგიის საშუალებით, სამუშაო მდგომარეობაში მოჰყავთ გადამამუშავებელი ლილვაკები, რომლებიც ყურძენს წურავენ, ხოლო  რბილობი გადადის  შესაგროვებელ კონტეინერში.

ასეთი დანაყოფის ძირითადი მახასიათებლებია გადამამუშავებელი რულონების კბილები, აგრეთვე მათი სხვადასხვა მიმართულებით ბრუნვა. მათი საშუალებით, ყურძნის თესლი უცვლელი რჩება, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია ხარისხიანი ღვინის მისაღებად.

საწურის ტიპები:

დღეს შესაძლებელია ხის, პლასტმასის ან უჟანგავი ფოლადის ყურძნის საწურის ყიდვა. მაღალხარისხიანი მოწყობილობების  მთავარი პირობაა ნაწილების წარმოება, რომლებიც მონაწილეობენ კენკრის გადამუშავების პროცესში.

ყურძნის საწური

უმარტივესი ვარიანტია ხის ყურძნის პრესი, რომელიც უფრო მოსახერხებელი და თანამედროვე ვარიანტია, ხოლო უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული მაღალი ხარისხის მოწყობილობების გაწმენდა და რეცხვა ძალიან მარტივია.

ყურძნის გადასამუშავებლად გამოყენებული დანადგარები წარმოდგენილია ორი ძირითადი ტიპით:

ROLLER დანადგარები

ასეთი მოწყობილობა ყველაზე უკეთ აკმაყოფილებს ღვინის მომზადებისთვის საჭირო ტექნოლოგიურ მოთხოვნებს და საშუალებას გაძლევთ, მიიღოთ მაღალხარისხიანი მასალა. ოპერაციის პრინციპი ემყარება რულონების მუშაობას და ქედის გამყოფს. წყვილი ან მეტი რაოდენობის ჰორიზონტალურად განლაგებული რულონები ცილინდრულია და ბრუნავს საპირისპირო მიმართულებით.

რულონებს შორის არსებული სივრცის ზომის რეგულირება შესაძლებელია სპეციალური მოწყობილობით, ხოლო უშუალოდ რულონს, გოფრირებული ან გლუვი  ზედაპირი აქვს.

მეორე ტიპის დანადგარები უფრო დიდი მოცულობისაა, რომლის მთავარ ავზში ხდება ყურძნის მოთავსება და შემდგომ გადამუშავება.

ყურძნის საწურის ყიდვა

ყურძნის დაწურვის პროცესი ხდება როტორის დარტყმების შედეგად, რომელიც მოძრაობს 500 rpm სიჩქარით. როგორც წესი, ასეთი მოწყობილობები გამოიყენება წითელი ყურძნისგან ღვინის დასამზადებლად.

მექანიკური და ელექტრო ყურძნის საწურები

სტანდარტული ელექტრო გადამამუშავებლების მუშაობის პრინციპი ოდნავ განსხვავდება მექანიკური მოწყობილობისგან. განსაკუთრებული მახასიათებელია სპეციალური ქედის გამყოფი, რომელიც არის ჰორიზონტალური ცილინდრი ლილვით და ხვეული პირებით. ასეთი ელემენტები იძლევა ყურძნის  სწრაფად და ეფექტურად გადამუშავების საშუალებას. ხვეული პირების მოძრაობის შედეგად, ავზში მხოლოდ წვენი და სუფთა ყურძენი რჩება.

ყურძნის საწური მოწყობილობები სასარგებლო და პრაქტიკული ერთეულია მეღვინეებისთვის, ხოლო ღვინის დაყენებისას, ასეთი მოწყობილობის გამოყენებას აქვს მრავალი უპირატესობა:

  • რამდენჯერმე შემცირდა რბილობის დანაკარგი;
  • დაიზოგა დრო და ძალისხმევა;
  • შესაძლებელია უმაღლესი ხარისხის რბილობის მიღება;
  • დანადგარის დიზაინი  მარტივი, საიმედო და ძალიან გამძლეა;
  • ხელის ან მექანიკური მოწყობილობები შეიძლება გამოყენებულ იქნას ელექტროენერგიის არარსებობის შემთხვევაშიც;
  • მაღალი ხარისხის უჟანგავი ფოლადის დანადგარები საიმედოდ არის დაცული კოროზიისგან და არ აძლევს ყურძნის წვენს უცხო სუნსა და გემოს.