რომელი ტაფაა ბლინებისთვის ყველაზე ოპტიმალური
ბლინების შეწვა ადვილი საქმე არ არის ამიტომ, მხოლოდ საუკეთესო ტაფით შეგიძლიათ გააკეთოთ სრულყოფილი და გემრიელი ბლინები. ჩვენ გაგარკვევთ, თუ როგორ უნდა შევარჩიოთ ბლინის ტაფა, რომელი მასალის არჩევა სჯობს და რა კრიტერიუმებს უნდა აკმაყოფილებლდეს სრულყოფილი მოდელი.
როგორი უნდა იყოს ბლინის ტაფა?
თითოეული დიასახლისთვის სამზარეულო ჭურჭლის ყიდვა საყურადღებო საქმეა. ბაზარზე შეგხვდებათ ტაფების ფართო არჩევანი, რომლებიც წარმოდგენილია სხვადასხვა მასალით, ფორმებით, დიამეტრითა და ფერებით. ამიტომ, ბლინის ტაფების არჩევა არც ისე ადვილია, თუმცა, თუკი ისურვეს ბლოგებს თვალს გადაავლებთ, აუცილებლად იპოვითი ინფორმაციას იმასთან დაკავშირებით, თუ რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება.
ბლინებისთვის შესაფერისი ტაფა უნდა იყოს მაღალი ხარისხის და გამძლე, რომელშიც უნდა ცხვებოდეს გემრიელი და თანაბარი ზომის ბლინები.
გამომდინარე იქიდან, რომ ჭურჭლის ნაკრების საკმაოდ მრავალფეროვანი არჩევანი არსებობს, სამზარეულოში აუცილებლად უნდა იყოს სპეციალური ბლინის ტაფა, რომელშიც მხოლოდ ბლინები უნდა მომზადდეს და არანაირი სხვა საკვები.
ამჟამად მაღაზიებში შეგიძლიათ ნახოთ სხვადასხვა ფორმის ბლინის აპარატები: მრგვალი, ოვალური, კვადრატული, გულის ფორმის, სხვადასხვა ცხოველის ფორმის და ა.შ. დეკორატიული ფორმები ხშირად გამოიყენება რესტორნებსა და კაფე-ბარებში.
სახლის პირობებში უმჯობესია მრგვალი ტაფის გამოყენება. ამ შემთხვევაში ბლინები უკეთესი გამოდის, თან ფირფიტებზე განთავსება და მრგვალი ფორმის შევსება უფრო ადვილია.
ბლინის ტაფები წარმოდგენილია შემდეგი მასალებით:
- ტეფლონი;
- კერამიკული;
- მარმარილო;
- თუჯი;
- სპილენძი;
- ალუმინი;
- ფოლადი.
ტაფა შეგიძლიათ შეიძინოთ რამდენიმე კატეგორიად: ფასის, ხარისხის, ფორმის, გემოს და სხვა მახასიათებლების გათვალისწინებით. ასევე, არჩევანი დამოკიდებულია გამოყენების ადგილსა და მეთოდზე. მაგალითად, გჭირდებათ სახლის სამზარეულოსთვის თუ კვების ობიექტისთვის, ელექტრო ღუმელისთვის თუ გაზქურისთივის.
ბლინისთვის სრულყოფილი ტაფა რომ შეიძინოთ, უნდა გაითვალისწინეთ თითოეული ტიპის მახასიათებლები.
ტეფლონის ტაფა
ეს არაწებოვანი საფარის მქონე მასალა შესანიშნავია ბლინების გამოსაცხობად. ასეთ ტაფაში ზეთის გამოყენების გარეშეც შეგიძლიათ გამოაცხოთ. კიდევ ერთი უპირატესობა მისი დაბალი ფასია, ხოლო საფარი შესანიშნავია იმ დამწყებთათვის, რომლებიც სწავლობენ სრულყოფილი ბლინების გამოცხობას.
ამასთან, ტეფლონის სამზარეულო ჭურჭელს აქვს ერთი ნაკლი - საჭიროა ძალიან ფრთხილად მოუაროთ მას, რათა არ მოხდეს ზედაპირის ნაკაწრებით დაზიანება. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მხოლოდ ხის, პლასტმასის ან სილიკონის კოვზები, ხოლო გარეცხვა რეკომენდირებულია მხოლოდ რბილი ღრუბელითა და ნაზი სარეცხი საშუალებებით.
კიდევ ერთი ნაკლი არის ის, რომ ტეფლონის გადახურება არ შეიძლება 220 გრადუსზე მაღლა, რადგან ზედაპირზე შეიძლება ტოქსიკური ნივთიერებები გამოიყოს. ამიტომ, თანამედროვე ტაფებზე დამონტაჟებულია სპეციალური გათბობის მაჩვენებელი - თერმოსპოტი.
კერამიკის ტაფები - კომფორტი და ეკოლოგიური სისუფთავე
კერამიკული საფარი დამახასიათებელია თუჯის, ალუმინის და სხვა შენადნობებისგან დამზადებული ტაფებისთვის. ამ ჭურჭლის ხარისხი უფრო მაღალია ვიდრე ტეფლონის, ამიტომ ფასიც უფრო მეტი აქვს.
გამოცდილი დიასახლისების გაცხადებით, კერამიკა გაცილებით მდგრადია ნაკაწრების მიმართ, ხოლო წებოვანი თვისებები, სწორად გამოყენების შემთხვევაში, უფრო მაღალია ვიდრე ტეფლონის.
თქვენ ასევე უნდა გამოიყენოთ პლასტმასის, ხის ან სილიკონის კოვზები, რადგან ლითონის მასალებმა შეიძლება დააზიანოს ზედაპირი. კერამიკის უპირატესობა ისაა, რომ მდგარადია მაღალი ტემპერატურის მიმართ.
ზედაპირის კიდევ ერთი პლიუსი ისაა, რომ ეკოლოგიურად აბსოლუტურად სუფთაა, რომელიც საფრთხეს არ უქმნის ადამიანის ჯანმრთელობას. კერამიკა მზადდება ბუნებრივი ინგრედიენტებისაგან: ქვა, ქვიშა და წყალი.
პოპულარული მოდელები