როგორ უნდა შეარჩიოთ წვენსაწური სწორად?
იქამდე, სანამ გაარკვევთ თუ როგორ უნდა აირჩიოთ წვენსაწური, ჯერ უნდა გადაწყვიტოთ კონკრეტულად რა მიზნისთვის გჭირდებათ და გაეცნოთ თანამედროვე პროდუქტების ასორტიმენტს.
დღესდღეობით, შეგიძლიათ შეიძინოთ შემდეგი წვენსაწური სახლის პირობებში გამოსაყენებლად:
- ციტრუსოვანი ხილისთვის - მას შეუძლია წვენების გამოწურვა ფორთოხლის, მანდარინის, ლიმნის, გრეიფრუტისგან. ვარგისია რბილი ციტრუსოვანი ხილისთვის. შეიძლება იყოს ელექტრო ან მექანიკური. სამწუხაროდ, არ გამოირჩევა მაღალი სიმძლავრით, მაგრამ საკმაოდ ეკონომიური და მარტივია.
- ხრახნიანი - ეს მოდელი საშუალებას გაძლევთ კენკრისგან გამოწუროთ წვენი, გააცალოთ კანი და გამოაცალკევოთ თესლი მოსახერხებელი გზით. საკმაოდ იშვიათი, მაგრამ პრაქტიკული მოდელებია.
- დასადგამი - გამოიყენება ხილის დიდი რაოდენობით დასამუშავებლად. შეუძლია იმუშაოს უწყვეტ რეჟიმში დიდი ხნის განმავლობაში. ხასიათდება მაღალი შესრულებითა და სიმძლავრით. ბაზარზე ძირითადად წარმოდგენილია შიდა მოდელებით.
- უნივერსალური - შესაფერისია ხისტი და რბილი ბოსტნეულისა და ხილისგან წვენის დასამზადებლად. იდეალურია სახლის პირობებში გამოსაყენებლად.
ძირითადი ტექნიკური პარამეტრები
თითოეული მოდელის აღწერაში მითითებული ტექნიკური მახასიათებლების ჩამონათვალი, რომელიც დაგეხმარებათ გაიგოთ, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ უნივერსალური თუ ხელის წვენსაწური.
მახასიათებლებიდან ყველაზე მნიშვნელოვანია:
- ძალა;
- ბრუნვის სიჩქარე;
- გამყოფი ტიპი;
- მოცულობა;
- საწარმოო მასალა.
წვენსაწურის სიმძლავრე განსაზღვრავს მის შესაძლებლობას, სხვადასხვა სიმკვრივის ნედლეულის დამუშავების მიზნით. ბრუნვის სიჩქარე გავლენას ახდენს მიღებული სასმელის ხარისხსა და რაოდენობაზე.
დიდი სიჩქარით შეგიძლიათ მიიღოთ სუფთა და მსუბუქი წვენი, მაგრამ უფრო მცირე რაოდენობით. დაბალი სიჩქარით, სითხეების მოცულობა უფრო დიდი იქნება, მაგრამ გაიზრდება რბილობიანობის პროცენტული მაჩვენებელი.
თანამედროვე წვენსაწურში არსებობს ორი ტიპის გამყოფი:
- ცილინდრული - ხასიათდება მაღალი შესრულებით, მაგრამ მოკლევადიანი გამოყენების შემდეგაც კი, მოითხოვს საფუძვლიან გაწმენდას.
- კონუსური - აქვს ნაკლები ეფექტურობა, მაგრამ არ საჭიროებს ხშირ წმენდას.
წვენსაწურის მოცულობა უნდა შეირჩეს თქვენი პირადი საჭიროებიდან გამომდინარე. მრავალშვილიანი ოჯახისთვის ან მეგობრული კომპანიისთვის, შესაფერისია ტევადი თასი. ინდივიდუალური გამოყენებისთვის, უმჯობესია აირჩიოთ ეკონომიური ვარიანტი კომპაქტური ფორმატით.
რაც შეეხება წარმოების მასალებს, გამოიყენება პლასტიკური და ფოლადის. ფოლადი უმჯობესია, რადგან ის არ იჟანგება, დიდხანს ძლებს და გამოირჩევა გაზრდილი სიძლიერით.
დამატებითი ფუნქციები
თუ გსურთ იცოდეთ, როგორ აირჩიოთ კარგი წვენსაწური, პირველ რიგში, ყურადღება მიაქციეთ მის ფუნქციონირებას. სხვადასხვა მოდელს შეიძლება ჰქონდეს შემდეგი მახასიათებლები და ტექნოლოგიური აღწერილობები:
- ელექტრონული კონტროლის სისტემა - უზრუნველყოფს სასურველი რეჟიმის დაყენების სისწორეს;
- ხილისა და ბოსტნეულის მოსამზადებელი სპეციალური დიდი კისერი, თავიდან აგაცილებთ ნედლეულის დამატებით დამუშავებას;
- სხვადასხვა საქშენი აფართოებს აპარატის მასშტაბებს;
- დისპენსერები ხელს შეუწყობს როგორც მოწყობილობის, ისე სამუშაო ადგილის სისუფთავეს;
- ნაკრებში მოთავსებული მზა წვენის კონტეინერები, გამორიცხავს დამატებითი კონტეინერების შეძენის საჭიროებას.
წვენსაწურის ტიპებზე მეტი ინფორმაციისთვის კი შეგიძლიათ ჩვენი შესაბამისი ბლოგპოსტი წაიკითხოთ.
პოპულარული მოდელები