გემრიელ კერძებს საუკეთესო ქვაბები განაპირობებს

გამომდინარე იქიდან, რომ სამზარეულოში ფუსფუსი ქალბატონებისთვის ერთ-ერთი უსაყვარლესი პროცესია, ეს არც ისურვეს ინტერნეტ მაღაზიის ბლოგერებს გვავიწყდება, რომლებიც ყოველთვის მზად ვართ მოგცეთ სასარგებლო რჩევები არა მხოლოდ მსხვილსა თუ წვრილ საყოფაცხოვრებო ტექნიკაზე, არამედ ნებისმიერ იმ ნივთზე, რომელიც ზუსტად ვიცით, რომ ნამდვილად შეგიქმნით კომფორტს სამზარეულოში. ამდენად, დღეს რჩევებს ისეთ ქვაბებზე მოგცემთ, რომელშიც უგემრიელესი კერძების მომზადებას უდაოდ შესძლებთ. 

იქამდე კი, პირადად ჩემი ფავორიტი - გერმანული ქვაბების ნაკრების შესახებ მინდა გაგიზიაროთ სტატია, რომლის კმაყოფილი მომხმარებელიც თავად ვარ.

რა უნდა გავითვალისწინოთ ქვაბების შერჩევისას?

პირველი, რასაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ ქვაბების არჩევისას, ეს არის  ხარისხი. ამის შემდეგ, არჩევთ შემდეგ კრიტერიუმებს:

  • ზომა;
  • ფორმა;
  • თერმული პირობები.

qvabebi

მომზადებული პროდუქციის მოცულობა, შესაბამისობასთან უნდა მოდიოდეს ქვაბის ზომასთან. თუ მცირე რიცხოვანი ოჯახი გყავთ, გაითვალისწინეთ, რომ უფრო დიდი მოცულობის ქვაბის შერჩევისას,  გაიზრდება კერძის მომზადების დრო, გაზისა და ელექტროენერგიის მოხმარება.

აქედან გამომდინარე, სხვადასხვა სიტუაციებისთვის, ნამდვილად ღირს სამზარეულოში განსხვავებული ზომის, რამდენიმე ტაფის შეძენა.

კერძების მომზადებაც განისაზღვრება ქვაბების დანიშნულებისა და მახასიათებლების მიხედვით. სუპებისა და მარცვლეულის მოსამზადებლად, შესაფერისია მრგვალი ქვაბები, ხოლო ფრინველის, ღორის, თევზის შესაწვავად,  უმჯობესია გამოიყენოთ მოგრძო ტიპის ტაფები. დაბალი მოდელის ქვაბები კარგია ჩაშუშული კერძების ან ნახევარფაბრიკატების მოსამზადებლად.

რომელია უკეთესი მასალა?

როგორც აღვნიშნეთ, ქვაბების არჩევა მნიშვნელოვნადაა დამოკიდებული მასალაზე. სამზარეულოს ჭურჭლის წარმოებისთვის, გამოიყენება სხვადასხვა თანამედროვე მასალები და მათი კომბინაციები.   

ქვაბები

განვიხილოთ ყველაზე პოპულარული:

უჟანგავი ფოლადი - კლასიკური ვარიანტი, რომელიც შესაფერისია ყველა ღუმელისა და გაზქურისთვის, მიკროტალღური ღუმელების გარდა. ერთადერთი უარყოფითი ნიშანი არის ნელი გათბობა.
ალუმინი - იაფი და მსუბუქი მასალაა, რომელიც სწრაფად თბება და ცივდება. თუმცა, ასეთ ჭურჭელში საკვები შეიძლება მარტივად დაიწვას.
თუჯი - ყველაზე გამძლე და მაღალი ტემპერატურის მქონე ჭურჭელი, რომელიც საუკეთესოდ ინარჩუნებს სითბოს.  ერთადერთი ნაკლი დიდი წონაა.
მინა - ლამაზი, სითბოს მდგრადი და ჰიგიენური მასალაა, რომელიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიკროტალღურსა და ღუმელებში. მთავარია, მასალაზე ტემპერატურის უეცარი ცვლილება მნიშვნელოვნად არ მოხდეს.
კერამიკა - აქვს დახვეწილი დიზაინი და მრავალფეროვანი სტილი, რომლის ფასი საკმაოდ ხელმისაწვდომია. თუმცა, მასალა ხასიათდება სისუსტითა და დაბალი თერმული  თვისებებით.
Teflon-ი - აქვს შესანიშნავი პრაქტიკული თვისებები, რომელიც არ იწვავს საკვებს,  ცხელდება სწრაფად  და  მარტივია გასაწმენდად. თუმცა, ძლიერი გათბობის შემდეგ,  შეუძლია გამოყოს მავნე ნივთიერებები.

გასათვალისწინებელი რჩევები

თუ გსურთ, რაც შეიძლება პრაქტიკული ქვაბები შეარჩიოთ თქვენი სამზარეულოსთვის, მაშინ ყურადღება უნდა მიაქციოთ ინდივიდუალურ უპირატესობებსა და მახასიათებლებს, რაც სხვადასხვა მოდელს აქვს. მათ შორისაა:

  • მოსახერხებელი სახელურები;
  • მრავალფუნქციური თავსახურები;
  • სითბოს გაჟონვის საწინააღმდეგო ფუნქცია;
  • მრავალშრიანი ფსკერი.

და ბოლოს, თუ გსურთ შენაძენი გაკეთოთ დღესვე, ჩვენი ონლაინ მაღაზია გთავაზობთ როგორც ბარათით გადახდის შესაძლებლობას, ისე - განვადების უმარტივეს პირობებს, რომელიც მორგებული იქნება აბსოლუტურად თქვენზე.

ჩვენ ყოველთვის მზად ვართ მოგცეთ რაც შეიძლება საუკეთესო რჩევები ნებისმიერი პროდუქციის გარშემო, რათა გაგიმარტივოთ არჩევანის შესაძლებლობა.

გახსოვდეთ, რომ ნივთის შეძენის შემთხვევაში, სრულიად უფასოდ, სახლში მიტანის სერვისით ისარგებლებთ. ამდენად, სურვილს წინ ნუ აღუდგებით  და აუცილებლად გადაავლეთ თვალი ჩვენი ონლაინ მაღაზიის მიერ შემოთავაზებულ სხვადასხვა მასალის, ბრენდის, ფასის ქვაბებს.

წარმატებულ შენაძენს გისურვებთ!

პოპულარული მოდელები