თანამედროვე ყურძნის საწურები
ყურძნის საწური არის ის მოწყობილობა, რომელიც უსწრაფესად წურავს ყურძენს და შესაბამისად ამცირებს და ამარტივებს სამუშაოს.
ტექნიკა განვითარდა და ბაზარზე არის როგროც ხელის საწური, ისე ელექტრო ღვინის საწური. მათი მუშაობა ხდება ავტომატურად, რაც ბევრ დროსა და ენერგიას ზოგავს.
გადამუშავებისათვის საჭირო ყურძნენი იტვირთება სპეციალურ ჭურჭელში. ამის შემდეგ, მექანიკურად ან ელექტროენერგიის საშუალებით, ამოძრავებენ პარალელურ ლილვაკებს, რომლებიც ყურძენს წურავენ, ხოლო დაწურული ყურძენი გადადის შესაგროვებელ კონტეინერში.
ROLLER დანადგარები
ასეთი მოწყობილობა ყველაზე უკეთ აკმაყოფილებს ღვინის მომზადებისთვის საჭირო ტექნოლოგიურ მოთხოვნებს და საშუალებას გაძლევთ, მიიღოთ მაღალხარისხიანი მასალა. მუშაობის პრინციპი ემყარება რულონების მუშაობას. წყვილი ან მეტი რაოდენობის ჰორიზონტალურად განლაგებული რულონები ცილინდრულია და ბრუნავს საპირისპირო მიმართულებით.
რულონებს შორის არსებული სივრცის ზომის რეგულირება შესაძლებელია სპეციალური მოწყობილობით, ხოლო უშუალოდ რულონს, გოფრირებული ან გლუვი ზედაპირი აქვს.
მეორე ტიპის დანადგარები უფრო დიდი მოცულობისაა, რომლის მთავარ ავზში ხდება ყურძნის მოთავსება და შემდგომ მისი დაწურვა. ყურძნის დაწურვის პროცესი ხდება როტორის დარტყმების შედეგად, რომელიც მოძრაობს 500 rpm სიჩქარით. როგორც წესი, ასეთი მოწყობილობები გამოიყენება წითელი ყურძნისგან ღვინის დასამზადებლად.
პოპულარული მოდელები