ყურძნის საჭყლეტი GRIFO PMN 00-00002454
ყურძნის საჭყლეტი GRIFO PMN 00-00002454
Regular price 399 ლარი / თვეში 21 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი GRIFO MARCHETTI DMC CT000001056
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი GRIFO MARCHETTI DMC CT000001056
Regular price 1,999 ლარი / თვეში 107 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი Grifo DVEP20 00-00002456
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი Grifo DVEP20 00-00002456
Regular price 3,729 ლარი / თვეში 200 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი - DVEP30 CT000001479
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი - DVEP30 CT000001479
Regular price 4,339 ლარი / თვეში 232 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPX 170 00-00017305
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPX 120 00-00019185
Regular price 7,099 ლარი / თვეში 380 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი Grifo DVEP30I CT000001478
კომბინირებული დანადგარი ყურძნის საჭყლეტი და კლერტსაცლელი დურდოს ტუმბოთი Grifo DVEP30I CT000001478
Regular price 7,399 ლარი / თვეში 396 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPX 170 00-00017305
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPX 170 00-00017305
Regular price 8,129 ლარი / თვეში 435 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPIX 250 00-00017306
ყურძნის ჰიდროწნეხი LANCMAN VSPIX 250 00-00017306
Regular price 10,419 ლარი / თვეში 557 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი

ყურძნის წნეხი

ყურძნის წნეხი, ელექტრო და მექანიკური ყურძნის საწურები. უფასო ადგილზე მიტანა მთელ საქართველოში, ონლაინ განვადების საუკეთესო პირობებით.

ვაზს საქართველოში ოდითგანვე დიდ პატივს სცემდნენ და სწორედ ამიტომაცაა, რომ  ჩვენი ქვეყანა  მეღვინეობის გამორჩეული ტრადიციით ხასიათდება.

მეღვინეობის ტრადიციების შენარჩუნება საუკუნეების განმავლობაში შევძელით და დღევანდელ დღემდე მოვიტანეთ. ასე, რომ ყოველი შემოდგომის დამდეგს, უკვე იწყება დიდი სამზადისი რთველისთვის.

ყურძნის წნეხი ის მოწყობილობაა, რომლის დახმარებითაც მოსავლისგან წვენის მიღება ყველაზე მარტივადაა შესაძლებელი

ყურძენი საქართველოში გამორჩეული მცენარეა, რომლის ნაყოფს მიირთმევენ ნედლად ან ამუშავებენ სხვადასხვა პროდუქტის საწარმოებლად.

ყურძნისგან შესაძლებელია წვენების, მურაბების და რა თქმა უნდა, ღვინის დამზადება, რისთვისაც ყველაზე იოლ დახმარებას ყურძნის წნეხი გაგიწევთ.

ყურძნის წნეხი კი სულაც არ არის მარტივი საპოვნელი მაღაზიებსა თუ ინტერნეტ სივრცეში, ისურვეს ამ მხრივ ალტერნატივა ძნელად თუ მოეპოვება, ჩვენთან ხომ საოჯახო ტექნიკის ყველაზე დიდი არჩევანია.

კენკრიდან წვენის მოხერხებულად გამოწურვისთვის, გამოიყენება ყურძნის წნეხი, რომლის შეძენაც  ან თავად გაკეთებაც შეგიძლიათ.

ოპერაციის პრინციპი

ყურძნის პრესის  სახეობები:

  • მექანიკური (ხრახნიანი);
  • პნევმატური;
  • ჰიდრავლიკური;
  • ელექტრო.

 

ყურძნის წნეხი

ხელის მექანიკური ყურძნის წნეხი, ხრახნიანი მექანიზმით და ჭურჭლის კონტეინერით, ყველაზე პოპულარული ვარიანტია, რომლის მთავარი უპირატესობა დიზაინის სიმარტივე, დაბალი ღირებულება და გამოყენების სიმარტივეა.

ყურძნის საწურის მუშაობის პრინციპი:

  • კენკრას არჩევენ და ათავსებენ კონტეინერში;
  • სახელურების როტაციის საშუალებით,  მოძრაობს ხრახნიანი მექანიზმი;
  • კენკრისგან გამოწურული წვენი,  ხვრელების მეშვეობით მიედინება წინასწარ გამზადებულ ავზში.

ყურძნის წნეხის  წარმოებისთვის გამოიყენება უჟანგავი ფოლადი ან ხე. უმჯობესია გამოიყენოთ ხისტი მასალა, მაგალითად,  როგორიცაა წიფელი. მასალებისგან ამზადებენ ასევე სადრენაჟე ნაწილს, რომელიც დაკავშირებულია ლითონის რგოლებთან.

ზოგადად, ყურძნის საწური მოწყობილობები სასარგებლო და პრაქტიკული ერთეულია მეღვინეებისთვის, ხოლო ღვინის დაყენებისას, ასეთი მოწყობილობის გამოყენებას აქვს მრავალი უპირატესობა:

  • რამდენჯერმე მცირდება რბილობის დანაკარგი;
  • იზოგება დრო და ძალისხმევა;
  • შესაძლებელია უმაღლესი ხარისხის რბილობის მიღება;
  • დანადგარის დიზაინი  მარტივი, საიმედო და ძალიან გამძლეა;
  • ხელის ან მექანიკური მოწყობილობები შეიძლება გამოყენებულ იქნას ელექტროენერგიის არარსებობის შემთხვევაშიც;
  • მაღალი ხარისხის უჟანგავი ფოლადის დანადგარები საიმედოდ არის დაცული კოროზიისგან და არ აძლევს ყურძნის წვენს უცხო სუნსა და გემოს.

სხვადასხვა ტიპის დანადგარები:

არსებობს მოდერნიზებული ყურძნის მექანიკური საწნეხი, რომელიც  გამოირჩევა  დიდი რაოდენობის წვენების გამოსაწურად.

ყურძნის წნეხი

გამოსაწურად გამოიყენება მოწყობილობის ხელის მექანიზმი,  რომლის უპირატესობა არის მიღებული დიდი რაოდენობით წვენი. კენკრის მთლიანი მოცულობიდან, პროდუქტის 70% გამოდის.

რთული კონსტრუქციით გამოირჩევა ჰიდრავლიკური ყურძნის  პრესი, რომელსაც ხელის მექანიზმის ნაცვლად,  დამონტაჟებული აქვს ავზის ფორმის მემბრანა, რომელიც  ფართოვდება წყლის  მიწოდების შემდეგ, რაც იწვევს 1-2 ატმოსფეროს წნევას. წვენი გამოდის გარსის კედლების ზედაპირზე არსებული ხვრელების მეშვეობით.

იმისათვის, რათა ყურძნის ან სხვა ხილის წვენი  მიიღოთ, საჭიროა ნედლეულის დამატებით დამუშავება. ყველანაირი კენკრის მოსამზადებლად იყენებენ წვენსაწურებს, ჩოპერებს, რომლებსაც ყიდულობენ ან საკუთარი ხელით ამზადებენ.

ყურძნის წნეხის საკუთარი ხელით დამზადებისთვის  დაგჭირდებათ:

  • ხის ბლოკები;
  • ლითონის ფირფიტები და წნელები;
  • ჭანჭიკები, საყელურები და ქანჩები;
  • რულონები;
  • ხის და ლითონის დასამუშავებელი იარაღები.

ყურძნის წნეხის საკუთარი ხელით დამზადების შემთხვევაში, უმჯობესია გამოიყენოთ ეკოლოგიურად სუფთა მასალები, რადგან მათი ზედაპირი პირდაპირ მოქმედებს სასმლის გემოზე.

ასევე, წნეხები მზადდება ხისგან და პლასტმასისგან. ხის მექანიზმების მინუსი არის ის, რომ ძნელია მათი გაწმენდა და არ არის გამძლე.