ხის სამზარეულოს ნივთები და მისი ქონის უპირატესობები
April 19, 2023სამზარეულოს ხის ნივთები უკვე დიდი ხანია დიასახლისთა მეგობარია. ხისგან მზადდება ფუნქციური, საჭირო და ამავდროულად კომფორტული გამოყენების ნივთები.
ხისგან დამზადებული ნივთებია: ხის ჩამჩები, ჭიქის სადგამები, საჭრელი დაფა, ასევე ხის კონტეინერები და ასე შემდეგ.
ნეკერჩხლის, ალუბლის, ზეთისხილის და წიფლის ხის კოვზები ძალიან გამძლეა და ნაკლებად იშლება, ვიდრე ფიჭვის მოდელები. ამ მასალისგან დამზადებული კოვზები, სავარაუდოდ, დიდხანს გაგრძელდება. ბამბუკი არის კიდევ ერთი გამძლე მასალა, რომელსაც ხშირად იყენებენ ხის კოვზების დასამზადებლად.
ხის ნივთების ხმარება უსაფრთოა. ის არ შეიცავს რაიმე სახის მავნე ნივთიერებას. მისი გამოყენება მრავალის წლის მანძილზე შეგიძლიათ.
ხის კოვზები სწრაფად არ თბება მდუღარე ტემპერატურამდე, ქიმიურად არ რეაგირებს მჟავე საკვებთან, ან არ კაწრავს ქოთნებს და თასებს, როგორც ამას მათი ლითონის კოლეგები აკეთებენ.
ისინი არ დნება, არ იკრავენ ქიმიურ ნივთიერებებს, ან გამოყოფენ უცნაურ გემოს ცხელ საკვებში, როგორც ამას პლასტმასი აკეთებს. ხის კოვზით შეიძლება ნებისმიერი ტიპის ჭურჭელში აურიოთ ნებისმიერი კერძი.
ხის ჭურჭლის პირველი უპირატესობა ის არის, რომ ის ძალიან ჰიგიენურია. ბევრი სხვადასხვა კვლევა ჩატარდა ამის შესახებ და ყოველ ჯერზე დადებითი შედეგი გამოიღო. ამ კვლევების შედეგები მიუთითებს, რომ ხეს აქვს ბუნებრივად არსებული ანტიბაქტერიული თვისებები, რაც შეუძლებელს ხდის მრავალი ბაქტერიის გაჩენას ხის ზედაპირზე. მას შემდეგ, რაც ხის ნივთი ბაქტერიების ზემოქმედებას განიცდის, ეს ბაქტერიები გაქრება 1-2 საათის შემდეგ. ეს არის თვისება, რომელიც არ გააჩნია სხვა (ხელოვნურ) მასალებს, როგორიცაა პლასტმასი.
თუ ოდესმე გქონიათ ეჭვი, რომ სამზარეულოს ხის ჭურჭელი ჰიგიენურია თუ არა, ახლა შეგიძლიათ ეს ეჭვები გაუშვათ!
პოპულარული მოდელები