სამზარეულოს ხის ნივთები და მისი სარგებელი
ხის ჭურჭლის პირველი უპირატესობა ის არის, რომ ის ძალიან ჰიგიენურია. ბევრი სხვადასხვა კვლევა ჩატარდა ამის შესახებ და ყოველ ჯერზე დადებითი შედეგი გამოიღო. ამ კვლევების შედეგები მიუთითებს, რომ ხეს აქვს ბუნებრივად არსებული ანტიბაქტერიული თვისებები, რაც შეუძლებელს ხდის მრავალი ბაქტერიის გაჩენას ხის ზედაპირზე. მას შემდეგ, რაც ხის ნივთი ბაქტერიების ზემოქმედებას განიცდის, ეს ბაქტერიები გაქრება 1-2 საათის შემდეგ. ეს არის თვისება, რომელიც არ გააჩნია სხვა (ხელოვნურ) მასალებს, როგორიცაა პლასტმასი.
თუ ოდესმე გქონიათ ეჭვი, რომ სამზარეულოს ხის ჭურჭელი ჰიგიენურია თუ არა, ახლა შეგიძლიათ ეს ეჭვები გაუშვათ!
ხის ჭურჭელი საკვებისთვის უსაფრთხოა
ხის ჭურჭელი სრულიად უსაფრთხოა საკვებისთვის. ხე ბუნებრივი მასალაა და ამიტომ არ არის საზიანო ადამიანის ორგანიზმისთვის. ხარშვის, გამოცხობის ან ჭრისას შეიძლება (იშვიათად) მოხდეს, რომ ზოგიერთი მიკროსკოპული ხის ნაწილაკი გათავისუფლდეს თქვენი საჭრელი დაფიდან ან სხვა სამზარეულოს ხელსაწყოებიდან. ისინი ხვდება თქვენს საკვებში და ამის შემდეგ აუცილებლად თქვენს სხეულშიც.
თუ ეს მოხდება პლასტმასის სამზარეულოს ჭურჭელთან და პლასტმასის ნაწილაკები თქვენს სხეულში მოხვდება, ეს არ არის ჯანსაღი და საშიშც კია. ხესთან დაკავშირებით, ასეთი შიში არ არსებობს.
ნაკაწრების გარეშე მომზადება ხის ჭურჭლის საშუალებით
ხანდახან შეიძენთ ძალიან კარგ და მაღალი ხარისხის ტაფას ან ქვაბს, რომელიც წლების განმავლობაში გაძლებს. დასანანი იქნება, რომ რამდენიმე თვის შემდეგ ეს ქვაბები და ტაფები არ იყოს ისეთ მდგომარეობაში, როგორიც ყიდვის დროს. ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ კარგად მოუაროთ თქვენს ქვაბებს და ტაფებს და აირჩიოთ სწორი სამზარეულოს კოვზები.
შეგვიძლია დაგარწმუნოთ, რომ ლითონის ან პლასტმასისგან დამზადებული სამზარეულოს ჭურჭელი არ არის კარგი იდეა. ისინი ნაკაწრებს ადვილად დატოვებს ქვაბზე.
მეორეს მხრივ, ხის სამზარეულოს ხელსაწყოები უფრო მეგობრულია!
ხე არასოდეს დაკაწრავს თქვენს ქვაბებსა და ტაფებს. უმჯობესია აირჩიოთ ხის ჭურჭელი, რომ თავიდან აიცილოთ ახალთახალი ქვაბის დაზიანება.
პოპულარული მოდელები