წვენსაწურის შერჩევის ძირითადი კრიტერიუმები

ჩვეულებრივ, რას აქცევენ მომხმარებლები ყურადღებას წვენსაწურების არჩევისას? უპირველეს ყოვლისა, მის ძალასა და მუშაობის ეფექტურობას, აგრეთვე იმ პროდუქტის ტიპს, რისგანაც მზადდება წვენი.

იმისთვის, რომ სწორად შევარჩიოთ წვენის საწური, ამისთვის სასურველია გარკვეული რეკომენდაციების გათვალისწინება.

რომელი წვენსაწური შევარჩიოთ და რას უნდა მივაქციოთ ყურადღება?

შერჩევის ძირითადი კრიტერიუმებია:

  • ძალა - გარკვეული რაოდენობის სასმელის მოსამზადებლად საკმარისი იქნება უნივერსალური მოწყობილობა 500-1000 ვტ სიმძლავრით;
  • სამუშაო სიჩქარე - წვენის დამზადება რბილი პროდუქტებისგან მინიმალური სიჩქარით შეიძლება, ხოლო მაქსიმალურით - მყარი ბოსტნეულისა და ხილისგან;

სხეულის მასალა და სამუშაო ნაწილები - ციტრუსის წვენსაწურის მოდელებისათვის დასაშვებია პლასტმასის მასალების გამოყენება , მაგრამ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მათში შეძლოთ მყარი ბოსტნეულისა და ხილის დამუშავება. ამიტომ, გირჩევთ უპირატესობა მიანიჭოთ უჟანგავი ფოლადის მქონე მოდელებს.

Kitfort KT-1115

Kitfort წვენსაწური იდეალურია ციტრუსის ახლად გამოწურული წვენის მოყვარულთათვის. 350 მლ-იანი სითხის შესაგროვებელი ავზი და 50 ვტ სიმძლავრე საკმარისია მაღალხარისხიანი, ვიტამინებით გაჯერებული სასმელის მისაღებად.

1 მეტრიანი დენის კაბელი აადვილებს მოწყობილობის ინსტალაციას, თუმცა ზოგიერთი მომხმარებლისთვის ეს მაჩვენებელი მოკლეა. კორპუსი დამზადებულია გამძლე პლასტმასისგან, რომელიც მდგრადია მექანიკური დაზიანების მიმათ.

გლუვი ზედაპირი  ჩვეულებრივი ნესტიანი ღრუბლით ადვილად შეიძლება გაიწმინდოს ჭუჭყისაგან.

წვენსაწურის მეტი სტაბილურობისთვის გათვალისწინებულია რეზინისებრი ფეხები, ხოლო თვითონ მოწყობილობას აქვს გადახურებისაგან დაცვის ფუნქცია. უსაფრთხო მუშაობის უზრუნველსაყოფად კი აღჭურვილია ძრავის გლუვი გაშვებით.

მახასიათებლები:

  • სიმძლავრე 50 ვტ;
  • სიჩქარე 60 rpm;
  • წონა 1.8 კგ.

დადებითი:

  • გათვალისწინებულია ავზის შევსების დონის მაჩვენებელი;
  • მინიმალური ხმაურის დონე;
  • გამძლე და საიმედო დამჭერი მექანიზმი;
  • არსებობს ვარდნა-გაჩერების ფუნქცია.

მინუსები:

  • შესაფერისია მხოლოდ ციტრუსის ხილისთვის;
  • ზოგიერთ მომხმარებელს ელექტროენერგიის კაბელი ძალიან მოკლედ მიაჩნია.

Polaris PEA 1031

მომხმარებლები, რომლებიც ხშირად ამზადებენ ბუნებრივ, ნატურალურ წვენებს, ძალიან მოსწონთ ეს 1000 ვტ-იანი Polaris წვენსაწური.

შესანიშნავი ტექნიკური მახასიათებლების გამო, მოწყობილობა მყისიერად გამოწურავს წვენს ბოსტნეულიდან და ნებისმიერი სიმკვრივის ხილიდან. გატარებული მასა ცალკე კონტეინერში გადადის ამიტომ, მომხმარებელს არ უწევთ მოწყობილობის გაწმენდა ყოველი გამოყენების შემდეგ. მიღებული წვენი პირდაპირ მინაში გადადის.

500 მლ მოცულობა საკმარისია გრძელვადიანი უწყვეტი მუშაობისთვის. მზა წვენი არ თბება ამიტომ, ინარჩუნებს მაქსიმალურ საკვებ ნივთიერებებს და ვიტამინებს. გარდა ამისა, მოწყობილობა აღწურვილია შემთხვევითი გააქტიურებისგან.

წვენის საწურის კორპუსი დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, რომელიც უზრუნველყოფს ხანგრძლივ მუშაობას, ხოლო  მოწყობილობის კისრის დიამეტრი - 65 მმ საშუალებას გაძლევთ დატვირთოთ მასში საშუალო ზომის ხილი.

მახასიათებლები:

  • მუშაობის ორი სიჩქარე;
  • მაქსიმალური ბრუნვა 21000 rpm;
  • დენის კაბელი 1.2 მ.

დადებითი:

  • ხელმისაწვდომი ღირებულება;
  • ფართო დატვირთვის პირი;
  • მაღალი სიმძლავრე საშუალებას გაძლევთ დაამუშაოთ ნებისმიერი პროდუქტი;
  • სწრაფად და ეფექტურად გამოწურავს წვენს ქაფის გარეშე;
  • სრული ოპერატიული უსაფრთხოება.

მინუსები:

  • ზოგი მომხმარებელი თვლის, რომ ფასი ძალიან მაღალია;
  • მუშაობის დროს  ხმაურიანია.

პოპულარული მოდელები