როგორ შეარჩიოთ სამზარეულოს ბლენდერი?

გემრიელი კერძების მომზადება ყველა დიასახლისისთვის თუ მზარეულისთვის ნამდვილად სასიამოვნო პროცესია. განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, როდესაც კერძი საყვარელი ადამიანებისთვის მზადდება.

მომზადების პროცესს კიდევ უფრო  სასიამოვნოდ კი სამზარეულოს ბლენდერი აქცევს, რომელიც ყველა ოჯახში გამორჩეულ ადგილს უნდა იკავებდეს თავისი ფუნქციური მახასიათებლებიდან გამომდინარე.

პატარა, მაგრამ ფუნქციონალური ბლენდერის  ან ჩოფერის გამოყენებით, შეგიძლიათ შეასრულოთ მრავალი ისეთი სამზარეულო ოპერაცია როგორიცაა :

  • ინგრედიენტების შერევა;
  • ცომის დამზადება;
  • ბოსტნეულისა და ხილის დაჭრა;
  • ინგრედიენტების დაფქვა;
  • ყინულის გატეხვა;
  • ყავისა თუ სანელებლების დაფქვა/გახეხვა.

 

თუ გადაწყვეტილი გაქვთ სასარგებლო და პრაქტიკული ხელის ბლენდერის ყიდვა , მაშინ ჩვენი რეკომენდაციები დაგეხმარებათ გაერკვეთ , თუ როგორ უნდა შეარჩიოთ  სასურველი მოწყობილობა.

ჩვენ გადავხედეთ   თანამედროვე ტიპის   მოდელებს და გავარკვით, თუ როგორ განსხვავდებიან ისინი და რომელი მახასიათებლებია შესაფერისი.

სტაციონალური ბლენდერი - ეს არის თასიანი, დანებით აღჭურვილი მოდელი, რომელიც დამონტაჟებულია სპეციალურ პლატფორმაზე. ელექტრონულ ან მექანიკური მოდელებში დაწყებისა და სიჩქარის კონტროლი ხორციელდება ღილაკების შეცვლის გამოყენებით.

სტაციონალურ ბლენდერში ყველაზე მნიშვნელოვანი შემდეგი მახასიათებლებია:

  • ზომა;
  • მასალა;
  • ძალა.
  •  

    სტაციონალური ტიპის ბლენდერში მოცულობითი თასი საშუალებას გაძლევთ შეურიოთ  დიდი მოცულობის პროდუქტები, რომელსაც მოწყობილობა თავად დაატრიალებს. რადგან ყველაფერი თქვენი ჩარევის გარეშე ხდება, ამდენად, ორივე ხელი თავისუფალი გაქვთ და შეგიძლიათ პარალელურად სხვა საქმითაც დაკავდეთ.

    ამ ტიპის ბლენდერის თასები მზადდება ისეთი მასალებისგან, როგორიცაა:
    პლასტიკური - მსუბუქი და გამძლეა, მაგრამ შეიძლება ოპერაციის დროს დეფორმირდეს;
    მინა - ადვილად იწმენდა, ეკოლოგიურად სუფთაა, მაგრამ საკმაოდ მძიმე და მტვრევადია;
    ლითონი - ყველაზე პრაქტიკული მასალაა, მაგრამ ძვირია. გამოიყენება სამრეწველო საქმიანობებისას.

    ამასთან, გახსოვდეთ, რომ ბლენდერის ძალა გავლენას ახდენს დანების როტაციის სიჩქარეზე და ინგრედიენტების დამუშავებაზე.

    ხელის ბლენდერი - ეს არის მოწყობილობა, რომელსაც აქვს ძრავა და დანები ბოლოში. ასევე დენის ღილაკი და სიჩქარის კონტროლი ზედა ნაწილში. ბლენდერი შეიძლება აღჭურვილი  იყოს სხვადასხვა საქშენით, რაც მნიშვნელოვნად აფართოებს მის ფუნქციებს.

    ხელის   ბლენდერის არჩევისას ყველაზე მეტი ყურადღება უნდა მიექცეს შემდეგ ასპექტებს:

    1. მასალა;
    2. ძალა;
    3. დამატებითი აღჭურვილობა.

    ბლენდერის ფეხი შეიძლება დამზადებული იყოს პლასტმასის ან ლითონის მასალისაგან. პლასტიკური აპარატი მსუბუქი და იაფია, მაგრამ მხოლოდ რბილი, დაბალი ტემპერატურის მქონე პროდუქტებს უმკლავდება.

    მიუხედავად იმისა, რომ ლითონის ბლენდერი მეტს იწონის და მისი ფასიც უფრო მეტია, იგი საშუალებას მოგცემთ დაამუშაოთ ცხელი წვნიანები და სოუსები, დაჭრილი თხილი, ყინული, ყავა და ა.შ.

    რაც უფრო მაღალია ძალა, მით მეტი პროდუქტის ერთდროულად დამუშავება შეგიძლიათ. ამასთან, ხელის   ბლენდერები ძირითადად განკუთვნილია მცირე მოცულობის საკვების მოსამზადებლად, შესაბამისად, არ გამოირჩევა მაღალი შესრულებით.

    როგორ შევარჩიოთ სწორად ბლენდერი?

    იმისათვის, რათა ამ შეკითხვას უპასუხოთ, დაახლოებით უნდა იცოდეთ მოწყობილობის ძირითადი დანიშნულება და იმ პროდუქციის მოცულობა, რომლის დამუშავებასაც აპირებთ. მთელი ოჯახისთვის საკვების მოსამზადებლად, ღირს ადვილად გამოსაყენებელი სტაციონალური ბლენდერის შეძენა.

    თუ გჭირდებათ მოწყობილობა  საბავშვო საკვების, მცირე ზომის კერძების, სოუსების და სუნელების მოსამზადებლად, მაშინ ხელის ბლენდერი სწორი არჩევანი იქნება. გარდა ამისა,  დიდ ადგილსაც არ იკავებს და ადვილად შეუძლია გაუმკლავდეს დიდი რაოდენობის სხვადასხვა დავალებას.

    ბლენდერებზე მეტი ინფორმაციისთვის გთხოვთ , გაეცნოთ შესაბამის პოსტს.

    პოპულარული მოდელები