როგორ შევარჩიოთ მიკროტალღური სწორად?

მიკროტალღური ძალიან სასარგებლო გამოგონებაა, რომელმაც გაამარტივა ადამიანების ყოველდღიურობა. გარდა ამისა, მათი  რამდენიმე ვარიანტი საშუალებას გაძლევთ არა მხოლოდ გაათბოთ წვნიანი და მაკარონი, არამედ გამოავლინოთ თქვენი კულინარიული ფანტაზია და შექმნათ განსხვავებული, თუნდაც რთული კერძები.

ბლოგში განვიხილავთ, თუ როგორ   შევარჩიოთ სწორად მიკროტალღური ღუმელი . ასევე გაიგებთ რა ტიპის მასალებისგან ამზადებენ მიკროტალღურებს, რა არის ძირითადი მახასიათებლები და რატომ არის მნიშვნელოვანი ყურადღება მივაქციოთ კამერის საფარს.

გარდა ამისა, ყიდვისას  რა ტექნიკური პარამეტრების გათვალისწინებაა საჭირო. საუკეთესო რჩევები და მაგალითები დაგეხმარებათ სწორი არჩევანის გაკეთებაში.

აქვე შეგახსენებთ, ჩვენთან შეგიძლიათ შეიძინოთ მიკროტალღური ღუმელი ფასდაკლებით, გარანტიითა და უფასო მიწოდებით საქართველოს ნებისმიერ წერტილში .

რა არის მიკროტალღური ღუმელი?

არსებობს ღუმელების სამი ტიპი:

  1. სტანდარტული მიკროტალღური სოლო;
  2. გრილით;
  3. გრილი + კონვექცია.

კლასიკური ვერსია (სოლო) მხოლოდ მიკროტალღების საშუალებით ამზადებს კერძს, რომელიც შესაფერისია ძირითადი ამოცანებისთვის, მაგალითად, გათბობისთვის. გარდა ამისა, შეგიძლიათ სენდვიჩების მომზადებაც და ასევე პიცის გამოცხობაც. ეს მოდელი, სხვა მოდელებთან შედარებით უფრო იაფია, რადგან ვიწრო მიზნობრივი ტექნიკაა. მისი ღირებულება დამოკიდებულია მოცულობასა და სიმძლავრეზე.

ღუმელები გრილით უფრო ფუნქციური ვარიანტია. აქ, მიკროტალღების გარდა, ასევე არის გათბობის ელემენტი. არსებობს გრილის ორი ტიპი: ტენოვი და კვარცი. TEN (სპირალი) - მოძრავი ნაწილია და განკუთვნილია იმისთვის, რომ  შიგთავსი თანაბრად მოხარშული იყოს.

მეორე ვარიანტი უფრო ეკონომიური და ნაკლებად ძლიერია. იმისათვის, რათა საკვები მოხარშოთ რაც შეიძლება მალე, შეგიძლიათ მიკროტალღური რეჟიმი დააკავშიროთ გრილთან.

კონვექცია და გრილის მოდელები განკუთვნილია მათთვის, ვისაც  მრავალფეროვნება უყვარს. ეს მოდელი შესაფერისია მრავალი კულინარიული ექსპერიმენტისთვის. მასში შეგიძლიათ გახეხოთ ხორცი, გამოაცხოთ ღვეზელი და გააკეთოთ ძალიან მრავალფეროვანი კერძები. ცალკე რეჟიმების გამოყენება არ არის აუცილებელი, შესაძლებელია  მათი კომბინაცია.

მიკროტალღურში მართვის პანელის მხოლოდ სამი ტიპი არსებობს :

  1. მექანიკა - ყველაზე მარტივი ვარიანტი. ასეთი მოწყობილობები, როგორც წესი, აღჭურვილია მრგვალი სახელურებით, რომელთაგან ერთი ემსახურება ტაიმერის დაყენებას, ხოლო მეორე პასუხისმგებელია დენის პარამეტრებზე. ტექნიკის მთავარი უპირატესობა ხანგრძლივი მომსახურების ვადა და დაბალი ფასია, მაგრამ ერთადერთი  მინუსი  ისაა, რომ დროის დანიშვნა ხდება მხოლოდ წუთებში, და არა წამებში.
  2. ელექტრონული ღილაკები -  მოსახერხებელი ვარიანტია.  ასეთი მიკროტალღურები აღჭურვილია სხვადასხვა  პროგრამით, რომელთა  შერჩევა შესაძლებელია ღილაკების გამოყენებით. მოდელების პლიუსები ასევე მოიცავს მათ დიზაინსა და მუშაობის ხარისხს.
  3. შეხების ტიპს, ბევრი რამ აქვს საერთო ღილაკზე კონტროლთან, მაგრამ მართვის პანელი ბრტყელია. ასევე შესაძლებელია რეჟიმების არჩევანი. ღილაკების მქონე მოდელებისგან განსხვავებით, პლიუსი  მართვის პანელის ადვილად გაწმენდის შესაძლებლობა.

შიდა საფარი

ტექნიკაში თან აბრად მნიშვნელოვან როლს   შიდა საფარის ტიპი ასრულებს და მნიშვნელობა არ აქვს რომელ მიკროტალღურზე აკეთებთ არჩევანს: გრილზე, სოლოზე თუ კონვექციაზე.

საფარის ტიპი მიკროტალღ ურში

კერამიკა - ანტიბაქტერიული საფარი მრავალი უპირატესობით. ადვილია მისი მოვლა ნაკაწრების საწინააღმდეგოდ. გარდა ამისა, იძლევა   მეტი სითბოს შენარჩუნების შესაძლებლობას, რაც ამცირებს ენერგიის მოხმარებას, ასევე ხელს უწყობს ვიტამინებისა და საკვებ ნივთიერებების შენარჩუნებას.

უჟანგავი ფოლადი - ყველაზე გამძლე მასალა, რომელიც უძლებს მაღალ ტემპერატურასაც კი. საუკეთესო ვარიანტის მოდელებია კონვექციით და გრილით.

ჩასაშენებელი მიკროტალღური ღუმელი იგივე პარამეტრებით ფასდება როგორც ცალკე მდგომი მისი ანალოგი , უბრალოდ მისი გარე ზომები უფრო მეტ მნიშვნელობას იძენს რათა მისთვის აწყობილ ყუთში ზუსტად ჩაეტიოს.

თუ თქვენ არ ხართ ჩამოყალიბებული მიკროტალღური ღუმელი გჭირდებათ თუ ელექტრო ღუმელი, ეწვიეთ ჩვენს შესაბამის ბლოგპოსტს .

პოპულარული მოდელები