ღუმელი თუ მიკროტალღური - მთავარი პარამეტრები სწორად შერჩევისთვის

თანამედროვე დიასახლისები დიდი ხანია აღარ შემოიფარგლებიან  მხოლოდ ღუმელის გამოყენებით. უამრავი საყოფაცხოვრებო მოწყობილობა, ფართო ან ვიწრო მიზნობრივი დანიშნულებით, ძალიან გამოსადეგი გახდა სამზარეულოში.

ყველა ასეთი მოწყობილობა არ იცვლება, თუმცა მათ ხშირად აქვთ მსგავსი ფუნქციები. აქ ოდნავ განსხვავება ისაა, რომ სამზარეულოს ტექნიკის ოპერაციისა და კონტროლის სქემების პრინციპები განსხვავებულია.

იმისათვის, რათა ზუსტად გაერკვიოთ, რომელი მოწყობილობა გახდება საუკეთესო ასისტენტი სამზარეულოში, ყურადღებით  უნდა შეისწავლოთ ტექნიკის  შესაძლებლობები და განსხვავებები. დღეს აქცენტს ორ მოწყობილობაზე - მიკროტალღურსა და ღუმელზე გავაკეთებთ.

რთული არჩევანია: მიკროტალღური ან ღუმელი?

როგორც ჩანს, ორივე მოწყობილობა განკუთვნილია პროდუქტებზე თერმული ეფექტებისთვის, თუმცა, ამ ეფექტს  აქვს ფუნდამენტური განსხვავება. განვიხილოთ განსხვავება მიკროტალღურსა და ნაცნობ ღუმელს შორის.

ღუმელი : ოპერაციული პრინციპი, ფუნქციური დანიშნულება, მახასიათებლები, დადებითი / უარყოფითი მხარეები:

ღუმელების  მოდელების უზარმაზარი  ვარიანტის  შერჩევისას, ბევრი დიასახლისი ამ არჩევანში იკარგება ხოლმე. აქედან გამომდინარე, ღირს მათი კლასიფიკაცია და  ყველაზე პოპულარული ვარიანტების გათვალისწინება:

რომელია უკეთესი გაზქურა თუ მიკროტალღური?

სამზარეულოში თავისუფალი სივრციდან გამომდინარე, შეგიძლიათ აირჩიოთ ღუმელის ჩაშენებული ვარიანტი, ან ცალკე ღუმელი. მაგალითად, Russell Hobbs 20910-56 მოდელი, რომლის მოცულობაც 28 ლიტრია, მოსახერხებელია ნებისმიერ  სამუშაო ზედაპირზე მოთავსებისთვის. სტაციონალური ღუმელის მოცულობა, როგორც წესი, უფრო დიდია; ასეთი მოდელები განკუთვნილია მრავალშვილიანი ოჯახისთვის.

კვების მიწოდების თვალსაზრისით, მოწყობილობები შეიძლება იყოს გაზისა და ელექტრო ენერგიის. ელექტრო ღუმელში გათბობის ელემენტები დენზე მუშაობს, რომლებიც მდებარეობს ქვედა და ზედა ზედაპირებზე.  გარდა ამისა, ისინი შეიძლება აღჭურვილი იყოს გრილისა და კონვექციის რეჟიმითაც.

ელექტრო ღუმელის მინუსი ენერგიის მაღალი მოხმარებაა, მაგრამ გაზი ეკონომიურად ითვლება, რომლის დაკავშირება შეგიძლიათ არა მხოლოდ მთავარ მილსადენებთან, არამედ გაზის ცილინდრებთანაც.

უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად, თანამედროვე გაზის მოდელები აღჭურვილია გაზის კონტროლერით, რომელიც ავტომატურადაც ითიშება.

მიკროტალღური: ოპერაციის პრინციპი, ფუნქციონირება, მახასიათებლები, დადებითი / უარყოფითი მხარეები:

ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ საყოფაცხოვრებო ტექნიკად მიკროტალღური ღუმელი ითვლება, რომელიც ავსებს, და ზოგიერთ შემთხვევაში ცვლის კიდეც ტრადიციულ ღუმელებს. სახლის პირობების გარდა, მარტივია მისი გამოყენება ოფისშიც.

მიკროტალღური

ამასთან, მისი შესაძლებლობები გაცილებით ფართოა, ვიდრე უბრალოდ საჭმლის გაცხელება. მისი დახმარებით თქვენ შეგიძლიათ არა მხოლოდ ცხელი საჭმლის და კერძების მომზადება, არამედ ფუნთუშების,  ფაფისა და მრავალი სხვა საშუალებების გაკეთება.

თითოეული მოწყობილობა აღჭურვილია მაგნეტრონით, რომელსაც შეუძლია შექმნას მაღალი სიხშირის ელექტრული ველი, რომლის გავლენითაც , ნებისმიერი პროდუქტის წყლის მოლეკულები იწყებენ ბრუნვას გაზრდილი სიჩქარით. თერმული მოქმედება პროდუქტზე ხდება ამ მოლეკულების მიერ გამოწვეული ხახუნის გამო.

მიკროტალღურის არჩევისას, თქვენ უნდა გაეცნოთ შემდეგ კრიტერიუმებს:

ჩამონტაჟებული მახასიათებლები - საჭირო ფუნქციურობიდან გამომდინარე, ბაზარზე წარმოდგენილია სტანდარტული (სოლო) მოდელები, ღუმელები გრილის ვარიანტით და კონვექციის ღუმელები; საცხობი ღუმელი, როგორც მათ ხშირად მოიხსენიებენ, ელექტრო ღუმელების ჯგუფის ნაწილია.

კონტროლის ტიპის მიხედვით, მიკროტალღურები მექანიკურია და აქვთ სენსორული პანელი;

სამუშაო პალატის მოცულობით, შეგიძლიათ აირჩიოთ კომპაქტური მოდელი ერთი ადამიანისთვის ან უფრო მეტიც - ოჯახისთვის ან სამუშაოსთვის; ყველაზე მოწინავე ღუმელები აღჭურვილია პროდუქტის წონის ფუნქციით, ინტერნეტით და სენსორებით, რომლებიც გამოთვლიან სამზარეულოს დროს.

მომხმარებლები აღნიშნავენ ენერგიის მოხმარებაში რეალურ დანაზოგს ღუმელთან შედარებით, რადგან პროდუქტის მოლეკულურ სტრუქტურაზე ზემოქმედება მის სწრაფ დამუშავებას იწვევს. მიკროტალღურში საკვები არ იწვება, მაგრამ ჩვეულებრივ მოდელებში ვერც მიიღებთ გამომცხვარი ქერქის ეფექტს. ამისათვის საჭიროა კონვექციის მოდელი.

ელექტრო ღუმელების საუკეთესო არჩევანზე მეტი ინფორმაცია ჩესაბამის პოსტშია მოცემული.

პოპულარული მოდელები