როგორ შევარჩიოთ მაცივარი - სასარგებლო რჩევები

თითოეული ტექნიკა, რომელსაც სახლისთვის ვყიდულობთ, არსებითად მნიშვნელოვანი ხდება ჩვენთვის, რადგან გვიმარტივებს ყოველდღიურ ცხოვრებას. ნებისმიერი ტექნიკის შეძენისას, სასურველია ისეთ დეტალებზე ყურადღების გამახვილება, რომელიც ჩვენთვის ყველაზე მნიშვნელოვანია.

მაცივრების არჩევისას, დიდი სიფრთხილე გვმართებს, ვინაიდან, ტექნიკის ბაზარი მოდელების ფართო სპექტრს გვთავაზობს დღეს. პირველ რიგში, რასაც არსებითი ყურადღება უნდა მიაქციოთ, მახასიათებლები და დამატებითი ფუნქციების შესრულებაა, რომელიც აუცილებლად გესაჭიროებათ. გასათვალისწინებელია რომ ხშირად, ფასი პირდაპირ არ ნიშნავს ხარისხს, და ამიტომ მაღალი ხარისხის მაცივრები იაფად სავსებით შესაძლებელია რომ შეირჩეს.

მაცივრის ტიპებ

რადგან ტექნოლოგიური პროგრესი ყოველდღიურად მიმდინარეობს, ელექტრო ტექნიკის განვითარება, დახვეწა დროსთან ერთად წინ მიიწევს, თუმცა, მაცივრების შემთხვევაში, გამოკითხული მომხმარებლების უმეტესობა ერთხმად აღნიშნავს, რომ  კლასიკური დიზაინი ყველაზე პოპულარული და გავრცელებული მოდელია, რომელსაც ისინი ანიჭებენ უპირატესობას. (ზედა არის მაცივარი, ქვედა - საყინულე). სხვათა შორის ბეკოს მაცივრები ამ სეგმენტში გამოკვეთილ ლიდერებად ითვლებიან.

მაცივრის ყიდვა

მომხმარებლების გარდა, მწარმოებლები დიდ ყურადღებას აქცევენ მაცივრის შიგნით სუფთა პროდუქტის გრძელვადიან შენახვას, რისთვისაც სპეციალურად იყენებენ სხვადასხვა ტექნოლოგიას. მაგალითად, უზრუნველყოფენ ყუთის შიგნით ტენიანობის შეგროვებას, განათებას, სპეციალურ ტემპერატურულ პირობებსა და ა.შ.

მაცივრის ორი ვარიანტი არსებობს, რომელიც დაკავშირებულია სამზარეულოს  ინტერიერზე: ჩაშენებული მაცივარი და თავისუფალ ადგილზე განთავსებული. პირველი ტიპი იდეალურია სამზარეულოში ინსტალაციისთვის, რადგან ძალიან მოსახერხებელია და ზოგავს ადგილს სამზარეულოში.

კამერები და მათი ადგილმდებარეობა

ერთკამერიანი მაცივარი იდეალურია საოფისე ან საზაფხულო აგარაკებისთვის. აღჭურვილია პატარა ჩაშენებული საყინულეებით ან წარმოდგენილია საერთოდ მათ გარეშე. ორკამერიანი მაცივარი არის სტანდარტული მოდელი, რომელიც ყველაზე მეტად გავრცელებულია. მაცივრის სამი პალატა შექმნილია იმისათვის, რათა შეინახოთ საკვები სხვადასხვა განყოფილებაში. ეს მნიშვნელოვანია იმდენად, რამდენადაც საკვებმა პროდუქტებმა არ უნდა იმოქმედონ ერთმანეთზე.

მაცივარი განვადებით

გაგრილების სისტემა

არსებობს გაგრილების ორი სისტემა - წვეთოვანი სისტემა და No Frost.
წვეთოვანი სისტემის მქონე მაცივრებში, წყალი სპეციალურ უჯრედში, უკანა კედელში მიედინება, რომელიც რეგულარულად უნდა გაიწმინდოს. No Frost არის ისეთი სისტემა, რომელიც არ არის ყინვა გამძლე. ამ ტექნიკის მთავარი უპირატესობა ის არის, რომ მას არ სჭირდება ყინულის ფენების გაწმენდა.

ასევე გიზიარებთ ჩვენი ონლაინ მაღაზიის კიდევ ერთ საინტერესო ბლოგს იმასთან დაკავშირებით, თუ რა უნდა გავითვალისწინოთ გაგრილების სისტემებთან დაკავშირებით.

კომპრესორი და ხმაურის დონე

თანამედროვე მოდელების მაცივრები, ერთი ან ორი კომპრესორითაა აღჭურვილი. ორი დაბალი სიმძლავრის კომპრესორი ძალიან ეფექტურია და თუ ისინი ერთმანეთისაგან დამოუკიდებლად არის ჩართული, მოიხმარენ ბევრად ნაკლებ ენერგიას, ვიდრე ერთი კომპრესორი ცალკე აღებული.

თავად კომპრესორები ორი ტიპისაა - ხაზოვანი და ინვერტორული. ხაზოვანის დანიშნულება  უბრალოდ გაგრილებაა. ინვერტორული კომპრესორი კი უფრო თანამედროვეა, რომელიც ამცირებს ენერგიის ხარჯებს 40%-ით.

რაც შეეხება ხმაურის მაჩვენებელს, ჩვეულებრივი მაცივრის ხმაურის დონე 45-50 დბ-ია, რომელიც ოთახში ხმამაღალ საუბარს შეიძლება შევადაროთ. ინვერტორულის ხმაურის დონე ძალიან დაბალია - 35-დან 42 დბ-მდე.

თანამედროვე მაცივრები

დამატებითი ფუნქციები:

  • ანტიბაქტერიული საფარი - ხელს უშლის ბაქტერიებისა და სოკოების წარმოქმნასა და გავრცელებას;
  • ტემპერატურისა და ღია კარის ინდიკატორები - ეს ფუნქცია არ მოგცემთ იმის საშუალებას, რომ დიდხანს დატოვოთ მაცივრის კარი ღია;
  • "ბავშვთა დაცვა" - დაბლოკავს მართვის პანელს. ამ ფუნქციით, შეგიძლიათ ასევე ჩაკეტოთ დახურული კარი;
  • ყინულის შემქმნელი;
  • სიახლის ზონა - თითოეულ მწარმოებელს სხვა სახელი აქვს, მაგრამ ფუნქციის არსი იგივეა. ნაწილს აქვს მაღალი ტენიანობა და დაბალი ტემპერატურა. იდეალური პირობებია ყველის, მწვანილის, კენკრის და ხილის გრძელვადიანი შენახვისთვის.

ბლოგპოსტი იმაზე თუ რამხელა კომფორტს ქმნიან მაცივრები თქვენს სახლში შეგიძლიათ იხილოთ შესაბამის ლინკზე.

პოპულარული მოდელები