ნაყინის აპარატები - მოდელების განხილვა

თანამედროვე მწარმოებლები ნაყინის, ამ უგემრიელესი დესერტის უზარმაზარ ასორტიმენტს გვთავაზობენ,  მაგრამ ცოტა რთულია ნამდვილი ნაყინის პოვნა, რომელსაც ზედმეტი კონსერვანტები არ ექნება. სამწუხაროდ,  მწარმოებლები ხშირად ანაცვლებენ რძის პროდუქტებს სხვადასხვა ქიმიური მინარევებით, ხოლო კენკრასა და ხილის შემავსებლებს არომატიზატორებით.

მათთვის, ვისაც სჯერა, რომ ” ნაყინი ადრე უფრო უკეთესი და გემრიელი იყო”, არსებობს გამოსავალი - პირადი ნაყინის აპარატების ყიდვა. ეს არის მოწყობილობა, რომელიც თავისით მოამზადებს უგემრიელეს ნაყინს  იმ ჯანსაღი პროდუქტებისგან, რომლებიც თქვენს სამზარეულოშია.

ნაყინის აპარატები შეიძლება დაიყოს 2 ჯგუფად: ხელის (მექანიკური) და ნახევრად ავტომატური / ავტომატური. დღესდღეობით პირველი მოდელი  არ არის პოპულარული, რადგან საჭიროა ინტენსიურად ატრიალოთ  მექანიზმის სახელური ნახევარ საათზე მეტი ხნის განმავლობაში. ავტომატური ნაყინის აპარატები  ძალიან მოთხოვნადია. ამიტომ, გადავწყვიტეთ  შემოგთავაზოთ საუკეთესო მოდელების რეიტინგი.

NEMOX TALENT GELATO & SORBET

იტალიური ბრენდის NEMOX- ის ნაყინის მწარმოებელში პირველია TALENT GELATO & SORBET-ის მოდელი. მის მფლობელებს შეუძლიათ გააკეთონ არა მხოლოდ ჩვეულებრივი ნაყინი, არამედ გემრიელი იტალიური ჟელატო, ყველანაირი ხილის დესერტი,  ჯანსაღი იოგურტის ნაყინი და სხვადასხვა გემოვნების დესერტი.

იმისთვის, რომ მოწყობილობის მარტივად გამოყენება შესძლოთ, მწარმოებელმა დანადგარი  ორი კონტეინერით აღჭურვა -  ერთი დესერტებისთვის, ხოლო მეორე - გაყინული დელიკატესებისთვის.

ნაყინის აპარატები - მოდელების განხილვა

ერთდროულად შეგიძლიათ მოამზადოთ 1.4 კგ-მდე ან 900 მლ-მდე ნაყინი ან დესერტი მხოლოდ 25-30 წუთში, რაც სრულიად საკმარისია 10-კაციანი სუფრისთვის.

პირების ბრუნვის და კონტეინერის გაგრილების ორმაგი სისტემა საშუალებას გაძლევთ მიიღოთ ძალიან ნაზი და ამავე დროს გემრიელი ნაყინი.  საინტერესო თვისებაა ათქვეფის სიჩქარის ავტომატური რეგულირება, განსაკუთრებით იმ დროს, როდესაც ხდება ახალი ინგრედიენტების დამატება.

უარყოფითი მხარე მოიცავს საყინულეში  თასის გაყინვის საჭიროებას - 18 საათამდე -180C ტემპერატურაზე.

უპირატესობები:

  • საიმედო კომპრესორი;
  • მზა პროდუქტის სრულყოფილი კონსისტენცია;
  • მომზადების მოკლე დრო - 30 წუთამდე;
  • რეცეპტების წიგნი;
  • 2 მოცულობითი  თასი - თითო 1,5 ლიტრიანი;
  • მწარმოებლის გახანგრძლივებული  გარანტია - 2 წელი;
  • საშუალო სიმძლავრე -150 ვატი.

უარყოფითი:

  • მაღალი ფასი;
  • საყინულეში თასის გრძელვადიანი გაყინვის საჭიროება.

BORK E801

რეიტინგში მეორე ადგილი მიენიჭა BORK E801 ნაყინის აპარატს, რომელიც  საშუალებას გაძლევთ საშუალოდ ერთ საათში მოამზადოთ 4 ტიპის გაყინული დესერტი (ნაყინი, იოგურტი, ჟელატო და ნებისმიერი სორბეტი).

ნაყინის აპარატები - მოდელების განხილვა

ნაყინის აპარატი ავტომატურ რეჟიმში ამზადებს თასს, რის შემდეგაც შეგიძლიათ ჩატვირთოთ მასში  მოსაზელად გამზადებული პროდუქტები. მოდელის უპირატესობაა მომზადებული დესერტის 3 საათამდე შენარჩუნების შესაძლებლობა.

ნაკრები მოიცავს ერთ ჭურჭელს, რომლის მოცულობაა 1350 მლ. ეს კი სრულიად საკმარისია 1 კგ-მდე დელიკატესების მოსამზადებლად.

მომხმარებლები მიმოხილვებისას ასევე აღნიშნავენ რკინის კორპუსის მიმზიდველ გარეგნობას, ინტუიციური მართვის ინტერფეისს თავისი ეკრანით,  ხოლო მარტივი ინსტრუქცია დაგეხმარებათ ნავიგაციაში.

უპირატესობები:

  • რამდენიმე სახის ნაყინის ერთდროულად მომზადების შესაძლებლობა;
  • ნაყინისთვის  განკუთვნილი ტევადი მინა - 1,350 მლ მოცულობით;
  • ნაყინის შენარჩუნება 3 საათამდე;

უარყოფითი:

  • მაღალი ფასი.

NEMOX-DOLCE-VITA-1.5

შედარებით იაფიანი ნაყინის აპარატი  უნიკალური მოწყობილობაა, რომელიც შეიძლება გამოიყენოთ  როგორც  სხვადასხვა ნაყინის, ისე - დესერტების მოსამზადებლად.

ნაყინის აპარატები - მოდელების განხილვა

აპარატის დიზაინი კიდევ ერთი უპირატესობაა. კორპუსი დამზადებულია შავი ან უფრო ძვირადღირებული ქრომირებული ვერსიით, პრიალა, თითქმის სარკისებური ზედაპირით. მისი ტარება არ არის რთული - დანადგარის საერთო წონა არ აღემატება 2.8 კგ-ს.

უპირატესობები:

  • მოწყობილობის განსაკუთრებულად ლამაზი დიზაინი -  შავი და ქრომირებული; ოპტიმალური ფასი;
  • რეცეპტების კრებული;
  • დიდი 1,5 ლიტრიანი თასი;
  • მწარმოებლის ორწლიანი გარანტია (იტალია).

უარყოფითი:

  • თასი უნდა გაყინოთ 16-18 საათის განმავლობაში -180C ტემპერატურაზე;
  • პრიალა სხეული ადვილად ბინძურდება, მაგრამ მისი გაწმენდა ხელსახოცით მარტივია.