კულინარიის გაუმჯობესება აეროგრილის საშუალებით

ჰაერის ცირკულირება სრულყოფილად აცხობს საკვებ პროდუქტს, რაც მთავარია, დაბალ ტემპერატურასა და მოკლე დროში.

<ახლახანს შევიძინე ახალი აეროგრილი განვადებით (ან ფასდაკლებით) და არ ვიცი მისი გამოყენება>. ეს ფრაზა ხშირად გვსმენია ადამიანებისგან, რომლებმაც განაახლეს სამზარეულო ან მათგან, ვინც დაინტერესებულნი არიან აეროგრილით, მაგრამ არ იციან მისი მთავარი დანიშნულება.

მარტივია: თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერი რამ აეროგრილის საშუალებით და მისი შესწავლა არც თუ ისე რთულია. აეროგრილის გამოყენებით შეგიძლიათ მიიღოთ — სრულყოფილად გამომცხვარი ორცხობილები, ხრაშუნა ცომეულობა და იდეალურად შებრაწული ხორცი.

კარგი ურთიერთობისათვის საჭიროა დავიწყოთ მისი ხშირი გამოყენება.  მარტივი გზაა, რომ ის გამოსცადოთ თქვენს საყვარელ კერძებზე, რათქმაუნდა, დაბალ ტემპერატურასა და მოკლე დროში.

კულინარიის გაუმჯობესება აეროგრილის საშუალებით

აეროგრილში ცირკულირებს ცხელი ჰაერი

რადიაციული ღუმელებისგან განსხვავებით, თანამედროვე ელექტრო გრილი აღჭურვილია ე.წ. ვენტილატორით, რომლის საშუალებითაც ჰაერი ბრუნავს.

ცხელი ჰაერი ხვდება საკვებ პროდუქტს, ის უფრო სწრაფად მზადდება.  მოკლე ახსნაა ის, რომ მოძრავი ჰაერი ზრდის სითბოს გადაცემის ნორმას, რომელიც ბუნებრივად გვხვდება, როდესაც ორი სხვადასხვა ტემპერატურის ჰაერი ერთმანეთს ეყრება.

ეროგრილის გამოყენების რეკომენდაციები

  • რეცეპტის მიხედვით ვამზადებთ კერძს, გავაცხელოთ აეროგრილი მოცემულ ტემპერატურაზე 25°F-ით დაბლა
  • კერძი მომზადდება ნაკლებ დროში (დაახლობით 25%-ით), ვიდრე დამზადდებოდა ღუმელში. რაც უფრო დიდხანს ცხვება საჭმელი, მით უფრო დიდ დროს ვიგებთ.
  • ინდაური შესაძლოა მზადდებოდეს აეროგრილში 1 საათით უფრო სწრაფად, ვიდრე ჩვეულებრივ ღუმელში, მაგრამ ორცხობილას მომზადებისას, მოვიგებთ მხოლოდ 1-2 წუთს
  • აეროგრილი ავტომატურად არ ირთვება, ამიტომ ის თქვენ ხელშია!
  • კერძი ხშირად ეხება პერგამენტის ქაღალდს ან ფოლგას. გამოიყენეთ მეტალის კოვზი ან ჩანგალი, რათა დაიჭიროთ ქაღალდი.

ორცხობილას ექსპერიმენტი

ჩავატარეთ ექსპერიმენტი და Kenwood-ის ძალიან მოთხოვნადი აეროგრილით გამოვაცხეთ კონვენციით 25°F ტემპერატურაზე პეკანის ორცხობილები, განთავსებული სამ პერგამენტის ქაღალდზე.

კვლავ მოვამზადეთ სამ ქაღალდზე მოთავსებული ტკბილეული, ამჯერად უფრო დაბალ ტემპერატურაზე, კონვენციის გარეშე.  სამ ქაღალდზე გამომცხვარი ორცხობილები 16 წუთში სრულყოფილად დამზადდა.

დაბალ ტემპარატურაზე, კონვენციის გარეშე გამომცხვარი კი 7-8 წუთის შემდეგ ზედმეტად სწრაფად შეიბრაწა. რამდენიმე წუთის შემდეგ, ჩვენ გამოვიღეთ მთლიანი ქაღალდი, შედეგი კი ასეთია — შუაში განთავსებული ტკბილეულის სულ მცირე ნაწილი იყო გამომცხვარი, ზემოთ მდგომი კი 15 წუთში იდეალურად გამოცხვა.

წინა პოსტი ამ თემატიკაზე: აეროგრილის როლი 21-ე საუკუნეში.

** ბლოგპოსტი განთავსებულია სატესტო რეჟიმში, ველით თქვენს გამოხმაურებას