ორთქლის ქვაბის რა მახასიათებლებს უნდა მიაქციოთ ყურადღება?
საუკეთესო ორთქლის ქვაბს შეიძლება ენდოთ, რომ სრულყოფილად მოამზადებს თქვენს საკვებს ყოველგვარი დახმარების გარეშე. თუმცა, ისინი მხოლოდ ბოსტნეულისთვის არ არის განკუთვნილი. ორთქლის ქვაბზე შეგიძლიათ ხორცის, თევზის, ბრინჯის, პელმენის ან კარტოფილის მოხარშვა ერთბაშად.
საყოველთაოდ ცნობილია, რომ ორთქლზე მოხარშვა საკვების მომზადების ყველაზე ჯანსაღი გზაა, რადგან ის ინარჩუნებს ყველა სასარგებლო თვისებას, გემოს, - ტექსტურის ან ტენიანობის დაკარგვის გარეშე. არ არის საჭირო ცხიმის ან ზეთის გამოყენება, რაც ხელს უშლის ცხიმების მიღებას და თითქმის შეუძლებელია თქვენი საკვების დაწვა ან ზედმეტი მომზადება, რადგან ორთქლის ქვაბებს აქვს წინასწარ დაყენებული პროგრამები და ტაიმერი.
რა სიმძლავრეა საუკეთესო?
ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ რას ამზადებთ და რამდენი ადამიანისთვის. მთლიანი კერძისთვის, 9 ლიტრიანი ტევადობის ორთქლის ქვაბი ცალკე კალათებით საკმარისად დიდია 4 ან მეტი ადამიანის გამოსაკვებად. თუმცა, მოდელები 6 ლიტრიანი ტევადობით მაინც შესანიშნავი არჩევანია გემრიელი საკვების მოსამზადებლად.
რა მახასიათებლებს უნდა მიაქციოთ ყურადღება?
ორთქლის ქვაბის ცალკე კალათები შესანიშნავია ყველაფრის ერთბაშად მოსამზადებლად, ჯვარედინი არომატის გარეშე, ხოლო ფართო და ღრმა კუპეები საუკეთესოა, თუ თქვენ ამზადებთ დიდ ინგრედიენტებს, როგორიცაა ქათამი.
დააკვირდით დასაკეც იარუსებს, თუ სივრცე არ გაქვთ და დარწმუნდით, რომ ისინი უსაფრთხოა ჭურჭლის სარეცხი მანქანაში მარტივი გარეცხისთვის. უპრობლემოდ მოსამადებლად, ორთქლის ქვაბი აღჭურვილია, წინასწარ დაპროგრამებული მომზადების ფუნქციებითა და ქრონომეტრებით, ასევე დაგვიანებით დაწყების და თბილის შენარჩუნების ფუნქციებით.
პოპულარული მოდელები