ღირს თუ არა სამზარეულოს ხის ნივთების შეძენა?
ხის სამზარეულოს ნივთები უკვე დიდი ხანია დიასახლისთა მეგობარია. ხისგან მზადდება ფუნქციური, საჭირო და ამავდროულად კომფორტული გამოყენების ნივთები.
ნეკერჩხლის, ალუბლის, ზეთისხილის და წიფლის ხის კოვზები ძალიან გამძლეა და ნაკლებად იშლება, ვიდრე ფიჭვის მოდელები. ამ მასალისგან დამზადებული კოვზები, სავარაუდოდ, დიდხანს გაგრძელდება. ბამბუკი არის კიდევ ერთი გამძლე მასალა, რომელსაც ხშირად იყენებენ ხის კოვზების დასამზადებლად.
რატომ უნდა შეიძინოთ ხის სამზარეულოს ნივთები?
ხის ნივთების ხმარება უსაფრთოა. ის არ შეიცავს რაიმე სახის მავნე ნივთიერებას. მისი გამოყენება მრავალის წლის მანძილზე შეგიძლიათ.
ისინი არ დნება, არ იკრავენ ქიმიურ ნივთიერებებს, ან გამოყოფენ უცნაურ გემოს ცხელ საკვებში, როგორც ამას პლასტმასი აკეთებს. ხის კოვზით შეიძლება ნებისმიერი ტიპის ჭურჭელში აურიოთ ნებისმიერი კერძი.
უსაფრთხოა თუ არა ხის სამზარეულოს ნივთები?
უსაფრთხოება, ეს ძალიან მნიშვნელოვანია. კვლევებმა აჩვენა, რომ ხის კოვზები უსაფრთხოა თქვენს სამზარეულოში გამოსაყენებლად. დიახ, ხე ფოროვანია და მას შეუძლია შეაგროვოს სითხეები და ზეთები იმ საკვებიდან, რომელსაც თქვენ ამზადებთ.
თუმცა, კვლევამ აჩვენა, რომ ეს სითხეები და მათში დამალული ბაქტერიები არ ბრუნდებიან ზედაპირზე, როგორც კი ხის უჯრედებში მოხვდებიან.
ისინი რეცეპტით უსაფრთხოა. ზოგიერთ ლითონის ჭურჭელს შეუძლია რეაგირება მჟავე საკვებთან, როგორიცაა ტომატის სოუსები და ლიმონის ხაჭო. ხის კოვზები გავლენას არ მოახდენს საკვების გემოზე და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ისინი ასევე აითვისებენ გემოს.
ხის კოვზები უპირატესობას ანიჭებენ სხვა მასალებს ოთხი ძირითადი მიზეზის გამო:
- ისინი არ აკაწრებენ არაწებოვან ზედაპირებს და არ დატოვებენ ნაწიბურებს დელიკატურ სპილენძის ტაფებზე. ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია კერძებისთვის, რომლებიც საჭიროებს ბევრ მორევას, როგორიცაა კარამელი, რიზოტო და ტკბილეული.
- ისინი <თბილები> არიან. არ მოახდენს შერევას და არ გამოიწვევს მყისიერ კრისტალიზაციას. ისინი ასევე არ არიან გამტარები, რაც ნიშნავს, რომ ისინი არ ამოიღებენ სითბოს ჭურჭლიდან და არ დაგიწვიან ხელს.
- ისინი საკმარისად მყარია, რომ აურიოთ სქელი, ბლანტი ღუმელები ან ცომი, და მათ შეუძლიათ გაუძლონ წნეხს ტაფების ფსკერიდან მოყავისფრო ნაჭრების გახეხვის დროს.
- ისინი არ დნება ცხელ სიროფში ან ცხელ ტაფაზე ან გაზქურის თვალთან დასვენებისას. ეს არ ნიშნავს რომ ისინი არ დაიწვებიან, რა თქმა უნდა, მაგრამ ხის კოვზებიც კი დამწვარი ნაჭრებით გამოსაყენებელია. ისინი ასევე არ ათავისუფლებენ ქიმიურ ნივთიერებებს ცხელ კერძებში გამოყენებისას.
პოპულარული მოდელები