ფრის აპარატის ზეთის ფილტრაციის ქონის აუცილებლობა!
ფრის აპარატი არის სამზარეულოს მოწყობილობა, რომელიც გამოიყენება ღრმა შეწვისთვის. ღრმა შეწვა არის საჭმლის მომზადების მეთოდი ზეთში ჩაძირვით მაღალ სითბოზე, როგორც წესი, 350-დან 375 °F-მდე (177-დან 191 °C-მდე) ტემპერატურათა შორის.
მიუხედავად იმისა, რომ კომერციულ სამზარეულოებში ხშირად გამოიყენება, საყოფაცხოვრებო მოდელები ხელმისაწვდომია და სულ უფრო გავრცელებული ხდება.
მახასიათებლები
ფრის აპარატებს, როგორც წესი, აქვთ კალათა საჭმელი ზეთის ავზში ჩასაშვებად და ასაწევად, როცა საკვები დაასრულებს მომზადებას. ცალკე მყოფი კალათები არ არის მიმაგრებული აპარატთან და უნდა მოთავსდეს მასში.
ზოგიერთ მოდელებს აქვს ტაიმერები და სიგნალიზაცია, ავტომატური მოწყობილობები კალათის ზეთში ასაწევად და დასაწევად, სავენტილაციო სისტემები სამზარეულოდან შემწვარი სუნის გამოსაწურავად, ზეთის ფილტრაციის სისტემა ან ქიმიური დამუშავება იმავე რაოდენობის ზეთის ხელახალი გამოყენების გასაუმჯობესებლად და მექანიკური ან ელექტრონული ტემპერატურის კონტროლი, რომელიც დაზოგავს ენერგიას.
თანამედროვე კომერციულმა ფირმებმა გააუმჯობესა ენერგოეფექტურობა, რაც გამოწვეულია უკეთესი სითბოს გადაცემის სისტემებით. ინფრაწითელი გათბობით ან კონვექციური გათბობით. ინფრაწითელი გათბობა იყენებს რადიაციული სითბოს გადაცემის პროცესს და კონვექციური გათბობა მოქმედებს ჰაერის ცირკულაციის გზით. სტანდარტული ფრის აპარატის უმეტესობა ძალიან ცხელია და ფრთხილად უნდა იყოთ გამოყენებისას.
ზეთის ფილტრაცია
ზეთის ფილტრაციის სისტემა, ქიმიური დამუშავება ან შთამნთქმელი ფხვნილი (დიატომიური მიწა ან სინთეზური მაგნიუმის სილიკატები), ყველა ხელს უწყობს საკვების მცირე ნაწილაკების მოცილებას, რომლებიც ყოველთვის არ ჩანს. ამ სისტემების გამოყენება აორმაგებს ზეთის სიცოცხლეს.
ბევრი რესტორანი იყენებს ზეთის ფილტრაციის პორტატულ სისტემას ნარჩენი ზეთის გადასატანად. თუმცა, ძველი ზეთიც კი არ არის სრულიად უსარგებლო. არსებობს გზები (რომლებიც მოიცავს სხვა ქიმიკატებს და მანქანებს) ძველი ზეთის გადამუშავების ბიოდიზელის სახით, რომელსაც შეუძლია დიზელის მანქანების მომარაგება. ბიოდიზელი ზრდის ენერგეტიკულ უსაფრთხოებას, რის შედეგადაც ბევრი გარემოსდაცვითი სარგებელი მოაქვს და ხელს უწყობს სათბურის ემისიების შემცირებასაც კი. გამოყენებული ზეთის, როგორიცაა კანალიზაციაში ჩამსხმა თავიდან უნდა იქნას აცილებული, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს საკვების დაგროვება და მილების ჩაკეტვა, სითხეების ნაკადის შეზღუდვა.
პოპულარული მოდელები
შესაძლოა დაგაინტერესოთ
-
როგორ შევარჩიოთ ვენტილატორი?
როგორც კი ზაფხული მოდის, პირველი რაც გვახსენდება, არის ვენტილატორი. სიცხეში სუფთა ჰაერის ცირკულაცია, სწრაფი გაგრილება...
-
როგორ შევარჩიოთ ელექტრო ინსტრუმენტები 2025 წელს?
თანამედროვე მშენებლობა და სარემონტო სამუშაოები წარმოუდგენელია ხარისხიანი ელექტრო ინსტრუმენტების გარეშე. სწრაფი და უსა...
-
როგორ შევარჩიოთ რობოტი მტვერსასრუტი?
კითხვა, როგორ შევარჩიოთ რობოტი მტვერსასრუტი ამ ჭკვიანი მოწყობილობების ბაზარზე გამოჩენისთანავე აქტუალურია და დროთა გან...
-
როგორ დავაყენოთ მაცივრის ტემპერატურა?
მაცივრის ტემპერატურის სწორად დაყენება აუცილებელია იმისათვის, რომ პროდუქტებმა დიდხანს შეინარჩუნონ გემობრივი თვისებები,...
-
კონდიციონერი 40 კვადრატისთვის - ყველაფერი რაც ყიდვის წინ უნდა ვიცოდეთ
სწორი კონდიციონერის შერჩევისთვის 40 მ² ოთახისთვის 2025 წელს რამდენიმე მნიშვნელოვანი ფაქტორია გასათვალისწინებელი, რაც ...
-
Intex თუ Bestway - რომელი აუზი შევარჩიოთ?
გარე კარკასული აუზის შეძენისას ალბათ უკვე შეხვედრიხართ Bestway-ს და Intex-ის აუზებს. ორივე ბრენდი მრავალფეროვან ასორტ...
-
კონდიციონერის მახასიათებლების მიმოხილვა - რას ნიშნავს თითოეული მათგანი
თანამედროვე კონდიციონერს უამრავი მახასიათებელი აქვს, რომელთაგან ზოგიერთის დანიშნულება დასახელებითაც მარტივი მისახვედრ...
-
DELONGHI-ს ყავის აპარატების ყველაზე სრულყოფილი მიმოხილვა
DeLonghi – იტალიური პრემიუმ ბრენდია, რომელიც ცნობილია მაღალი ხარისხის საყოფაცხოვრებო ტექნიკით, განსაკუთრებით ყავის აპ...