რა არის დანის სალესი და მისი ქონის უპირატესობები?

დანის სალესები ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ხელსაწყოა. დახვეწილი ფოლადი, რომელსაც ხანდახან მოიხსენიებენ, როგროც სათლელი ჯოხი, არის ფოლადით, კერამიკით ან ალმასით დაფარული ფოლადის ღერო, რომელიც გამოიყენება დაბურული პირების კიდეების სიმკვეთრის აღსადგენად.

სამი ყველაზე გავრცელებული მასალა, რომლიდანაც მზადდება სალესები, არის ნოვაკულიტი, ალუმინის ოქსიდი და სილიციუმის კარბიდი.

რა არის დანის სალესი და მისი ქონის უპირატესობები?

რატომ უნდა შეიძინოთ დანის სალესი?

ყველას ვისაც ერთხელ მაინც მოუმზადებია სადილი ნამდვილად ბასრი დანით, იცის მისი გამოყენების წარმოუდგენლად შთამბეჭდავი გამოცდილება. თუმცა, ყველაზე ბასრი დანაც კი დროთა განმავლობაში კარგავს თავდაპირველ სიმკვეთრეს. მათი ხარისხის გრძელვადიანად შესანარჩუნებლად რეგულარული გალესვა გადამწყვეტია. საჭიროა შეიძინოთ სალესი, რომელიც უზრუნველყოფს დანების პროფესიონალურ გალესვას.

 

ელექტრო სალესი:

ბევრი ელექტრული სალესი იყენებს 2 ან 3 საფეხურიან პროცესს დანის პირის კიდეების შესაქმნელად, სიმკვეთრისთვის და დახვეწისთვის. პირველი საფეხური იყენებს მსხვილ ღორღს უკიდურესად ბლაგვი პირების გასალესად, ხოლო ბოლო საფეხური იყენებს წვრილ ღორღს ბასრი პირების დასამუშავებლად.

ჩართვისას, სათლელი დაატრიალებს სათლელს, რომელიც, როდესაც დანა გაივლება ჭრილებში, ამახვილებს პირებს სასურველ სიმკვეთრემდე. ელექტრო სათლელების უმეტესობას აქვს სახელმძღვანელო, რომელიც საშუალებას აძლევს მომხმარებელს მიიღოს სრულყოფილი კუთხე, რაც მათ პოპულარობას ხდის, რადგან ისინი მნიშვნელოვნად ამარტივებს დანების სიმკვეთრის ზუსტ ამოცანას.

რა არის დანის სალესი და მისი ქონის უპირატესობები?

 

ხელის სალესები:

ელექტრული სალესების მსგავსად, ხელის დანის სალესი ამარტივებს სიმკვეთრის პროცესს, თუმცა ისინი ზოგადად შემოიფარგლება იმით, რომ სიმკვეთრის ნაკლები ჭრილები აქვთ. ერთი უპირატესობა ხელის სათლელებს არის მათი პორტაბელურობა. მათი მცირე ზომა და მექანიკური მუშაობის მეთოდი მათ შესანიშნავად აქცევს კულინარიის პროფესიონალებისთვის, რომლებიც ხშირად მოგზაურობენ.

იმის მიხედვით, თუ როგორ არის შექმნილი ხელის სალესი, თქვენ ან ატარებთ დანას ჭრილებში, სანამ სალესი მოთავსებულია ბრტყელ ზედაპირზე, ან სალესი ჩამოწეულია დანის სიგრძეზე, ხოლო დანა ფრთხილად ეჭირა მაგიდაზე.