ვაფლის საცხობი აპარატის უპირატესობები
ვაფლის საცხობი აპარატის მეშვეობით, ნებისმიერ დროს შეგეძლებათ სახლის პირობებში, მოიმზადოთ უგემრიელესი ვაფლი თქვენი სურვილისამებრ. როცა მოგინდებათ და როგორიც მოგინდებათ.
ვაფლის აპარატის ქონა დიდ უპირატესობას წარმოადეგს, რადგან დილით, როდესაც ყოველთვის ცოტა დრო გაქვთ საუზმის მოსამზადებლად, შეძლებთ მარტივად და რაც მთავარია სწრაფად მოიმზადოთ გემრიელი საუზმე და დღე დადებითად დაიწყოთ.
ვაფლის საცხობ აპარატს ბევრი უპირატესობა ქვს;
- თქვენ შეგიძლიათ მოიმზადოთ ნებისმიერი ფრომის, ზომის ვაფლები. მაგალითად, ევროპული ვარიანტივაფლი, რომელიც სტანდარტულად 2.5-4 სმ სისქის არის და საუკეთესოდ ითვლება როდესაც გარედან კნატუნა, შიგნით კი რბილია. მათ დამზადებას შედარებით დიდი დრო სჭირდება, და შესაძლებელია რომ სხვადასხვა ტიპის ცომისგან მომზადდეს.
- ვაფლების რაოდენობა - ვაფლის აპარატები საშუალოდ ერთიდან ოთხ ერთეულს ამზადებენ. ამიტომ მნიშვნელოვანია წინასწარ განსაზღვროთ რამდენი ადამიანისთვის ფიქრობთ მათ მომზადებას და შესაბამისად შეარჩიოთ მოდელი.
- გაწმენდის სიადვილე - აუცილებელია ისეთი ზედაპირის არსებობა რომელიც არ იკრავს. ეს ძალიან ზოგავს შეწვის მერე ვაფლების გადმოღების დროსა და შრომას, ასევე ასეთი ნაწარმი გატეხვის გარეშე, მარტივად გადმოდის აპარატიდან და ამცირებს ზეთის გამოყენების საჭიროებას. გაითვალისწინეთ რომ ვაფლის ამოღებისას აუცილებლად პლასტიკის ჯოხები გამოიყენეთ რომ არ დაკაწროთ მისი ზედაპირი.
- რეგულირებადი და თანაბრად შებრაწვა - ვაფლების, ამ მარტივი პროდუქტების გემოვნებითი აღქმა საკმაოდ განსხვავდება. ამიტომ სასურველია ისეთი პროდუქტი შეარჩიოთ რომელიც საშუალებას მოგცემთ განსაზღვოთ შებრაწვის ხარისხი.
წარმოგიდგენთ რამდენიმე ნაბიჯს საუკეთესო ვაფლის მოსამზადებლად:
ნაბიჯი 1: შეაერთეთ ვაფლის აპარატი.
ნაბიჯი 2: დააჭირეთ ღილაკს „ჩართვა“. ჩვეულებრივ, თქვენი ვაფლის შემქმნელის წინა მხარეს.
ნაბიჯი 3: დახურეთ ვაფლის საცხობის სახურავი, სანამ არ შეამჩნევთ გამოსაყენებლად მზა ინდიკატორს - ეს შეიძლება იყოს სიგნალი ან მცირე შუქი. ეს ნიშნავს, რომ მანქანა მზად არის გამოსაყენებლად.
ნაბიჯი 4: გახსენით ვაფლის აპარატი და შეასხურეთ შიგნით ცხიბი. გამოიყენეთ ღუმელის ხელთათმანი, თუ ვაფლის მწარმოებელი არ მიუთითებს, რომ მას აქვს სითბოს მდგრადი სახელურები.
ნაბიჯი 5: ჩაასხით თქვენი ცომი, დარწმუნდით, რომ დაასხით იმდენი, რომ ვაფლის აპარატის შიდა ნაწილი გადახურვის გარეშე შეავსოთ. თითოეულ ვაფლში ცომის რაოდენობა შეიძლება მერყეობდეს 1/4-დან 3/4 ჭიქამდე, თქვენი ვაფლის აპარატის მიხედვით. თქვენ შეგიძლიათ დაეხმაროთ ცომის გავრცელებას დანით ან ხის კოვზის უკანა მხარით.
ნაბიჯი 6: თუ თქვენ გაქვთ მბრუნავი ვაფლის აპარატი, დაგჭირდებათ ლითონის ფირფიტები თავდაყირა გადაატრიალოთ, რათა მანქანამ მომზადება დაიწყოს. დარწმუნდით, რომ თავსახური დამაგრებულია თავის ადგილზე და აიღეთ გაფართოებული სახელური ღუმელის ხელთათანებით. დააბრუნეთ სახელური ისე, რომ ვაფლის ფირფიტები გადატრიალდეს 180°-ით.
ნაბიჯი 7: დაახლოებით 46 წუთის შემდეგ, სხვა მაჩვენებელი გაცნობებთ, რომ თქვენი ვაფლი მზად არის. თუ გსურთ აკონტროლოთ თქვენი ვაფლი, აირჩიეთ ვაფლის საცხობი ბრაუნინგის კონტროლის ციფერბლატით. ვაფლის აპარატის ლითონის ფირფიტები გადააბრუნეთ - თუ თქვენ გაქვთ მბრუნავი ვაფლის აპარატი - და ფრთხილად გახსენით სახურავი. ნაზად ამოიღეთ ვაფლი ჩანგლით და დანით და დადგით თეფშზე.
ნაბიჯი 8: გააცივეთ ვაფლის აპარატი რამდენიმე წუთით, სანამ დაიწყებთ გაწმენდას, რათა თავიდან აიცილოთ საკუთარი თავის დაწვა - მაგრამ არ დაელოდოთ ძალიან დიდხანს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ცომი გაცივდება და გაწმენდა გაცილებით რთული იქნება.
პოპულარული მოდელები