რა მრავალმხრივი შესაძლებლობები გააჩნია სამზარეულოს კომბაინს?
დაჭერით, მოზილეთ, გახეხეთ… თქვენ დაასახელეთ და სამზარეულოს კომბაინს შეუძლია ამ ყველაფრის გაკეთება. მისი ფლობა ჰგავს სამზარეულოში პერსონალური დამხმარის ყოლას ან მეორე წყვილი ხელების ქონას.
რა განსხვავებაა სამზარეულოს კომბაინსა და ბლენდერს შორის?
ორივე ტექნიკას ყველა ოჯახის სამზარეულოში დიდი ადგილი უკავია და ნამდვილად მნიშნვნელოვან საქმეს აკეთებენ. თუმცა მათ შორის რა თქმა უნდა არის განსხვავება, რომელიც საკმაოდ თვალსაჩინოა.
მთავარი განსხვავება კი დანის პირებია. სამზარეულოს კომბაინს უფრო მკვეთრი დანა აქვთ ვიდრე ბლენდერებს. ეს ნიშნავს, რომ კომბაინები დაჭრიან თქვენს საკვებს და შეინახავენ მას მყარ ფორმაში, ხოლო ბლენდერები შექმნიან სითხეებს.
მაგალითად, ავიღოთ სტაფილო, ბლენდერი ფაფას ამზადებს, ხოლო სამზარეულოს კომბაინი მას კუბებად ჭრის და ინარჩუნებს მის ტექსტურას და წონას.
თუ წვნიანი და სმუზი თქვენი რაციონის ძირითადი ნაწილია, მაშინ ბლენდერი კარგი იქნება, მაგრამ თუ თქვენ ეძებთ რაღაც უფრო მრავალმხრივს, ღირს მეტი დახარჯოთ სამზარეულოს კომბაინზე.
რას უნდა მიაქციოთ ურადღება სამზარეულოს კომბაინის შეძენისას!
დამატებითი აქსესუარები:
მოდელების უმეტესობას სტანდარტულად მოჰყვება სახეხი, საჭრელი, საჭრელსი პირი და ცომის პირი. ეს აქსესუარები სრულყოფილად ასრულებენ ყოველდღიურ დავალებებს, მაგრამ არსებობს რამდენიმე სხვა დანამატი, რომელსაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ, მათ შორის ალტერნატიული დისკები, სქელი და თხელი ბადეები, სპირალიზატორის დისკები ან დანი დამატებითი პირები.
პულსი:
პულსის ფუნქცია შესანიშნავია თქვენი დაჭრის გასაკონტროლებლად და შემთხვევითი პიურეს თავიდან ასაცილებლად, რაც შეიძლება მოხდეს სრული სიჩქარით.
სტაბილურობა:
სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია, რომ სამზარეულოს კომბაინი მდგრადი იყოს სამუშაო მაგიდაზე, რადგან მათი პირები ტრიალებს. მათ უნდა ჰქონდეთ მოცურების საწინააღმდეგო ფეხები, მოძრაობის შესაზღუდად.
პროგრამები:
ეს შესაძლებლობა ძირითადად თანამედროვე და ახალ მოდელებს აქვთ. აირჩიეთ დაყენებული რეჟიმები, როგორიცაა პიურე, მორევა ან პულსირება და დატოვეთ თქვენი სამზარეულოს კომბაინი სამუშაოდ, სანამ ამ დროს სხვა საქმით დაკავდებით.
პოპულარული მოდელები