ორმაგი ქვაბების ნაკრები კონდიტერებისთვის
რამდენნაირი ქვაბი გინახავთ ან გქონიათ?
დიდი ზომის, პატარა, მაღალი, განიერი, თუჯის, ემალის, წითელკოპლებიანი და ა.შ. ამ სიის გაგრძელება დიდხანს შეიძლება. თუმცა, დღეს მინდა თქვენი და განსაკუთრებით კონდიტერების ყურადღება შევაჩერო ორმაგ ქვაბებზე და გესაუბროთ, მის მნიშვნელობასა და საჭიროებაზე.
ორმაგი ქვაბები არის სამზარეულოს აღჭურვილობის ნაწილი, მაგრამ ბევრმა არ იცის რა არის და რისთვის გამოიყენება.
ნახეთ, როგორია საუკეთესო მასალის ქვაბები.
ორმაგი ქვაბი სამზარეულოს სხვადასხვა ამოცანებისთვისაა შექმნილი და ისინი ჩვეულებრივ გამოიყენება საცხობებსა და კაფეებში დელიკატური საკვების დნობისთვის და მოხარშვისთვის. აქ ჩვენ განვიხილავთ რა არის ორმაგი ქვაბები, რისთვის გამოიყენება ისინი, როგორ მუშაობს და რისი გაკეთება შეგიძლიათ ორმაგ ქვაბში.
რა არის ორმაგი ქვაბები?
ორმაგი ქვაბები არის ორი ქვაბი, რომლებიც იყენებენ ორთქლს, როგორც სითბოს წყაროს საკვების დნობის ან მოხარშვისათვის. ისინი ორი ნაწილისგან შედგება, დიდი ქოთანი, რომელიც ივსება ცხელი ან მდუღარე წყლით და პატარა ქოთანი, რომელიც შიგნით ჯდება და ცხელი წყლის ორთქლს იყენებს თქვენი საკვების გასათბობად.
იმის გამო, რომ სითბო არაპირდაპირი წყაროდან მოდის, ორმაგი ქვაბები იდეალურია დელიკატური საკვების დასამზადებლად, როგორიცაა სოუსები და შოკოლადები. ორმაგ ქვაბებს შეიძლება ასევე ვუწოდოთ ბეინ მარი, რაც ფრანგული ტერმინია.
ფრანგული ქვაბები ისურვეზე სულ მალე განთავსდება, იქამდე კი შეგიძლიათ თვალი გადაავლოთ ჩვენი ქვაბების და ტაფების ნაკრების განვადებით ყიდვის სრულ შესაძლებლობებს.
მიუხედავად იმისა, რომ სახელები შეიძლება განსხვავებული იყოს, ორმაგი ქვაბები და ბეინ მარიები ერთნაირია და ისინი გამოიყენება არაპირდაპირი სითბოს მქონე ერთი და იგივე სახის საკვების დასამზადებლად
როგორ მუშაობს ორმაგი ქვაბები?
ორმაგი ქვაბები მუშაობენ ქვედა ქვაბში არსებული ცხელი წყლიდან ორთქლის გამოყენებით, რათა ზედა ქვაბი გაათბონ.
ორმაგი ქვაბის გამოყენებისას, დარწმუნებული უნდა იყოთ, რომ ზედა ქვაბი ცხელ ან მდუღარე წყალზეა, რადგან თუ ქვაბი ძალიან ცხელდება, ამან შეიძლება გამოიწვიოს თქვენი პროდუქტის დაწვა
რისთვის გამოიყენება ორმაგი ქვაბი?
იმის გამო, რომ ორმაგი ქვაბები ქმნიან ნაზ, არაპირდაპირ სითბოს, ისინი იდეალურია შოკოლადის გასალღობად, კრემის შესაქმნელად ან კარაქის დნობისთვის. გარდა ამისა, ორმაგი ქვაბები იდეალურია კვერცხის სოუსების შესაქმნელად, რადგან ორთქლის სითბო არ არის ისეთი ცხელი, რომ კვერცხი მოიხარშოს.
პოპულარული მოდელები