დანის სალესი - მუდამ ბასრი დანებისთვის!
დანის სალესები ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ხელსაწყოა. დახვეწილი ფოლადი, რომელსაც ხანდახან მოიხსენიებენ, როგორც სათლელი ჯოხი, არის ფოლადით, კერამიკით ან ალმასით დაფარული ფოლადის ღერო, რომელიც გამოიყენება დაბურული პირების კიდეების სიმკვეთრის აღსადგენად.
დანის სალესის სამი ყველაზე გავრცელებული მასალა, რომლითაც მზადდება, არის ნოვაკულიტი, ალუმინის ოქსიდი და სილიციუმის კარბიდი.
დანა უნდა იყოს ბასრი, რომ ეფექტური იყოს, მაგრამ ყოველი დანა დროთა განმავლობაში ბლაგვდება და თუ არ გინდათ ყოველ ნაბიჯზე პროფესიონალის გამოძახება, უნდა გქონდეთ კარგი დანის სალესი.
ეს ხელსაწყოები ზოგადად იყოფა ორ ძირითად კატეგორიად: ელექტრო და ხელის. ელექტრო სალესი უფრო ადვილი გამოსაყენებელია, მაგრამ ხშირად აძლევს იმაზე მეტ ლითონს, ვიდრე საჭიროა და მაინც არ მოგცემთ იმავე დახვეწილ დანის პირს, რომელიც შეგიძლიათ მიიღოთ ხელის სალესის გამოყენებისას. ხელის სალესი სწავლას, შრომას მოითხოვს და თუ მათ არასწორად იყენებთ, შეიძლება უფრო მეტი ზიანი მიაყენოთ, ვიდრე კარგი.
ყველას ვისაც ერთხელ მაინც მოუმზადებია სადილი ნამდვილად ბასრი დანით, იცის მისი გამოყენების წარმოუდგენლად შთამბეჭდავი გამოცდილება. თუმცა, ყველაზე ბასრი დანაც კი დროთა განმავლობაში კარგავს თავდაპირველ სიმკვეთრეს. მათი ხარისხის გრძელვადიანად შესანარჩუნებლად რეგულარული გალესვა გადამწყვეტია. საჭიროა შეიძინოთ სალესი, რომელიც უზრუნველყოფს დანების პროფესიონალურ გალესვას.
პოპულარული მოდელები