ალუმინის ქვაბების უპირატესობები და სისუსტეები
ალუმინი ჭურჭლის ყველაზე პოპულარულ მასალაა, ხელმისაწვდომობისა და სითბოს შესანიშნავი განაწილების გამო. თუმცა, ბევრი ადამიანი თავს იკავებს ალუმინის ჭურჭლის შეძენისგან.
ალუმინის ქვაბები არის სხვადასხვა ფორმისა და ზომის, შესაწვავი ტაფებიდან დაწყებული, დიდი ქვაბებით დამთავრებული.
ალუმინის ქვაბების უპირატესობები
- მსუბუქი წონა: ალუმინის ჭურჭელი ძალიან მსუბუქია, რაც ნიშნავს მის ადვილ მანევრირებას და ღუმელში შესმისა და ღუმელიდან გამოღების სიმარტივეს.
- თბოგამტარობა: ალუმინი არის მაღალი სითბოს კარგი გამტარი, რის გამოც მას ჩვეულებრივ იყენებენ, როგორც მოსაპირკეთებელ მასალას უჟანგავი ფოლადის ჭურჭლის წარმოებაში. ალუმინი შეიძლება ძალიან გაცხელდეს, ძალიან სწრაფად, რაც შესანიშნავს ხდის რეცეპტებისთვის, რომლებიც საჭიროებენ მაღალ ტემპერატურას.
- ფასი: ალუმინის ჭურჭელი შედარებით იაფია სხვა მასალებთან შედარებით, რადგან მას არ გააჩნია მოპირკეთებული კონსტრუქცია, რომელიც ჩვეულებრივ გვხვდება უჟანგავი ფოლადისგან. ეს ხდის ალუმინის წარმოებას იაფს, რადგან თქვენ არ გჭირდებათ იმდენი ლითონი ჭურჭლის ნაჭრების დასამზადებლად.
ალუმინის ნაკლოვანებები
- გამძლეობა: ალუმინის ჭურჭელი თხელია, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის ძალიან ადვილად იკეცება და უფრო მიდრეკილია დაზიანებისკენ.
- რეაქტიული: ალუმინი არის რეაქტიული მასალა, რაც ნიშნავს, რომ ის რეაგირებს მჟავე ინგრედიენტებთან, როგორიცაა ღვინო, ციტრუსი და პომიდორი და ანიჭებს მეტალის გემოს. თუ ხშირად ამზადებთ მაღალი მჟავიანობის საკვებს, გირჩევთ, სანაცვლოდ, არარეაქტიული ტაფაზე მოამზადეთ.
- არ არის ინდუქციურ ქურასთან თავსებადი: ალუმინის ჭურჭელი არ არის თავსებადი ინდუქციურ ქურასთან, რაც ზღუდავს მის გამოყენებადობას.
პოპულარული მოდელები