• გვერდი #1 - სულ 3 გვერდი

გრილის აპარატი

გრილის აპარატი სახლში ერთ-ერთი სასურველი პროდუქტია . მისი საშუალებით თქვენ შეძლებთ ერთი მხრივ უგემრიელესი, კნატუნა საკვების მომზადებას, და მეორე მხრივ კი ჯანსაღი პროდუქტის მირთმევას.

ვისაც სამზარეულოში ფუსფუსი და გემრიელი კერძების დაგემოვნება უყვარს, გრილის აპარატი ასეთი ადამიანებისთვის ნამდვილი მისწრებაა .

გრილის აპარატი - სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილი

რა არის გრილის აპარატი? ეს არის მოწყობილობა, რომელიც მნიშვნელოვნად დაგიზოგავთ საკვების მომზადებისთვის განკუთვნილ დროს და მოგცემთ იმის საშუალებას , რომ პარალელურად  დაკავდეთ  სხვა საქმითაც. საჭიროა მხოლოდ ინგრედიენტების მომზადება, გრილში განთავსება, სასურველ რეჟიმზე დაყენება და ჩართვა.

გრილის აპარატს შეუძლია გაგიმრავალფეროვნოთ სამზარეულო და თქვენს რაციონს უამრავი ახალი, უგემრიელესი კერძი შემატოს.

იმისათვის, რათა აეროგრილი სწორად შეარჩიოთ, აუცილებელია გარკვეული პარამეტრების ცოდნა, რომელიც უკეთე გაგარკვევთ მახასიათებლეში თუ მუშაობის პრინციპში.

გრილის აპარატის  შე რჩევის პარამეტრები :

ძალა -   გრილისთვის, ძალა ერთ-ერთი მთავარი მაჩვენებელია, რომელიც განსაზღვრავს ხელმისაწვდომი ტემპერატურის პირობების რაოდენობას და მომზადების სიჩქარეს. მეორე მხრივ, ძალიან ძლიერი მოწყობილობები ქმნიან სერიოზულ დატვირთვას ელექტრო გაყვანილობაზე და ხარჯავენ უამრავ ელექტრო ენერგიას.

გთავაზობთ შემდეგ მაჩვენებლებს:

  1. 800-1000 ვატი - დაბალი ენერგიის მოდელები შეზღუდული ფუნქციონირებით. ასეთი მოწყობილობებისგან არ უნდა ველოდოთ მაღალი სიჩქარით კერძის მომზადებას.
  2. 1200-1400 ვატი - საუკეთესო ინდიკატორი საყოფაცხოვრებო ტექნიკისთვის. ასეთ მოდელებს აქვთ საკმარისი რაოდენობის დამატებითი პარამეტრები და მომზადების საშუალო სიჩქარე.
  3. 1600 და უფრო მაღალი ვატი - ასეთი ძლიერი მოწყობილობების არჩევას მხოლოდ იმ შემთხვევაში აქვს აზრი, თუ არ გაქვთ ღუმელი , მიკროტალღური და ყოველდღე აპირებთ საკვების მომზადებას გრილის დახმარებით.

თუმცა, ასეთ მოწყობილობებში ხშირად შეიძლება შეგხვდეთ მრავალი არასაჭირო ფუნქცია, რომელსაც ყოველთვის არ გამოიყენებთ,   მაგრამ ამის მიუხედავად, ბევრი ფუნქციები სერიოზულად ზრდის გრილის ღირებულებას.

კონტროლის ტიპი

ნებისმიერი მცირე აღჭურვილობის მსგავსად, აეროგრილები ელექტრონულად ან მექანიკურად კონტროლდება.

დაბალი ბიუჯეტის მოდელები აღჭურვილია მბრუნავი კონტროლით, რომლითაც შეგიძლიათ დააყენოთ ტემპერატურა და სამზარეულოს დრო ( ჩვეულებრივ არა უმეტეს 60 წუთი).

შესაძლოა, ამ გადაწყვეტილების ერთადერთი უპირატესობა მისი გამოყენების სიმარტივეა. განსაკუთრებით მათთვის, ვინც თანამედროვე ტექნოლოგიების მიმართ დიდად მეგობრულად არ არის განწყობილი.

უფრო მოწინავე და ფუნქციონალურ მოდელებს აქვთ ელექტრონული კონტროლი და  მცირე დისპლეი. ყოველივე ეს შესაძლებელს ხდის შეარჩიოთ სხვადასხვა სამზარეულო რეჟიმები, გააკონტროლოთ ჰაერის ნაკადის ტემპერატურა, სიჩქარე და რაც მთავარია - მშვიდად დატოვოთ აპარატურა მუშაობისას. კერძის მომზადების შემდეგ, ის თავად გამოირთვება,   ხოლო პრობლემების არსებობის შემთხვევაში, აცნობებს მფლობელებს.

თასის მოცულობა

მაქსიმალური, რაც მწარმოებლებს შეუძლიას შესთავაზოს მომხმარებელს, არის გაფართოების რგოლები, რომლებიც გაზრდიან ძირითადი თასის მოცულობას 2-4 ლიტრით. რაც შეეხება სიმძლავრეს,   უნდა იყოს ის სიმძლავრე, რაც გათვალისწინებულია მოწყობილობის დიზაინით.

ყველაზე პატარა მოწყობილობები გათვლილია 3-8 ლიტრ მოცულობაზე, რომლებსაც შეუძლიათ სადილის მომზადება 1-2 ადამიანისთვის. თუ თქვენ ამზადებთ კერძს რამდენიმე სხვადასხვა დონეზე ან გსურთ მთელი ფრინველის  მოთავსება კონვექციის ღუმელში, მაშინც აუცილებლად დაგჭირდებათ 10-14 ლიტრიანი მოდელი.