წვენსაწურის ტიპები
December 22, 2023როდესაც საქმე ეხება სამზარეულოს აუცილებელ გაჯეტში ინვესტიციას, რომელიც დაგეხმარებათ ჯანსაღი ჩვევების წახალისებაში, წვენსაწური საუკეთესო არჩევანია. ეს ხელსაწყოები ათხევადებს ხილსა და ბოსტნეულს და მიუხედავად იმისა, რომ ისინი არ ცვლის მთლიანი პროდუქტის ჭამას (რადგან ბოჭკოების დიდ ნაწილს აცლიან), ისინი გეხმარებათ სუფთა, გემრიელი წვენის, ყოველი წვეთი რბილობიდან გამოწუროთ.
იმის ნაცვლად, რომ იყიდოთ ნაკლებად ახალი, წინასწარ შეფუთული ხილის წვენი ან გადაიხადოთ ძალიან ბევრი ფული წვენების ბარში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი წვენსაწური, რათა დაწუროთ საკუთარი სასმელები ხელთ არსებული ხილისა და ბოსტნეულის მიხედვით.
რომელი ტიპის წვენსაწური ჯობია?
არსებობს წვენსაწური სამი ძირითადი ტიპი: ცენტრიდანული წვენსაწურები, ცივი პრესის წვენსაწურები და ციტრუსის წვენსაწურები . ცენტრიდანული წვენსაწურები არის მაღალი სიმძლავრის მოწყობილობები, რომლებსაც შეუძლიათ პროდუქტის სწრაფად გათხევადება. მიუხედავად იმისა, რომ ეს შესანიშნავია, თუ სიჩქარე თქვენი ნომერ პირველი პრიორიტეტია, ეს ასევე ნიშნავს, რომ მოწყობილობა შეიძლება იყოს საკმაოდ ხმამაღალი და მისი ძლიერი ძრავა გამოიმუშავებს სითბოს მუშაობის პროცესში.
ცივი პრესის წვენსაწურები, ასევე ცნობილი როგორც საღეჭი წვენსაწურები ან ნელი წვენსაწურები, გამოწურავს ხილიდან და ბოსტნეულიდან, წვენს დამატებითი სითბოს გამოყოფის გარეშე. მისი დაწურვის პროცესი გულისხმობს პროდუქტის ნელ-ნელა დაწურვას, გაწურვას, შემდეგ რბილობისაგან გამოყოფას, რაც იწვევს ვიტამინებისა და საკვები ნივთიერებების უკეთეს შენარჩუნებას, რომლებიც ბუნებრივად არსებობს ახალ პროდუქტში. და რადგან ცივი პრესის წვენსაწურები უფრო ნელა მუშაობენ და ნაკლები სიმძლავრე აქვთ, მათ ასევე დაბალი ხმა აქვთ.
და ბოლოს, ციტრუსების წვენსაწურები არის მოწყობილობები, რომლებსაც აქვთ მბრუნავი თავი ციტრუსის წვენის გამოსაწურად. მიუხედავად იმისა, რომ მათ არ აქვთ სხვა სახის წვენსაწურების მრავალფეროვნება, თუ თქვენ გიყვართ ახლად გამოწურული ფორთოხლის ან გრეიფრუტის წვენი, ეს თქვენთვის საუკეთესო წვენსაწურია!
ძრავის სიჩქარის მნიშვნელობა
იმისათვის, რომ იცოდეთ, თუ რამდენად სწრაფი და ძლიერია თქვენი წვენსაწური, შეხედეთ მოწყობილობის ბრუნვას წუთში (RPM) და ვატზე, თუ ეს შესაძლებელია. ორივე ამ მახასიათებლისთვის, შესაბამისად, დაბალი რიცხვი მიუთითებს უფრო ნელ და ნაკლებად ძლიერ მანქანაზე. ეს მნიშვნელოვანია, თუ თქვენ აპირებთ ბევრი მკვრივი პროდუქტის გამოწურვას, როგორიცაა სტაფილო და ჭარხალი - მანქანამ უფრო დიდხანს უნდა იმუშაოს, თუ ის დაბალი სიმძლავრის წვენსაწურია.
ცენტრიდანული წვენსაწურები, განსაზღვრებით, უფრო სწრაფია, ვიდრე ცივი პრესის წვენსაწურები, და რადგან ისინი ურევენ პროდუქტს, როგორც ბლენდერი, წვენის დაწურვამდე, ჩვეულებრივ, შეგიძლიათ მათ მთლიანი პროდუქტი დაამატოთ. თუმცა, ცენტრიდანულ წვენსაწურებს უჭირთ ფოთლოვანი მწვანილის შერევა
პოპულარული მოდელები