სხვადასხვა ტიპის ჩაიდანი და მათი მნიშვნელობა

ჩაიდანი არის ჭურჭელი, რომელიც გამოიყენება ჩაის ფოთლების ან მცენარეული ნარევის ასადუღებლად. რომელსაც ჩაი ეწოდება. 

დროთა განმავლობაში, ტექნიკის განვითარებას, ჩაიდანიც არ ჩამორჩა უკან და დღესდღეისობით გვაქვს მრავალი სახისა და მასალისგან დამზადებული ჩაიდნები.

კერამიკის ჩაიდნები

კერამიკის ჩაის ქოთნები ტრადიციულად გამოიყენება ჩინეთში, რადგან ისინი იდეალურია ჩინური შავი და ოლონგის ჩაისთვის. 

კერამიკის ჩაის ჭურჭელს აქვს განსაკუთრებული სიმკვრივე და ისინი ასევე შთანთქავენ მცირე რაოდენობით ჩაის ჩაიდანში ხარშვის დროს.

აქედან გამომდინარე, მათ აქვთ არომატების <მეხსიერება> გემოსა და ფერის შენარჩუნებით. ამიტომ უნდა გარეცხოთ ისინი სუფთა წყლით. რეკომენდებულია მხოლოდ ერთი ტიპის ჩაი, თითო ჩაიდანში. ამით თქვენ არ გააფუჭებთ გემოს.

 

როგორ უნდა შევარჩიოთ ჩაიდანი?

ჩაიდნის შეძენისას უნდა გაითვალისწინოთ ჩაის დალევის სტილი , მომზადების დრო და ბიუჯეტი. ეს ფაქტორები დიდ გავლენას ახდენს ჩაიდნის ტიპზე, რომელიც ყველაზე შესაფერისია თქვენს საჭიროებებისთვის.

ელექტრო ჩაიდანი:

  • მოსახერხებელია მათთვის, ვისაც ყოველთვის ცოტა დრო აქვს მოსამზადებლად.
  • წყალი ადუღდება ხუთ წუთზე ნაკლებ დროში.
  • ავტომატურად ითიშება წყლის ადუღებისას.
  • ვარგისია სტუდენტებისთვის, რომლებიც ცხოვრობენ საერთო საცხოვრებლის ოთახებში.

 

ჩვეულებრივი ჩაიდანი:

  • ჩაიდნებს გაზზე, შვიდიდან ათ წუთამდე სჭირდება წყლის ადუღება.
  • ხელსაყრელია მათთვის, ვისაც სიამოვნებს ნელი ტემპით ჩაის ან ყავის დამზადების რიტუალი.
  • სხვადსხვა მასალისგან დამზადებულ ჩაიდნებს შეუძლიათ მნიშვნელოვნად გააუმჯობესონ ჩაის გემო.
  • ვისაც სურს ძველმოდური და მიმზიდველი მოდელი, შეუძლია შეიძინოს შედარებით ძველი მოდელის მიხედვით დამზადებული ჩაიდანი.
  • დაამატეთ ტრადიციული სტილი თანამედროვე სამზარეულოს

პოპულარული მოდელები