რომელია ყავის აპარატის ძირითადი ტიპები?
March 28, 2022ყავის აპარატი ნამდვილად ყველასთვის საჭირო ტექნიკაა. ყავა უკვე თითქმის ყველა ადამიანის დილის რუტინაში შედის. ხშირად ზოგიერთი ადამიანი დილით ახალგაღვიძებულზე მიირთმევს ყავას, მაგრამ სიჩქარის გამო, ხშირად დილით უარს ამბობენ ამ სიამოვნევაზე. ყავის აპარატი კი მოგცემს საშუალებას და დროს დილით მოემზადოთ, ხოლო ახალი და ცხელი ყავა დაგხვდებათ მომზადებული. უბრალოდ ჩაყარეთ ყავა აპარატში და ის თავად მოგიმზადებთ.
კოფეინის მოყვარულთათვის ყავის აპარატი იდეალური ტექნიკაა. იგი არის ეკონომიური და ამზადებს მაღალი ხარისხის, გემრიელ ყავას.
Cold Brew ყავის აპარატი
როგორ მუშაობს: დაამატეთ ერთი მომრგვალებული სუფრის კოვზი წვრილად დაფქული ყავა, რომლის მომზადებაც გსურთ. გაათბეთ წყალი 170ºF-მდე; გამოიყენეთ იგი ბაზის შესავსებად სასურველ ჭიქამდე. მოათავსეთ ფილტრი თავსახურში, გადაახვიეთ ძირზე და შემდეგ მოათავსეთ ძირი კათხაზე. აურიეთ ყავის ნალექი ათი წამის განმავლობაში და შემდეგ გამოიყენეთ ჩაშენებული დგუში, რათა წყალი ფრთხილად ჩასვათ ძირში, ფინჯანში.
ვისთვის არის საუკეთესო: ყავის ძლიერი მოყვარულები, რომლებიც ეძებენ სწრაფ და მარტივ გზას ერთი ფინჯნის დასამზადებლად.
ყავის აპარატის ტიპები
პირველი არის, წვეთოვანი ყავის აპარატები - თქვენ მოგეთხოვებათ მხოლოდ დაფქული ყავის და წყლის შესაბამის რეზერვუარებში მოთავსება. დუღილის შედეგად ორთქლი გაივლის ყავას, მიიღებს არომატს და წვეთ-წვეთად ჩაედინება ჭიქებში. პროცესს მიახლოებით 5-10 წუთი სჭირდება და რაოდენობები კი თქვენ თვითონ უნდა განსაზღვროთ.
პორციული ყავის აპარატი - ამ ტიპის აპარატებს, ძირითადად ოფისებისთვის ხმარობენ, რადაგნ მას მრავალი ფუნქცია გააჩნია. თქვენ მოგეთხოვებათ მხოლოდ დაფქული ყავის და წყლის შესაბამის რეზერვუარებში მოთავსება. დუღილის შედეგად ორთქლი გაივლის ყავას, მიიღებს არომატს და წვეთ-წვეთად ჩაედინება ჭიქებში. პროცესს მიახლოებით 5-10 წუთი სჭირდება და რაოდენობები კი თქვენ თვითონ უნდა განსაზღვროთ.
ესპრესოს ყავის აპარატი - მისი საშუალებით თქვენ მიიღებთ ძლიერ და მეტად არომატულ სასმელს. ასევე მარტივად შეძლებთ გააკეთოთ სხვადასხვა ვარიაციები, როგორიცაა ლატე, კაპუჩინო, მაკიატო და სხვა.
ფრანგული პრესი - მოწყობილობა თქვენგან მოითხოვს მხოლოდ დაფქული ყავის ჩაყრას, ცხელი წყლის დასხმასა და თავის დახურვას. იყენებს ესპრესოს აპარატის მსგავს ფუნქციას ყავის გამოსახდელად, შემდეგ კი პრესი დანოტიოებული პროდუქტიდან გამოიყვანს მაცოცხლებელ, მდიდრულ და არომატულ სითხეს.
პოპულარული მოდელები