რატომ ანიჭებენ უპირატესობას სამზარეულოს ხის ნივთებს?
May 14, 2022სამზარეულოს ხის ნივთები უკვე დიდი ხანია დიასახლისთა მეგობარია. ხისგან მზადდება ფუნქციური, საჭირო და ამავდროულად კომფორტული გამოყენების ნივთები.
ნეკერჩხლის, ალუბლის, ზეთისხილის და წიფლის ხის კოვზები ძალიან გამძლეა და ნაკლებად იშლება, ვიდრე ფიჭვის მოდელები. ამ მასალისგან დამზადებული კოვზები, სავარაუდოდ, დიდხანს გაგრძელდება. ბამბუკი არის კიდევ ერთი გამძლე მასალა, რომელსაც ხშირად იყენებენ ხის კოვზების დასამზადებლად.
ხის ნივთებს უპირატესობას ანიჭებენ ამ ძირითადი ოთხი მიზეზის გამო:
- ისინი არ აკაწრებენ არაწებოვან ზედაპირებს და არ დატოვებენ ნაწიბურებს დელიკატურ სპილენძის ტაფებზე. ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია კერძებისთვის, რომლებიც საჭიროებს ბევრ მორევას, როგორიცაა კარამელი, რიზოტო და ტკბილეული.
- ისინი <თბილები> არიან. არ მოახდენს შერევას და არ გამოიწვევს მყისიერ კრისტალიზაციას. ისინი ასევე არ არიან გამტარები, რაც ნიშნავს, რომ ისინი არ ამოიღებენ სითბოს ჭურჭლიდან და არ დაგიწვიან ხელს.
- ისინი საკმარისად მყარია, რომ აურიოთ სქელი, ბლანტი ღუმელები ან ცომი, და მათ შეუძლიათ გაუძლონ წნეხს ტაფების ფსკერიდან მოყავისფრო ნაჭრების გახეხვის დროს.
- ისინი არ დნება ცხელ სიროფში ან ცხელ ტაფაზე ან გაზქურის თვალთან დასვენებისას. ეს არ ნიშნავს რომ ისინი არ დაიწვებიან, რა თქმა უნდა, მაგრამ ხის კოვზებიც კი დამწვარი ნაჭრებით გამოსაყენებელია. ისინი ასევე არ ათავისუფლებენ ქიმიურ ნივთიერებებს ცხელ კერძებში გამოყენებისას.
პოპულარული მოდელები