ბოსტნეულისა და ხილის საშრობების შერჩევის პარამეტრები

მზიანი ზაფხული გულუხვად გვასაჩუქრებს მწიფე კენკრით, უგემრიელეს ბოსტნეულითა და ხილით. მაგრამ, რაც არ უნდა ვეცადოთ, შეუძლებელია მათი შენახვა მთელი წლის განმავლობაში, თან ისე, რომ ვიტამინები სრულად შევინარჩუნოთ.

სწორედ ამისთვის არსებობს თანამედროვე მოწყობილობა ჩირის აპარატი, რომლითაც შესაძლებელია ნებისმიერი ხილ-ბოსტნეულის ჩირად ქცევა და ყველა სასარგებლო ვიტამინების შენარჩუნება.

ისურვეს წინა ბლოგებისგან განსხვავებით, დღევანდელ ბლოგში გვსურს მიმოვიხილოთ ის  კონკრეტული მახასიათებლები, რომლებიც ჩირის აპარატის ყიდვის შემთხვევაში  უნდა გაითვალისწინოთ.

ძალა

ჩამონტაჟებული გამათბობლის სიმძლავრე გავლენას ახდენს გაშრობის სიჩქარესა და საკვების რაოდენობაზე, რომლის გადამუშავებაც შესაძლებელია ერთ ციკლში.

კომპაქტური ინფრაწითელი ან გათბობის ელემენტები, რომელთა ენერგია მოიხმარს 150-250 ვტ-ს, არ არის განკუთვნილი დიდი რაოდენობით ბოსტნეულისა და ხილისთვის და მათი გამოყენება ზამთრის სამზადისებითვის შეუძლებელია. მაგრამ შეუძლიათ მარტივად მოამზადონ 1-2 სექცია ჩირი.

მოწყობილობები, რომლებიც მოიხმარენ 350-დან 600 ვტ-მდე ენერგიას, განიხილება როგორც მრავალმხრივი და ყველაზე მოსახერხებელი მოდელები. ისინი ადვილად უმკლავდებიან  დიდი რაოდენობით ხილს.

მოწყობილობა, რომელიც მოიხმარს 1 კვტ-დან მეტს, მსხვილი, ნახევრად ინდუსტრიული მოდელებია. ასეთი ერთეულის ყიდვას მხოლოდ იმ შემთხვევაში აქვს აზრი, თუ ყოველ წელს საკუთარ ბაღში მდიდარი მოსავალი გაქვთ.

საწარმოო მასალა

საშრობი კორპუსი დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან ან პლასტმასისგან. ლითონის ერთეული უფრო ელეგანტური, გამძლე და საიმედოა. ასეთი მოდელების უარყოფითი მხარე ისაა, რომ აქვს მნიშვნელოვანი წონა და მაღალი თერმული გამტარიანობა.

პლასტმასის ჩირის აპარატები უფრო პოპულარულია, რადგან მსუბუქია და შენარჩუნებაც მარტივია. დაბალი წონის გამო, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად დააინსტალიროთ ათიოდე ან ორი სექცია და მშვიდად დააკვირდეთ გაშრობის პროცესს გამჭვირვალე კედლებით. გარდა ამისა, პლასტმასის კორპუსი პრაქტიკულად არ თბება.

მოცულობა

გასაყიდად შეგიძლიათ იპოვოთ სხვადასხვა რაოდენობის უჯრით აღჭურვილი ჩირის საშრობები , ხოლო საშრობის ზომისა და ფორმის მიხედვით, თითოეულ სექციაზე თავსდება 0.5-2 კგ ხილი.

„მრავალსართულიან“ მოწყობილობაში შეგიძლიათ ერთდროულად რამდენიმე სახის საკვები გამოაშროთ, მაგრამ ბოსტნეული და ხილი, რომლებიც ძალიან განსხვავდება გემოთი და სუნით, არ უნდა განთავსდეს იმავე სექციაზე.

არჩევისას ყურადღება მიაქციეთ სექციების სიმაღლის რეგულირების შესაძლებლობას. ეს ვარიანტი გამოდგება, თუ თქვენ აპირებთ საშუალო და დიდი მთლიანი ხილის გამოშრობას.

ასევე  ყურადღება მიაქციეთ შეიცავს თუ არა ნაკრები სპეციალურ უჯრებს:

ხორცისა და თევზის გასაშრობად;
მწვანილისა და ყვავილების გასაშრობად.

აუცილებელია ძალიან ფართო საშრობის შეძენა მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ დაგეგმილია დიდი რაოდენობით მოსავლის აღება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ უბრალოდ დახარჯავთ ენერგიას ნახევრად ცარიელი აპარატის მუშაობით.

პოპულარული მოდელები