როგორ შევცვალოთ მაცივარში ტემპერატურა?

დღეს უკვე მაცივარი მთავარი საყოფაცხოვრებო ტექნიკაა. მისი სათანადო მუშაობის გარეშე არც გემრიელი საკვები გვექნებოდა და არც ოჯახური ჰარმონია. ამ თვალსაზრისით, ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორი სწორედ რეგულირებული ტემპერატურაა. გასათვალისწინებელია ისიც რომ ტექნოლოგიურ პროგრესთან ერთად მაღალი ხარისხის მაცივრები იაფად, საკმაოდ ხელმისაწვდომ ფასში შეგიძლიათ შეიძინოთ.

რაც უფრო თანამედროვეა მაცივარი, მით მეტი და მრავალფეროვანი პარამეტრებითაა აღჭურვილი. ამიტომ, არასწორი მანევრირებით, შეცდომის ალბათობაც მაღალია. დღეს ბლოგში მოგიყვებით იმის შესახებ, თუ როგორ ავიცილოთ პრობლემები და შევინარჩუნოთ ჯანსაღი თვისებები მაცივარში.

გამომდინარე იქიდან, რომ საკვებ პროდუქტებს მაცივარში ზოგჯერ რამოდენიმე დღის განმავლობაში ვინახავთ, ამიტომ მნიშვნელოვანია გარკვეული სტანდარტების დაცვა. მაგალითად, გაითვალისწინეთ, რომ თუ მაცივარში ტემპერატურის კონტროლი ძალიან დაბალია, საკვები იყინება და  კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს.ასეთი პროდუქტები გალღობის შემდეგ, ჯანმრთელობისთვის საკმაოდ საზიანოა.

საუკეთესო მაცივრები

თუ მაცივარში მუდმივად შენარჩუნებულია  თბილი ტემპერატურა, ბაქტერიები აქტიურად იწყებენ გამრავლებას: ხილი და ბოსტნეული იწყებს ლპობას, ძეხვი და ყველი გაფუჭებას, ხოლო  წვნიანები - დუღილს. ნორმაზე დასაშვები ტემპერატურის გარდა,  მაღალი ტემპერატურა გავლენას ახდენს გაყინულ საკვებზე. საყინულეში გაუმართავი ან არეული ტემპერატურა, რამდენიმე საათში  თევზს ან ხორცს ფალსიფიცირებულ მასად გადააქცევს, რომელიც სრულიად გამოუსადეგი გახდება.

თუ ხედავთ, რომ თქვენი მაცივრიდან მდნარი ყინული მუდმივად ჟონავს, აგრეთვე გადაჭარბებულად მოიხმარს ელექტრო ენერგიას, ე.ი. არ ხდება მაცივარში ტემპერატურის სწორი კონტროლი. სამწუხაროდ, ყველამ არც კი იცის როგორია მინიმალური და მაქსიმალური სამუშაო ტემპერატურა მათი მოდელებისთვის.

ოპტიმალური ტემპერატურა საყინულეში

იმის გამო, რომ მაცივრის განყოფილებას შეიძლება კარგი მოცულობა ჰქონდეს, სითბო მასზე მაინც არათანაბრად ნაწილდება. ბევრია დამოკიდებული იმაზე, თუ სად მდებარეობს კომპრესორი და რამდენად სწორად არის გათვლილი სამაცივრე განყოფილება. იმისათვის, რათა ზუსტად განვალაგოთ პროდუქტები ტემპერატურის მიხედვით, წავიკითხოთ შემდეგი რეკომენდაციები მათ სწორად განლაგებასთან  დაკავშირებით. ყურადღება მიაქციეთ შემდეგ ფაქტორებს:

  1. +1-დან +3-მდე ტემპერატურაზე უმჯობესია შეინახოთ ხორცი, თევზი, ქათმის კვერცხი, ყველი, მაიონეზი;
  2. +2-დან +4-მდე ყველი, ძეხვი და მსგავსი სხვა პროდუქტები;
  3. +3-დან +5-მდე ტემპერატურაზე ინახება სუპები, მოხარშული ბოსტნეული, რძის პროდუქტები და პური;


+4-დან +6-მდე გრადუსი ზღვის პროდუქტებისთვის ყველაზე კომფორტული ტემპერატურაა. ხილი (გამონაკლისის გარდა - ბანანი, ანანასი და ა.შ., რომლებიც ზოგადად არასასურველია მაცივარში შესანახად) უნდა განთავსდეს მაცივრის ყველაზე თბილ ადგილას, სადაც თერმომეტრი აჩვენებს +6, +8 გრადუსს. მოკლედ, ჩამონათვალის საფუძველზე შეგიძლიათ გაერკვეთ, თუ როგორ განაწილდება სასურსათო ნაკრები თქვენს მაცივარში.

მაცივრები განვადებით

აქვე გთავაზობთ ჩვენი ონლაინ მაღაზიის კიდევ ერთ საინტერესო ბლოგს თუ როგორ შევარჩიოთ მაცივარი.

საყინულის დროებითი შეცვლა

ადამიანების უმეტესობა, ახალი მაცივრის შეძენისას, ინსტრუქციას არც კი ეცნობა, რის გამოც თვითნებურად არეგულირებენ  ტემპერატურას თერმოსტატის დახმარებით. სასიხარულოდ, შედარებით თანამედროვე მოდელებს, LCD-ის საშუალებით ტემპერატურის კონტროლის შესაძლებლობა აქვს, რაც ზედმეტი პრობლემების თავიდან აცილებას უზრუნველყოფს.  იმის მაგივრად, რომ თვითნებურად შეცვალოთ  რიცხვები კონცენტრატორზე, უმჯობესია, პირველ რიგში, შეამოწმოთ ჰაერის გარე ტემპერატურა თერმომეტრით.

მოხმარების სიმარტივის კუთხით გამორჩეულ მოდელებს წარმოადგენს ბეკოს მაცივრები, რომლების სრული არჩევანიც შესაბამის კოლექციაში შეგიძლიათ იხილოთ.

პოპულარული მოდელები