როგორ შევარჩიოთ ხილისა და ბოსტნეულის საშრობი ჩირის აპარატები

ბოსტნეულისა და ხილის საშრობი, იგივე ჩირის აპარატი სამზარეულოს სასარგებლო მოწყობილობაა, რომელიც შექმნილია მცენარეული საკვების გამოშრობისთვის. მისი დახმარებით შეგიძლიათ მარტივად მოამზადოთ ბოსტნეულისა და ხილის ჩირი.

ჩირის აპარატი განსაკუთრებით საჭიროა მოსავლის აღების დროს, რადგან ხელს უწყობს ხილისა და ბოსტნეულის სასარგებლო ვიტამინების შენარჩუნებას.

საიდუმლო არ არის რამდენად სასარგებლოა ხმელი ხილი და ბოსტნეული ორგანიზმისთვის ვიტამინების, მინერალებისა და ბოჭკოების მაღალი კონცენტრაციის გამო. ამასთან, გახსოვდეთ - ისინი ძალიან კალორიულია.

როგორ შევარჩიოთ ხილისა და ბოსტნეულის საშრობი ჩირის აპარატები

სამზარეულოს ასისტენტის არჩევა არ არის რთული, უბრალოდ შეისწავლეთ რამდენიმე პარამეტრი, რომელთა შესახებაც დღევანდელ ბლოგშიც მოგიყვებით.

საშრობი ტიპები ბოსტნეულისა და ხილისთვის

ინფრაწითელი საშრობი - ასეთი მოწყობილობის მუშაობის პრინციპი ისაა,  რომ ინფრაწითელი სხივები ნედლეულში 6-12 მმ-ით აღწევს და მოქმედებს მის მოლეკულურ სტრუქტურაზე.

მუშაობის ამ პრინციპის გამო, შედარებით დაბალ ტემპერატურაზე (40-60 გრადუსზე), წყალი სწრაფად ორთქლდება. შედეგად, შენარჩუნებულია პროდუქტის ყველა ძირითადი თვისება (ფერი, გემო, საკვები ნივთიერებები).

კონვექციური საშრობი - უფრო ხშირია მისი მარტივი მუშაობის პრინციპისა და არც ისე მაღალი ღირებულების გამო. მოწყობილობამ ეს სახელი მიიღო ჰაერის კონვექციური განაწილების გამო.

ამ საშრობების ძირითადი ელემენტებია გათბობის ელემენტი და ვენტილაციის სისტემა, რომელიც საშუალებას აძლევს თბილ ჰაერს იმოძრაოს ბადეების მეშვეობით.

არსებობს გამარტივებული მოდელები ვენტილატორების გარეშე, რომელშიც გამოიყენება ბუნებრივი კონვექცია და ჰაერიც ყოველთვის იზრდება. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ჩუმად მუშაობენ, გაშრობის პროცესი გაცილებით დიდხანს გრძელდება.

თუ პროცესს ვენტილატორთან ერთად საშუალოდ ერთი დღე სჭირდება, მაშინ მის გარეშე გაშრობას შეიძლება რამდენიმე დღე დასჭირდეს.

როგორ შევარჩიოთ ხილისა და ბოსტნეულის საშრობი ჩირის აპარატები

საშრობის კონსტრუქცია

საყოფაცხოვრებო საშრობის ძირითადი სტრუქტურული ნაწილებია: გათბობის ელემენტი (თერმული ელექტრო გამათბობელი), ძრავა, თერმოსტატი, ვენტილატორი, უჯრა, საფარი და ზოგიერთი დამატებითი ელემენტი, რომლებიც დამოკიდებულია მოწყობილობის მოდელზე.

გათბობის ელემენტი - მოწყობილობის ძირითადი ელემენტი, რომელიც წარმოქმნის ცხელ ჰაერს, მოქმედებს პროდუქტებზე და აშრობს მათ. გათბობის ელემენტების რაოდენობა შეიძლება იყოს განსხვავებული: თუ დიზაინს აქვს ვენტილატორი, მაშინ მხოლოდ ერთი გამათბობელი ელემენტია, მაგრამ თუ ვენტილატორი არ არის, მაშინ მოწყობილობაში დამონტაჟებულია 2 გამათბობელი. ელექტრო გამათბობელი შეიძლება განთავსდეს ზემოთ ან ქვემოთ.

ძრავა - საშრობის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ელემენტია, რომლის წყალობითაც მუშაობს გათბობის ელემენტი, ვენტილატორი და სხვა ნაწილები.

თერმოსტატი - მისი დახმარებით, საშრობში ტემპერატურა რეგულირდება და ნარჩუნდება ერთ ეტაპზე. ნებისმიერი პროდუქტისთვის საკმარისი მაჩვენებელი დაახლოებით 35-70 გრადუსია.

უჯრა - აპარატის ნაწილი, რომელიც დაინსტალირებულია თავზე და წარმოადგენს პლასტმასის ფირფიტას, ცხელი ჰაერის ზევით გადინებას უწყობს ხელს.

მოწყობილობაში შეიძლება იყოს ხუთი ან თხუთმეტი უჯრა, რომლებიც  ერთმანეთთან შედარებით მყარადაა დაფიქსირებული.

დამატებითი ელემენტები - დამოკიდებულია მოწყობილობის მოდელზე, მაგრამ ყველაზე გავრცელებულია ტაიმერი. მიუხედავად ამისა, ჩირის აპარატი არ არის ისეთი მრავალფუნქციური მოწყობილობა, როგორც სამზარეულო კომბაინი ან მულტისახარში.

პოპულარული მოდელები

ჩირის აპარატი FRANKO FDH-1066
ჩირის აპარატი FRANKO FDH-1066
Regular price 199.00 ლარი 169 ლარი / თვეში 10 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty გარანტია 3 წელი
ჩირის აპარატი FRANKO FDH-1065
ჩირის აპარატი FRANKO FDH-1065
Regular price 255.00 ლარი 219 ლარი / თვეში 12 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ჩირის აპარატი ARDESTO FDB-1138
ჩირის აპარატი ARDESTO FDB-1138
Regular price 449.00 ლარი 359 ლარი / თვეში 20 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ბოსტნეულის საშრობი და ჩირის აპარატი UCO
ბოსტნეულის საშრობი და ჩირის აპარატი UCO
Regular price 120.00 ლარი 89 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი