როგორ შევარჩიოთ ხილისა და ბოსტნეულის საშრობი ჩირის აპარატები

ბოსტნეულისა და ხილის საშრობი, იგივე ჩირის აპარატი სამზარეულოს სასარგებლო მოწყობილობაა, რომელიც შექმნილია მცენარეული საკვების გამოშრობისთვის. მისი დახმარებით შეგიძლიათ მარტივად მოამზადოთ ბოსტნეულისა და ხილის ჩირი.

ჩირის აპარატი განსაკუთრებით საჭიროა მოსავლის აღების დროს, რადგან ხელს უწყობს ხილისა და ბოსტნეულის სასარგებლო ვიტამინების შენარჩუნებას.

საიდუმლო არ არის რამდენად სასარგებლოა ხმელი ხილი და ბოსტნეული ორგანიზმისთვის ვიტამინების, მინერალებისა და ბოჭკოების მაღალი კონცენტრაციის გამო. ამასთან, გახსოვდეთ - ისინი ძალიან კალორიულია.

ხილის და ბოსტნეულის საშრობი

სამზარეულოს ასისტენტის არჩევა არ არის რთული, უბრალოდ შეისწავლეთ რამდენიმე პარამეტრი, რომელთა შესახებაც დღევანდელ ბლოგშიც მოგიყვებით.

საშრობი ტიპები ბოსტნეულისა და ხილისთვის

ინფრაწითელი საშრობი - ასეთი მოწყობილობის მუშაობის პრინციპი ისაა,  რომ ინფრაწითელი სხივები ნედლეულში 6-12 მმ-ით აღწევს და მოქმედებს მის მოლეკულურ სტრუქტურაზე.

მუშაობის ამ პრინციპის გამო, შედარებით დაბალ ტემპერატურაზე (40-60 გრადუსზე), წყალი სწრაფად ორთქლდება. შედეგად, შენარჩუნებულია პროდუქტის ყველა ძირითადი თვისება (ფერი, გემო, საკვები ნივთიერებები).

კონვექციური საშრობი - უფრო ხშირია მისი მარტივი მუშაობის პრინციპისა და არც ისე მაღალი ღირებულების გამო. მოწყობილობამ ეს სახელი მიიღო ჰაერის კონვექციური განაწილების გამო.

ამ საშრობების ძირითადი ელემენტებია გათბობის ელემენტი და ვენტილაციის სისტემა, რომელიც საშუალებას აძლევს თბილ ჰაერს იმოძრაოს ბადეების მეშვეობით.

არსებობს გამარტივებული მოდელები ვენტილატორების გარეშე, რომელშიც გამოიყენება ბუნებრივი კონვექცია და ჰაერიც ყოველთვის იზრდება. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ჩუმად მუშაობენ, გაშრობის პროცესი გაცილებით დიდხანს გრძელდება.

თუ პროცესს ვენტილატორთან ერთად საშუალოდ ერთი დღე სჭირდება, მაშინ მის გარეშე გაშრობას შეიძლება რამდენიმე დღე დასჭირდეს.

ჩირის აპარატი ფასი

საშრობის კონსტრუქცია

საყოფაცხოვრებო საშრობის ძირითადი სტრუქტურული ნაწილებია: გათბობის ელემენტი (თერმული ელექტრო გამათბობელი), ძრავა, თერმოსტატი, ვენტილატორი, უჯრა, საფარი და ზოგიერთი დამატებითი ელემენტი, რომლებიც დამოკიდებულია მოწყობილობის მოდელზე.

გათბობის ელემენტი - მოწყობილობის ძირითადი ელემენტი, რომელიც წარმოქმნის ცხელ ჰაერს, მოქმედებს პროდუქტებზე და აშრობს მათ. გათბობის ელემენტების რაოდენობა შეიძლება იყოს განსხვავებული: თუ დიზაინს აქვს ვენტილატორი, მაშინ მხოლოდ ერთი გამათბობელი ელემენტია, მაგრამ თუ ვენტილატორი არ არის, მაშინ მოწყობილობაში დამონტაჟებულია 2 გამათბობელი. ელექტრო გამათბობელი შეიძლება განთავსდეს ზემოთ ან ქვემოთ.

ძრავა - საშრობის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ელემენტია, რომლის წყალობითაც მუშაობს გათბობის ელემენტი, ვენტილატორი და სხვა ნაწილები.

თერმოსტატი - მისი დახმარებით, საშრობში ტემპერატურა რეგულირდება და ნარჩუნდება ერთ ეტაპზე. ნებისმიერი პროდუქტისთვის საკმარისი მაჩვენებელი დაახლოებით 35-70 გრადუსია.

უჯრა - აპარატის ნაწილი, რომელიც დაინსტალირებულია თავზე და წარმოადგენს პლასტმასის ფირფიტას, ცხელი ჰაერის ზევით გადინებას უწყობს ხელს.

მოწყობილობაში შეიძლება იყოს ხუთი ან თხუთმეტი უჯრა, რომლებიც  ერთმანეთთან შედარებით მყარადაა დაფიქსირებული.

დამატებითი ელემენტები - დამოკიდებულია მოწყობილობის მოდელზე, მაგრამ ყველაზე გავრცელებულია ტაიმერი. მიუხედავად ამისა, ჩირის აპარატი არ არის ისეთი მრავალფუნქციური მოწყობილობა, როგორც სამზარეულო კომბაინი ან მულტისახარში.

პოპულარული მოდელები

ასევე დაგაინტერესებთ:

სამზარეულოს გამწოვების ფართო არჩევანი
სამზარეულოს გამწოვების ფართო არჩევანი
ნებისმიერი სამზარეულო წარმოუდგენელია გამწოვის გარეშე, რომელიც ჰაერის ფილტრაციის გარდა, აღჭურვილია...
კითხვის გაგრძელება
საუკეთესო ელექტრო ჩაიდნები ტემპერატურის კონტროლით
საუკეთესო ელექტრო ჩაიდნები ტემპერატურის კონტროლით
ელექტრო ჩაიდანზე თერმოსტატით შეგიძლიათ დაარეგულიროთ წყლის ტემპერატურა და განსაზღვრული დროით დააყე...
კითხვის გაგრძელება
3 საუკეთესო ბრაუნის უთო დელიკატური ქსოვილების დაუთოებისთვის
3 საუკეთესო ბრაუნის უთო დელიკატური ქსოვილების დაუთოებისთვის
რადგან თითქმის ყოვედღიურად ან კვირაში რამდენჯერმე მაინც გვიწევს ტანსაცმლისა თუ თეთრეულის დაუთოება...
კითხვის გაგრძელება