ხორცსაკეპი მანქანები და მათი ფუნქციური შესაძლებლობები
იმისათვის, რათა საკვების მომზადების პროცესი სასიამოვნო და შემოქმედებითი გახდეს, სამზარეულო პროდუქციისთვის განკუთვნილ ბაზარზე მრავალი სხვადასხვა მოწყობილობაა წარმოდგენილი.
სამზარეულოში მრავალ ელექტრო მოწყობილობებს შორის კი განსაკუთრებული ადგილი უკავია ელექტრო ხორცსაკეპ მანქანებს, რომლებსაც კერძების მომზადებისას მრავალი დავალების შესრულება შეუძლიათ.
რომელი კომპანიის ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანებია საუკეთესო?
ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანების წარმოება დღეს მრავალი ცნობილი ბრენდის მიერ ხდება. Panasonic-ის, BOSCH-ისა და Moulinex-ის აღჭურვილობას, გარდა საიმედოობისა დიდი ძალა და შესრულება გააჩნია. გარდა ამისა, ბაზარზე არსებობს მოდელები, რომლებიც წარმოდგენილია სხვადასხვა დანართით და განკუთვნილია ნახევარფაბრიკატების მოსამზადებლად.
კარგი ხორცსაკეპი მანქანის შერჩევის კრიტერიუმები
სხვადასხვა ბრენდების ელექტრო ხორცსაკეპების ხარისხის შეფასებისას, ჩვენ ვხელმძღვანელობთ ქვემოთ ჩამოთვლილი მახასიათებლებით და ვიმედოვნებთ, რომ ხორცის საჭრელი მანქანის არჩევისას თქვენც იგივე რეკომენდაციებით იხელმძღვანელებთ:
ძალა
მწარმოებლები ძალას ხშირად ორი ვერსიით მიუთითებენ: ნომინალური სიმძლავრე (ჩვეულებრივ იცვლება 130-დან 850 ვტ-მდე) და მაქსიმალური (ზოგიერთ მოდელში შეიძლება მიაღწიოს 3000 ვტ-ს, როდესაც ლილვი დაბლოკილია).
200 W-მდე არსებულ მოდელებს, როგორც წესი, შეუძლიათ გაუმკლავდნენ მხოლოდ ყველაზე რბილსა და სუფთა ხორცს, ხოლო საშუალო სიმძლავრის კომპაქტური ხორცსაკეპი მანქანა (300–600 W) უკვე ნაკლებად არჩევს ვენებს. აი, ყველაზე ძლიერი მოწყობილობები კი (650-850 W) თითქმის ყველაფერს ჭრიან.
შესრულება
ეს ტერმინი ნიშნავს მოწყობილობის მიერ დროის ერთეულში დამუშავებული ხორცის რაოდენობას. საყოფაცხოვრებო ელექტრო ხორცის საჭრელი მანქანის პროდუქტიულობა შეიძლება იყოს წუთში 0.5-დან 4.5 კგ-მდე და ეს დამოკიდებულია: ძრავის ენერგიის რეზერვზე, დანების მასალასა და ხარისხზე, აგრეთვე კონსტრუქციასა და ბრუნვის სიჩქარეზე. ყველაზე პროდუქტიული მოდელები შესაფერისია მრავალშვილიანი ოჯახებისთვის და გრძელვადიანი სამუშაოებისთვის.
საქშენები
ზოგიერთ მოდელში დამატებით შედის:
- სხვადასხვა კონფიგურაციის ბოსტნეულის საჭრელები;
- წვენსაწურები (ციტრუსის საწნეხი და სხვ.);
- ძეხვისა და ქაბაბის დასამზადებელი თავები.
და ბოლოს, მეტი თვალსაჩინოებისთვის გვინდა წარმოგიდგინოთ ერთ-ერთი მოდელის დეტალური განხილვა, რომლითაც შესაძლებელია მახასიათებლებისა და ფუნქციური შესაძლებლობების შეფასება.
REDMOND RMG-1205-8
მულტიფუნქციური ელექტრო ხორცსაკეპი 8 1-ში. REDMOND რუსული ბრენდია, მაგრამ მანქანების წარმოება ხდება ჩინეთში.
კორპუსის დიზაინი თანამედროვე და დახვეწილია, ხორცის უჯრა კი დამზადებულია ლითონისგან. მოწყობილობის მახასიათებლებია: ნომინალური სიმძლავრე - 700 ვტ, მაქსიმალური - 2000 ვტ.
დამუშავებული ხორცის პროდუქტიულობა წუთში 2.7 კგ-ია, ხოლო საპირისპირო ანუ, რევერსის რეჟიმი საშუალებას გაძლევთ გაუმკლავდეთ ძროხის ხორცსაც. გადატვირთვის შემთხვევაში გათვალისწინებულია დამცავი მექანიზმი, რომელიც ავტომატურად თიშავს მოწყობილობას.
და ბოლოს, კომპლექტის შესახებ, რომელიც ძალიან მრავალფეროვანია: პერფორირებული დისკების 3 ვარიანტი, ხელნაკეთი ძეხვეულის დასამზადებელი საქშენები, ბოსტნეულის საჭრელი დანადგარი და 1 დამაქუცმაცებელი, ასევე რბილი ბოსტნეულისა და კენკრის ხრახნიანი საწური.
ძირითადი უპირატესობები:
- გადატვირთვისაგან დაცვის მექანიზმი;
- ფართო სათავსო;
- 2 წლიანი გარანტია.
მინუსები:
- მაღალი ფასი;
- მუშაობს საკმაოდ ხმაურით.
პოპულარული მოდელები