სხვადასხვა მოდელის ვაფლის აპარატები - რეკომენდაციები

  ვაფლის აპარატები  საშუალებას გაძლევთ, სულ რაღაც რამდენიმე წუთში მოამზადოთ უგემრიელესი დესერტები თქვენი პატარებისთვის და ოჯახის სხვა წევრებისთვის.

   ვაფლის აპარატების  დიზაინი საშუალებას გაძლევთ პროდუქტები  ერთდროულად გამოაცხოთ  ორივე მხრიდან, ხოლო მომზადებას დაახლოებით 3-5 წუთი სჭირდება. დღევანდელ ბლოგში მოგიყვებით, თუ როგორ უნდა შევარჩიოთ ბელგიური ვაფლის საცხობი აპარატი, რომელიც ქართულ ბაზარზე საკმაოდ მოთხოვნადი პროდუქტი გახდა.

 როგორ განვსაზღვროთ ვაფლის ტოსტერის ტიპი?

 სტრუქტურულად, ვაფლის აპარატები შედგება ორი ფირფიტისგან,  რომელთა ფორმებში თავსდება ცომი. გათბობის ელემენტები ფირფიტების ქვეშ მდებარეობს,  რაც უზრუნველყოფს პროდუქტების ერთგვაროვან, თანაბარ დონეზე გამოცხობას.

 დღეს მწარმოებლები გვთავაზობენ ორი სახის მოწყობილობას შემდეგი ტიპის ვაფლის დასამზადებლად:

  •  თხელი (ამერიკული);
  • სქელი (ბელგიური/ვენური).

 აპარატები ამერიკული  ვაფლების დასამზადებლად

 ასეთი მოდელების სამუშაო ზედაპირი არის წრიული ან მართკუთხა. პანელის უჯრები მცირე ზომისაა, რის გამოც მათში თავსდება ცოტა რაოდენობის ცომი,  რომელიც ცხვება უფრო სწრაფად. აპარატები ასევე გამოიყენება ნაყინის ვაფლიანი ჭიქების დასამზადებლად.

ვაფლის აპარატი (თხელი ვაფლის)

 აპარატები ბელგიური   ვაფლების დასამზადებლად

 ბელგიური ვაფლის გამოსაცხობად იყენებენ ისეთ სამუშაო ზედაპირებს, რომლებსაც ღრმა უჯრები აქვს. შედეგად გამოდის  რბილი, ფუმფულა ვაფლები,  რომელთა ფორმა დამოკიდებულია სამუშაო პანელის ფორმაზე. პროდუქტები შეიძლება იყოს მართკუთხა, კვადრატული ან გულის ფორმის.

ვაფლის აპარატი (ბელგიური)

 როგორ განვსაზღვროთ აპარატების  ძალა და  რეგულირება?

სიმძლავრე გავლენას ახდენს მოწყობილობის მუშაობაზე და ვაფლის მომზადების სიჩქარეზე. მაღალი სიმძლავრის მქონე მოდელებს შეუძლიათ 2-3 წუთში გამოაცხონ რამდენიმე დიდი ვაფლი, ხოლო ნაკლებად პროდუქტიული აპარატები  5 წუთს ან მეტს ანდომებენ  2-4 ცალის ვაფლის გამოცხობას.

 დღეს წარმოებული ვაფლის აპარატები სხვადასხვა სიმძლავრისაა, რომელთა დიაპაზონი 400-დან 1600 ვტ-მდე მერყეობს. რაც უფრო მაღალია ეს პარამეტრი, მით უფრო ძვირია მოწყობილობის ღირებულება. პროფესიონალური აპარატების სიმძლავრეა 1500-5000 ვატი. ანუ, რაც მეტია სამუშაო ზედაპირი, მით უფრო მაღალია ეს მაჩვენებელი.

 რეგულირებადი თერმოსტატი საშუალებას გაძლევთ შეცვალოთ ტემპერატურა და  შეინარჩუნოთ დაყენებული პარამეტრი. ტემპერატურის რეჟიმების რაოდენობა განსხვავებულია  და სხვადასხვა მოდელისთვის მერყეობს 2-დან 6-მდე. საცხობი რეჟიმების კონტროლით შეგიძლიათ მიიღოთ რბილი, ფუმფულა ან ხრაშუნა ვაფლები.

 Tefal WD170D38

 ძირითადი მახასიათებლები:

  • სიმძლავრე - 700 ვტ;
  • მართვა - მექანიკური;
  • არაწებოვანი საფარი - დიახ.

 Tefal ვაფლის აპარატი  დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, რომელიც პლასტმასის კომბინაციაშია ამიტომ, კორპუსი ძლიერი და გამძლეა. ზედაპირი არ თბება და მოწყობილობა სრულიად უსაფრთხოა გამოსაყენებლად.

Tefal ვაფლის აპარატი

  პლასტმასისა და ფოლადის გაწმენდა მარტივია და რაც მთავარია - არ ლაქავდება. კორპუსზე განთავსებულია  ინდიკატორი, რომლიც ასახავს ვაფლის ტოსტერის ჩართვას და სამუშაოსთვის მზადყოფნას.

  სამუშაო ზედაპირი და კონსტრუქცია - მოწყობილობის მოცულობა გათვლილია ორი დიდი ვაფლის მოსამზადებლად. გამძლე წებოვანი საფარი,  რომელიც გამოიყენება როგორც სამუშაო ზედაპირი, ხელს უშლის ცომის მიწებებას. ვაფლის მომზადების შემდეგ, ზედაპირი ადვილად იწმინდება ოდნავ ნესტიანი ქსოვილით.

 დადებითი მხარეები:

  • თბება ძალიან სწრაფად;
  • არაწებოვანი საფარი;
  • სამუშაო ინდიკატორების არსებობა;
  • პროდუქტის სწრაფი მომზადება.
  • კომპაქტური სათავსო.

 უარყოფითი მხარეები:

  • მოსახსნელი პანელების არსებობა;
  • მაღალი ფასი.

პოპულარული მოდელები