რომელი ტაფაა ბლინებისთვის უკეთესი - მასალის ტიპები და ფორმა

ცალკე ბლინების ტაფა  ყველა სამზარეულოში უნდა იყოს, მაშინაც კი, თუ ის თვეში ერთხელ გჭირდებათ. ბლინის ტაფა სხვა ტიპის ტაფებისგან განსხვავდება: გვერდების სიმაღლით, ბრტყელი და გლუვი ქვედა ფენით, მაღალი არაწებოვანი თვისებებითა და კომფორტული სახელურით.

არ არის რეკომენდებული ამ ტაფის გამოყენება ხორცის, თევზისა და კვერცხის შესაწვავად.  ბლინებს „არ მოსწონთ“ სხვადასხვა საკვებისა და არომატის შერევა.

ბლინის ტაფის მახასიათებლები

გემრიელი ბლინების მომზადება სხვადასხვა გზითაა შესაძლებელი. პირველ რიგში, დაასხით ცომი ტაფაზე და დაატრიალეთ როტაციით. მის მოსამზადებლად საჭიროა მინიმალური სიმაღლის მხარეები, რადგან მაღალი ხელს უშლის მომზადების პროცესს. მაქსიმალური სიმაღლეა 1-1,5 სმ.

 რომელი ტაფაა ბლინებისთვის უკეთესი - მასალის ტიპები და ფორმა

არსებობს მოდელები, რომლებსაც მხარეები პრაქტიკულად არ აქვს და ისინი იდეალურია მოძრავი წესით მომზადების მეთოდისთვის. ანუ, თუ ცომს ტრადიციული მეთოდით დაასხამთ, მაშინ მხარეები მაინც საჭიროა.

ბლინების გამოსაცხობად ტაფის ფსკერის დიამეტრი იცვლება 20-დან 28 სმ-მდე, ყველაზე მოთხოვნადია 24-25 სმ. ძალიან პატარა ტაფა აგვიანებს მომზადების პროცესს, ხოლო დიდი არ არის შესაფერისი ყველა ქურისთვის და ბლინებიც არ გამოდის უნივერსალური ზომის.

კორპუსის სისქე მნიშვნელოვანი პარამეტრია. თხელი ქვედა ფენა მყისიერად თბება და ხურდება, შემდეგ კი სწრაფად ცივდება. ეს ყველაფერი იწვევს ბლინების არათანაბარ ცხობას ან დაწვას. თხელი ტაფები სწრაფად იშლება, რადგან ლითონი განიცდის მუდმივ ტემპერატურულ ცვლილებებს: ცხელი ფირფიტა - ცივი ცომი.

რომელი ტაფაა ბლინებისთვის უკეთესი - მასალის ტიპები და ფორმა

რაც უფრო სქელია სხეული, მით უფრო ხანგრძლივად თბება ჭურჭლის ზედაპირი, მაგრამ უფრო ნაკლებია წებოვნების საშიშროება, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ახალბედა დიასახლისებისთვის.

ღირს თუ არა თუჯის ტაფის ყიდვა

თუჯი რკინისა და ნახშირბადის შენადნობია და უნიკალურია იმით, რომ აქვს ბუნებრივი, არაწებოვანი თვისებები. გლუვი არაწებოვანი ზედაპირის მისაღებად, ახალი ჭურჭელი უნდა დაასველოთ ზეთით.

თუჯის ბლინის ტაფები ხშირად იყიდება უკვე ნაზავი ნატურალური ზეთით. ამ შემთხვევაში, ტაფები მზადდება ქარხანის სპეციალურ ღუმელში და დამატებითი დამუშავება არ არის საჭირო.

რომელი ტაფაა ბლინებისთვის უკეთესი - მასალის ტიპები და ფორმა

თუჯის ბლინის ტაფების უპირატესობები:

  • სწრაფად და თანაბრად თბება სტრუქტურის გამო;
  • დიდი ხნის განმავლობაში ინარჩუნებს სითბოს;
  • ზედაპირი არ იწვება და მოგემსახურებათ დიდი ხნის განმავლობაში;
  • უძლებს ნაკაწრებსა და ლითონის მოწყობილობებთან კონტაქტს

როგორი უნდა იყოს ალუმინის ტაფა

თხელი ალუმინის ტაფებს ბლინის აპარატებთან შედარებით მხოლოდ ერთი მიმზიდველი მხარე აქვს - ფასი. გარდა ამისა, ალუმინი ბევრად მსუბუქია,  ვიდრე - თუჯის, ასე რომ მომზადების დროს ხელები არ დაგეღლებათ.  თუმცა, არაწებოვანი თვისებები ამ შემთხვევაში გაცილებით დაბალია. ამიტომ, უმჯობესია შეიძინოთ არაწებოვანი საფარის ტაფები.

პოპულარული მოდელები

ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა FRANKO FCM-1117
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა FRANKO FCM-1117
Regular price 64.00 ლარი 49 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 3 წელი
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა RAF R.5209
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა RAF R.5209
Regular price 60.00 ლარი 44 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა Sokany SK-5208
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა Sokany SK-5208
Regular price 49 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა Weimar WE-9577
ბლინის საცხობი ელექტრო ტაფა Weimar WE-9577
Regular price 100.00 ლარი 69 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი