როგორ შევარჩიოთ სამზარეულოს ტაფები?

ნებისმიერი კერძის მომზადებისას, მისი გემო ნაწილობრივ დამოკიდებულია იმ სამზარეულოს ქვაბისა თუ ტაფის ხარისხზე, რომელშიც საჭმელს ვამზადებთ.  იდეალურ შემთხვევაში, სამზარეულოში ყოველთვის უნდა იყოს რამოდენიმე ტაფა, რომლებიც განსხვავდება ერთმანეთისგან დიამეტრის, სისქისა და სიმაღლის, ასევე სამზადებული მასალებისგან, რადგან  როგორც ვიცით, თვით პროფესიონალი შეფებიც სხვადასხვა კერძს სხვადასხვა ტაფაში ამზადებენ.

თუმცა, რადგან ჩვენ მზარეულები არ ვართ და ყველაზე ხშირად მხოლოდ 1-2 ტაფას ვიყენებთ კერძის მოსამზადებლად, ამ ბლოგში განვიხილავთ, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ ტაფა-ქვაბი უნივერსალური გამოყენებისთვის.

დავიწყოთ თითოეული მათგანის განხილვა:

1. ტეფლონის საფარი - ალუმინის ტაფების საფარის ყველაზე გავრცელებული ტიპია.
დადებითი:

  • წონის მსუბუქი;
  • მარტივი მოვლა;
  • შესაძლებელია ხორცის შეწვა ცხიმის გარეშე.

უარყოფითი:

  • არ შეიძლება ტაფის ძალიან გაცხელება (ოპტიმალური ტემპერატურაა 200° C), წინააღმდეგ შემთხვევაში, იწყებს კანცეროგენული ტოქსიკური გაზების წარმოებას;  მომსახურების ვადა: მაქსიმუმ 1 წელი.

აღსანიშნავია, რომ ახალმა ტეფალმა, რომლებიც შესაძლებელია გაცხელდეს 260° C ტემპერატურამდე, საკმაოდ დადებითი შეფასებები  დაიმსახურა  მომხმარებლებისგან.
 
2. კერამიკული საფარი - არის წებოვანი საფარი, რომლშიც არ არის შერეული დამწვარი თიხა.

დადებითი:

  • ტეფლონის პანელისგან განსხვავებით, დაფარულია კერამიკული საფარით.
  • გაცხელების დროს, არ გამოყოფს მავნე ნივთიერებებს. (შეგიძლიათ 450°-მდე  გაცხელება);
  • შესანიშნავია მათთვის, ვისაც სურს, რომ საკვები მინიმალური რაოდენობის ზეთით მოამზადოს;
  • თბება თანაბრად და სწრაფად;
  • კერამიკით დაფარული ტაფები, შედარებით მსუბუქი წონისაა.

 უარყოფითი მხარეები:

  • მაქსიმალურად უნდა მოარიდოთ მექანიკურ დაზიანებებს;
  • ჭურჭლის სარეცხი მანქანაში რეცხვისას, ტემპერატურის უეცარი ცვლილებები, არ არის რეკომენდირებული ამ ტიპის ტაფებისთვის;
  • გამოყენების ვადა : დაახლოებით 1-2 წელი.

 

tafebi 
რჩევა: ნუ შეიძენთ იაფიან მოდელებს, რადგან ისინი ძალიან სწრაფად ფუჭდება.

ასევე გირჩევთ,  თვალი გადაავლოთ ჩვენ საიტზე შემოთავაზებულ ქვაბების ნაკრებს, რომლებიც აუცილებლად კარგ დახმარებას გაგიწევთ სამზარეულოში.

3. მარმარილო საფარი - იგივე Teflon- ის  საფარია.  
დადებითი:

  • პანელი მარმარილო საფარით იწონის ბევრად ნაკლებს,  ვიდრე თუჯის;
  • თბება თანაბრად და ძალიან სწრაფად;
  • აქვს ხანგრძლივი მომსახურების ვადა.
უარყოფითი მხარეები: 
  • ხელმისაწვდომია, როგორც დაბალფასიან,  ისე - მაღალფასიან კატეგორიაში;
  • მომსახურების ხანგრძლივობა: დამოკიდებულია საფარის ფენების რაოდენობაზე - რაც უფრო მეტი ფენაა, სათანადო ზრუნვით,  უფრო დიდხანს გაძლებს.

რჩევა: თუ ეს შესაძლებელია, მაშინ შეიძინეთ ტაფები 5 ფენიანი მარმარილო საფარით, რომლის ქვედა სისქე 6 მმ-ზე მეტი იქნება. 

4. ტიტანის, გრანიტის  მასალები - საიმედო და ყველაზე ძვირი.
დადებითი:

  • ერთიანი და სწრაფი გათბობა;
  • არ საჭიროებენ ზეთის გამოყენებას;
  • უსაფრთხოა ჯანმრთელობისთვის და ამავე დროს, უფრო მსუბუქია;
  • გამოყენების ვადა: 25 წლამდე.

რჩევა:  ამ მოდელებში Swiss Diamond, Woll და Risoli პრემიუმ ბრენდებია.

და ბოლოს, გთავაზობთ დამატებით 5 ძირითად რჩევას:

  1. თუ გადაწყვეტთ, აირჩიოთ ალუმინის ჭურჭელი უჟანგავი ფენით, მაშინ ყურადღება მიაქციეთ თუჯის ალუმინს, გასქელებულ კედლებთან და ბოლოებში.
  2. მწარმოებლის მიერ მითითებული დიამეტრი იზომება ტაფის ზედა ნაწილში, არა - ბოლოში. 24 სმ-იანი დიამეტრი ოპტიმალურია ერთი ადამიანისთვის, 26 სმ - 3 სულიანი ოჯახისთვის, ხოლო 28 სმ - შესაფერისია დიდი ოჯახებისთვის.
  3. ღუმელში გამოსაცხობად შეარჩიეთ ტაფები მოსახსნელი ან ლითონის სახელურით, პლასტიკური ელემენტების გარეშე.
  4. ინდუქციური გაზქურისთვის შესაფერისია მხოლოდ სპეციალური ტიპის ტაფები, რომელიც აღინიშნება სპეციალური საცნობი მარკირებით.
  5. კარგ ტაფას ყოველთვის მაღალი ფასი აქვს.

თუ გსურთ ტაფებისა და ქვაბების შეძენა, ჩვენ გთავაზობთ  სხვადასხვა ფართო არჩევანს ბრენდის, ხარისხისა და ფასის მიხედვით.  ასევე შეგახსენებთ იმასაც, რომ ჩვენთან მოქმედებს განვადების პირობები, ხოლო ნებისმიერი ფორმით ნივთის შეძენის შემთხვევაში, 1 დღის განმავლობაში, სრულიად უფასოდ მიიღებთ სახლში.

ჩვენ ყოველთვის მზად ვართ, ვუპასუხოთ თქვენს ნებისმიერ შეკითხვას პროდუქციასთან დაკავშირებით და დახმარება გაგიწიოთ  არჩევანის გაკეთებისას.

წარმატებულ შენაძენს გისურვებთ!

პოპულარული მოდელები