მაცივრის დაპატენტების ისტორია და ინოვაციები
ათასობით წლის განმავლობაში, ადამიანები იგონებდნენ მრავალ საშუალებას პროდუქტების ჯანსაღად შესანარჩუნებლად, რათა ეარსებათ.
მათ შექმნეს სალათი, დამარილებული, მწარე და გამხმარი საკვები და სპეციალურად შერჩეულ ადგილზე მოათავსეს, მაგრამ არცერთი მეთოდი არ იყო ისეთივე ეფექტური, როგორიც თანამედროვე მაცივარი.
1805 წელს, ოლივერ ევანსის სახელით მამაკაცმა შექმნა სამაცივრე დანადგარის დიზაინი, რომელიც ორთქლის საშუალებით მუშაობდა.
მიუხედავად იმისა, რომ ევანსმა დააპროექტა ეს ტექნიკა, რეალურად, მისი წარმოება არ დაუწყია.
1835 წელს გამომგონებელმა, სახელად ჯაკობ პერკინზმა, ცვლილებები შეიტანა ევანსის თავდაპირველ იდეაში და შექმნა პატენტი აპარატისა, ყინულის წარმოების საშუალებებითა და გაცივების სითხით.
1835 წლიდან მოყოლებული, მექანიკურმა სამაცივრო სისტემამ სწრაფად მოიცვა ამერიკა და შემდეგ მთელი მსოფლიო.
სამაცივრე ტექნოლოგიას, ძირითადად, კომერციულ ბიზნესში იყენებდნენ მანამ, სანამ იგი შიდა სფეროში მოხვდებოდა.
1920-იანი წლებისთვის შექმნეს და დაამონტაჟეს ამერიკული სახლების საყოფაცხოვრებო სამაცივრე მოწყობილობები.
მას შემდეგ სამუდამოდ დამკვიდრდა საკვების შენახვის ეს პრაქტიკული მეთოდი.
მაცივრები თანამედროვე სამყაროში შეუცვლელი გამოგონებაა. რძის ნაწარმი, ხორცი, პროდუქტი და მრავალი სხვა პროდუქტი, რომელიც მალფუჭებადია, ახლა უკვე რეკომენდირებულია უფრო დიდხანს შენახვისთვის.
მაცივრების ტემპერატურა 4 ცელსიუს გრადუსამდე იწევა, რაც გამორიცხავს მავნე ბაქტერიების ზრდას. ეს ბაქტერიები მალე მრავლდებიან შედარებით მაღალ ტემპერატურაზე.
კრიტიკოსები ამტკიცებენ, რომ მაცივარს მნიშვნელოვანი წვლილი მიუძღვის ჭარბი წონის ზრდაში მთელი მსოფლიოს მასშტაბით.
მაცივარი საშუალებას იძლევა, გვქონდეს უფრო მეტი საკვების მარაგი და შესაბამისად ჭამის მეტი შესაძლებლობა.
გაინტერესებთ, როგორ შევარჩიოთ თანამედროვე მაცივარი?
საკვების მომზადებასა და შენარჩუნებაზე ნაკლები ფიქრით, საზოგადოება, მთლიანობაში, გაცილებით უფრო ნაყოფიერად ცხოვრობს, გამარტივებული ყოველდღიურობით.
მაცივრის ინოვაციები
ციფრული ინვერტორული ტექნოლოგია, ალბათ, ყველაზე მნიშვნელოვანი ინოვაციაა, რაც ზრდის სამაცივრე ტექნოლოგიის საზღვრებს.
იმისთვის რომ ვიცოდეთ ციფრული ინვერტორული კომპრესორის არსებობის მნიშვნელობა, ჯერ უნდა ვიცოდეთ როგორ მუშაობს ჩვეულებრივი კომპრესორი.
კომპრესორები ძველ და იაფ მაცივრებში არის, მხოლოდ, ერთი სიჩქარით. ისინი ან ჩართულია ან გამორთული, მაცივრის ტემპერატურის მიხედვით.
ასეთი კომპრესორები განკუთვნილია მუდმივი მუშაობისთვის მაქსიმალური დატვირთვის პირობებში, რაც იმას ნიშნავს, რომ ისინი მაქსიმალური დატვირთვით მუშაობენ ზამთარშიაც კი, როდესაც გაცივების მოთხოვნილება ნაკლებია.
ამ მარტივი კომპრესორის წარმოების გასაახლებლად გამოჩნდა ინვერტორული კომპრესორის ტექნოლოგია. Macivari Samsung და LG არიან ამ პაკეტის ხელმძღვანელი ლიდერები, რადგან მათ აქვთ ყველაზე კარგი და მოწინავე ინვერტორები.
მხოლოდ ეს ორი ბრენდია, რომელიც ინვერტორულ ტექნოლოგიას იძლევა ერთჯერად მოდელებშიც კი.
თუ მაინცდამაინც ამ ორს შორის საუკეთესოს არჩევას გვთხოვთ, გეტყვით რომ ეს გემოვნების საკითხია.
ფასითაც და საბანკო პირობებითაც კი, როგორც ელჯის, ისე სამსუნგის მაცივრები განვადებით უკვე ძალიან ხელმისაწვდომია ტექნიკის ბაზარზე.
პოპულარული მოდელები