ექვსი რჩევა თუ როგორ უნდა შევარჩიოთ უჟანგავი ფოლადის ქვაბები
ქვაბების შერჩევის პროცესი დიდ დროს მოითხოვს, რადგან ჩვენც ხშირად აღვნიშნავთ, რომ ძალიან მნიშვნელოვანია ეკოლოგიურად სუფთა მასალებით სარგებლობა. მითუმეტეს ისეთ შემთხვევაში, როდესაც საქმე ეხება საკვების მომზადებას.
დღეს გვინდა წარმოგიდგინოთ გარკვეული რეკომენდაციები იმასთან დაკავშირებით, თუ როგორ შევარჩიოთ უჟანგავი ფოლადის ქვაბები.
- ყურადღება მიაქციეთ ფოლადის მარკირებას, რომელიც მითითებულია შეფუთვაზე ან ზედაპირზე. პირველი რიცხვი მიუთითებს ქრომის შემცველობაზე, ხოლო მეორე რიცხვი - ნიკელის შემცველობაზე. რაც უფრო მაღალია პირველი მაჩვენებელი, მით უკეთესი პროდუქტია. ყველაზე საიმედო და საუკეთესო უჟანგავი ფოლადის ტაფები არის 18/10.
- რაც უფრო სქელია ქვედა და კედლები, მით უფრო თანაბრად თბება ქვაბები. ფენის სისქე შეარჩიეთ 3 მმ-ზე მეტი, ხოლო კედლების 0.5 მმ-ზე მეტი. შესაფერისი ვარიანტი იქნება ისეთი ქვაბები და ტაფები, რომლებსაც ორმაგი ან სამმაგი ქვედაბოლო ექნებათ;
- კარგ ქვაბებს ხრახნიანი სახელურები აქვთ და არა - შედუღებული. შეარჩიეთ ფოლადის ან სილიკონის სახელურები, რადგან ხე და პლასტმის უფრო მარტივად თბება.
თუ პლასტმასს აირჩევთ, მაშინ ის აუცილებლად სითბოს მდგრადი უნდა იყოს. მაგრამ თუ უჟანგავი ფოლადის ჭურჭლის გამოყენებას აპირებთ, შეარჩიეთ პროდუქტები პლასტმასის ელემენტების გარეშე;
- თავსახური უნდა იყოს შესაფერისი ზომის, რომელიც მჭიდროდ უნდა ერგებოდეს ქვაბის პირს. დაახურეთ ქვაბს და დახარეთ ისე, რომ თავსახური არ გაიღოს. ყველაზე პრაქტიკული და ფუნქციონალურია მინის თავსახური, რომელსაც ორთქლის გამოსასვლელი აქვს. გამჭვირვალე სახურავის საშუალებით, შეგიძლიათ გააკონტროლოთ საკვების მომზადების პროცესი;
- ყურადღება მიაქციეთ უჟანგავი ფოლადის ქვაბების ნაკრების თანამედროვე მოდელებს, სამმაგი კაფსულის ზედაპირით. ასეთი პროდუქტების ზედა და ქვედა ფენები მზადდება ფოლადისაგან, ხოლო შუა ფენა დამზადებულია სპილენძის ან ალუმინისგან. მსგავსი ქვაბები თბება უფრო სწრაფად და თანაბრად, ხოლო სითბო უფრო მეტხანს ნარჩუნდება;
- შეძენამდე დარწმუნდით, რომ დაათვალიერეთ უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელი შიგნიდან და გარედან. პროდუქტს უნდა ჰქონდეს თანაბარი, ერთგვაროვანი და გლუვი ზედაპირი, ნაკაწრების, ლაქების და სხვა დეფექტების გარეშე.
რა მასალისგან მზადდება კარგი სამზარეულო ჭურჭელი?
ქვაბებიდან და ტაფებიდან ყველაზე პოპულარული მასალა უჟანგავი ფოლადია. და ეს გასაკვირი არ არის რადგან:
უჟანგავი ფოლადის მოვლა ადვილია;
არაწებოვანი საფარისგან განსხვავებით, მომზადების პროცესში შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ლითონის კოვზები;
შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი კერძი ძმრითა და სხვა მჟავებით (რომელთა გაკეთება არ შეიძლება ალუმინის ქვაბებში);
უჟანგავი ფოლადის ქვაბების ნაკრები უფრო ლამაზად გამოიყურება, რომელიც მრავალი წლის განმავლობაში მოგემსახურებათ. მასალა არ იშლება და არც ტემპერატურის ცვლილებება აშინებს.
ჭურჭლის თითქმის ყველა მსხვილი მწარმოებელი გვთავაზობს უჟანგავი ფოლადის სამზარეულო ჭურჭელს: Rondell, TalleR, Regent Inox, Gipfel, Tefal, Nadoba, Vitesse, Mayer & Boch, Tescoma და ა.შ. მაღაზიებში ასევე ნახავთ იაფიან, თხელკედლიანი ქვაბების დიდ არჩევანს (ინდური, ჩინური და ა.შ.), რომელზეც ასევე წერია უჟანგავი ფოლადის 18/10. გაითვალისწინეთ - კარგი ფოლადის ქვაბები არ შეიძლება იყოს იაფი!
კომპანიათა სიას, რომლებიც მომხმარებელს საუკეთესო ხარისხის ტაფებს სთავაზობენ შეგიძლიათ გაეცნოთ აქ.
პოპულარული მოდელები