ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანის სწორად გამოყენების წესები

იმისათვის, რომ ხორცსაკეპმა მანქანამ უნაკლოდ იმუშაოს, აუცილებელია გარკვეული წესების დაცვა, რომელთა შესახებაც დღევანდელ ბლოგში ვისაუბრებთ.

მოწყობილობის სამუშაოდ მომზადება:

პირველ ეტაპზე უნდა დარწმუნდეთ, რომ ხორცსაკეპი გამართულად მუშაობს და არანაირი  დაზიანება არ აქვს. შეამოწმეთ დანების სიმკვეთრე და საჭიროების შემთხვევაში გაასწორეთ ისინი, რადგან ბლაგვ საჭრელ ინსტრუმენტთან მუშაობა გაზრდის დამუშავების დროს.

ასევე აუცილებელია სამუშაო ადგილის მომზადება - შეარჩიეთ ბრტყელი, მოლიპული ზედაპირი, რომელზეც ელექტრო ხორცსაკეპი  მდგრად დამონტაჟდება.

ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანის სწორად გამოყენების წესები

ხელის ხორცის გასატარებელი მანქანა  დამონტაჟებულია მაგიდის ზედა ზღვარზე. თუ საყრდენი ფეხები პლასტმასის ან რეზინის ბალიშებით არ არის აღჭურვილი, ზედაპირის დასაცავად ქვემოთ აუცილებლად  უნდა განათავსოთ რბილი მასალა.

ხორცის მომზადება

იმისათვის, რომ ხორცსაკეპმა უპრობლემოდ იმუშაოს, მნიშვნელოვანია მოამზადოთ არა მხოლოდ მოწყობილობა, არამედ გადასამუშავებელი პროდუქტებიც. საჭიროა ხორცისგან ყველანაირი ძვლის ამოღება, რაც მნიშვნელოვნად ამცირებს დამუშავების სიჩქარეს.

თანამედროვე ელექტრო ხორცსაკეპებს  შეუძლიათ შეუფერხებლად იმუშაონ 3-10 წუთის განმავლობაში, ხოლო თუ არ არსებობს რევერსის ფუნქცია, ხორცსაკეპი უნდა გამორთოთ და დაშალოთ.

ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანის სწორად გამოყენების წესები

დანის ქვეშ ძვლის მოხვედრა საფრთხეს უქმნის საჭრელ იარაღს, ხოლო სერიოზულ შემთხვევებში - ძრავის შეფერხებას. თანამედროვე მოდელების უმეტესობა აღჭურვილია გადატვირთვისგან დაცვის მექანიზმით, მაგრამ ბევრად უფრო ადვილი და უსაფრთხოა ხორცის წინასწარ დალაგება და ძვლებისა და ხრტილების მოცილება.

ხორცის გადამუშავება

როდესაც ყველაფერი მზად იქნება, თქვენ შეგიძლიათ დაიწყოთ მუშაობა. დააინსტალირეთ მიმღები კონტეინერი და მოათავსეთ ნაწილები მანქანის ჯამში. აკრძალულია ჯამში ან მანქანის კისერში ნაჭრების ხელებით მოთავსება და თითებით დახმარება. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მოწყობილობა ჩართულია.

გაითვალისწინეთ, რომ  ხორცსაკეპი არ უნდა ამუშაოთ უსაქმოდ, საკვების გარეშე. ასეთი ოპერაცია საჭრელი ნაწილების სწრაფ ცვეთას იწვევს.

მუშაობის დროს დაამატეთ ხორცი უწყვეტად და თანაბრად. არ ჩააჭიროთ ბიძგს იძულებით, რადგან შეიძლება მოწყობილობა გადავარდეს ან ლითონის მასალები დეფორმირდეს.

ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანის სწორად გამოყენების წესები

თუ მუშაობის დროს წარმოიქმნება ზედმეტი ხმაური, უსიამოვნო სუნი, მოწყობილობა დაუყოვნებლივ უნდა გამორთოთ და შეამოწმოთ გაუმართაობაზე.

რეცხვა და მოვლა

სანამ ხორცის საჭრელ მანქანას დაშლით,  აუცილებლად უნდა გათიშოთ იგი ქსელიდან. შემდეგ უნდა გახსნათ მოწყობილობა და ამოიღოთ სახეხი და დანა. მოსახსნელი ელემენტები შეგიძლიათ გარეცხოთ, ხოლო ის ნაწილები, რაც არ იხსნება, გაწმინდეთ ნესტიანი ქსოვილით. კოროზიის თავიდან ასაცილებლად, ნაწილების შეზეთვა შესაძლებელია მცენარეული ზეთით.

ჩამოთვლილი წესები საკმაოდ მარტივია და არ საჭიროებს რაიმე სპეციალურ ტექნიკურ ცოდნას. თუ მათ მიჰყვებით, მოწყობილობასთან მუშაობა უფრო კომფორტული და მარტივი გახდება, ხოლო ხორცსაკეპი მანქანის მუშაობის ვადაც გაიზრდება.

პოპულარული მოდელები

ხორცსაკეპი ARDESTO MGL-1790R
ხორცსაკეპი ARDESTO MGL-1790R
Regular price 219.00 ლარი 179 ლარი / თვეში 10 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty კომერციული გარანტია 1 წელი
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1023
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1023
Regular price 449.00 ლარი 379 ლარი / თვეში 21 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty გარანტია 3 წელი
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1050
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1050
Regular price 239 ლარი / თვეში 13 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty გარანტია 3 წელი
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1211
ხორცსაკეპი FRANKO FMG-1211
Regular price 599.00 ლარი 549 ლარი / თვეში 30 ლარი
უფასო მიწოდება
warranty გარანტია 3 წელი