ელექტრო ხორცსაკეპი მანქანის სწორად გამოყენების წესები
იმისათვის, რომ ხორცსაკეპმა მანქანამ უნაკლოდ იმუშაოს, აუცილებელია გარკვეული წესების დაცვა, რომელთა შესახებაც დღევანდელ ბლოგში ვისაუბრებთ.
მოწყობილობის სამუშაოდ მომზადება:
პირველ ეტაპზე უნდა დარწმუნდეთ, რომ ხორცსაკეპი გამართულად მუშაობს და არანაირი დაზიანება არ აქვს. შეამოწმეთ დანების სიმკვეთრე და საჭიროების შემთხვევაში გაასწორეთ ისინი, რადგან ბლაგვ საჭრელ ინსტრუმენტთან მუშაობა გაზრდის დამუშავების დროს.
ასევე აუცილებელია სამუშაო ადგილის მომზადება - შეარჩიეთ ბრტყელი, მოლიპული ზედაპირი, რომელზეც ელექტრო ხორცსაკეპი მდგრად დამონტაჟდება.
ხელის ხორცის გასატარებელი მანქანა დამონტაჟებულია მაგიდის ზედა ზღვარზე. თუ საყრდენი ფეხები პლასტმასის ან რეზინის ბალიშებით არ არის აღჭურვილი, ზედაპირის დასაცავად ქვემოთ აუცილებლად უნდა განათავსოთ რბილი მასალა.
ხორცის მომზადება
იმისათვის, რომ ხორცსაკეპმა უპრობლემოდ იმუშაოს, მნიშვნელოვანია მოამზადოთ არა მხოლოდ მოწყობილობა, არამედ გადასამუშავებელი პროდუქტებიც. საჭიროა ხორცისგან ყველანაირი ძვლის ამოღება, რაც მნიშვნელოვნად ამცირებს დამუშავების სიჩქარეს.
თანამედროვე ელექტრო ხორცსაკეპებს შეუძლიათ შეუფერხებლად იმუშაონ 3-10 წუთის განმავლობაში, ხოლო თუ არ არსებობს რევერსის ფუნქცია, ხორცსაკეპი უნდა გამორთოთ და დაშალოთ.
დანის ქვეშ ძვლის მოხვედრა საფრთხეს უქმნის საჭრელ იარაღს, ხოლო სერიოზულ შემთხვევებში - ძრავის შეფერხებას. თანამედროვე მოდელების უმეტესობა აღჭურვილია გადატვირთვისგან დაცვის მექანიზმით, მაგრამ ბევრად უფრო ადვილი და უსაფრთხოა ხორცის წინასწარ დალაგება და ძვლებისა და ხრტილების მოცილება.
ხორცის გადამუშავება
როდესაც ყველაფერი მზად იქნება, თქვენ შეგიძლიათ დაიწყოთ მუშაობა. დააინსტალირეთ მიმღები კონტეინერი და მოათავსეთ ნაწილები მანქანის ჯამში. აკრძალულია ჯამში ან მანქანის კისერში ნაჭრების ხელებით მოთავსება და თითებით დახმარება. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მოწყობილობა ჩართულია.
გაითვალისწინეთ, რომ ხორცსაკეპი არ უნდა ამუშაოთ უსაქმოდ, საკვების გარეშე. ასეთი ოპერაცია საჭრელი ნაწილების სწრაფ ცვეთას იწვევს.
მუშაობის დროს დაამატეთ ხორცი უწყვეტად და თანაბრად. არ ჩააჭიროთ ბიძგს იძულებით, რადგან შეიძლება მოწყობილობა გადავარდეს ან ლითონის მასალები დეფორმირდეს.
თუ მუშაობის დროს წარმოიქმნება ზედმეტი ხმაური, უსიამოვნო სუნი, მოწყობილობა დაუყოვნებლივ უნდა გამორთოთ და შეამოწმოთ გაუმართაობაზე.
რეცხვა და მოვლა
სანამ ხორცის საჭრელ მანქანას დაშლით, აუცილებლად უნდა გათიშოთ იგი ქსელიდან. შემდეგ უნდა გახსნათ მოწყობილობა და ამოიღოთ სახეხი და დანა. მოსახსნელი ელემენტები შეგიძლიათ გარეცხოთ, ხოლო ის ნაწილები, რაც არ იხსნება, გაწმინდეთ ნესტიანი ქსოვილით. კოროზიის თავიდან ასაცილებლად, ნაწილების შეზეთვა შესაძლებელია მცენარეული ზეთით.
ჩამოთვლილი წესები საკმაოდ მარტივია და არ საჭიროებს რაიმე სპეციალურ ტექნიკურ ცოდნას. თუ მათ მიჰყვებით, მოწყობილობასთან მუშაობა უფრო კომფორტული და მარტივი გახდება, ხოლო ხორცსაკეპი მანქანის მუშაობის ვადაც გაიზრდება.
პოპულარული მოდელები