გაიგეთ, როგორი ტიპის კოვზები შედის ჩამჩების ნაკრებში?
ჩამჩების ნაკრები არის ძალიან სასარგებლო სამზარეულოს ჭურჭელი, რომელიც მოდის სხვადასხვა ზომის. საჭმლის მზადებისას, შეიძლება დადგეს მომენტი, როდესაც დაგჭირდებათ გარკვეული კოვზი საკვების მოსარევად.
დარწმუნდით, რომ თქვენ სამზარეულოში გაქვთ ჩამჩების ნაკრები, რაც შეიძლება დაგჭირდეთ.
სხვადასხვა რეცეპტები მოითხოვს სხვადასხვა ზომის ჩამჩებს. აქ მოცემულია სამზარეულოს ჩამჩის სხვადასხვა ტიპი, რომელიც უნდა გქონდეთ თქვენს სამზარეულოში ნებისმიერი სადილის მომზადების დროს.
ჩამჩების ტიპები
შესარევი კოვზი:
შესარევი კოვზი ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული სამზარეულოს კოვზია - ყველა სამზარეულოს სჭირდება ერთი! მიუხედავად იმისა, რომ მისი სახელიდან გამომდინარე ის ძირითადად გამოიყენება თქვენი საკვების შერევისა და მორევისთვის, ის ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას საკვების თეფშზე გადასატანად.
პასტის კოვზი:
დუღილის დაწყებისას პასტა სველი და სრიალა ხდება, რაც ართულებს მათ ქვაბიდან ამოღებას. პასტის კოვზს აქვს ღრმა მრუდი ცენტრში, ღიობებით, რათა ზედმეტი წყალი გამოწუროს ამოღებისას. მაკარონის კოვზის კიდეები შესაძლებელს ხდის პასტის დაჭერას და მათ უსაფრთხოდ გადატანას თქვენს თეფშზე.
ხვრელებიანი კოვზი:
ხვრელებიანი კოვზი არის მოსახერხებელი სამზარეულოს კოვზი, რომელიც უნდა გქონდეთ თქვენს სამზარეულოში, როდესაც გჭირდებათ საკვების ამოღება წყლის, სქელი სოუსების ან ბულიონების გარეშე. მათ, როგორც წესი, აქვთ სამი დიდი ნახვრეტი შუაში, რომ ზედმეტი სითხე ამოიწუროს, ხოლო ცენტრის საკმარისად ფართოა იმისათვის, რომ შეინახოს თქვენი საკვები და არ ჩამოვარდეს კოვზიდან.
წვეტიანი კოვზი:
წვეტიანი სამზარეულოს კოვზები მრავალმხრივია გამოსაყენებლად და იდეალურია შემწვარი ან სხვა კერძებისთვის, სადაც შეიძლება დაგჭირდეთ გატარებული ხორცის მოხარშვა, რათა ხორცი დაანაწილოთ წვრილ ნაჭრებად. მისი წვეტიანი კიდეები აადვილებს საჭმლის მორევას, სანამ მიაღწევთ ქვაბისა და ტაფის კუთხეებს ან კიდეებს, და კვლავ შეგიძლიათ საჭმლის ამოღება ჩაღრმავებული ცენტრის წყალობით.
დეგუსტაციის კოვზი:
დეგუსტაციის კოვზის დანიშნულება მის სახელშია - გასინჯვა! ეს კოვზები ბევრად უფრო მცირე ზომისაა, ვიდრე სხვა ტიპის სამზარეულოს კოვზები, რადგან მათი მთავარი დანიშნულებაა სოუსის ან სუპის გასინჯვა, სანამ ის მზად იქნება. ამის გამო არ არის დიდი არ აქვს ღრმა ჩაღრმავება ცენტრში და აქვს მცირე ზედაპირის ფართობი, რომელიც განკუთვნილია საკვების ასაღებად.
ჩამჩა:
ჩამჩას აქვს ყველაზე დიდი და ღრმა კოვზის პირი ყველა ტიპის სამზარეულოს კოვზიდან. ისინი გამოიყენება სუპის ან სოუსების დიდი ნაწილის ამოსაღებად დიდი პორციებისთვის. მათი სიღრმე საშუალებას აძლევს ამოიღოთ ბულიონი სხვა ინგრედიენტებთან ერთად, რაც მათ სრულყოფილ ჭურჭლად აქცევს სუპებისა და წვნიანი კერძებისთვის.
პოპულარული მოდელები