შეიძინეთ ელექტრო ყურძნის საწური, წვენისა და მურაბების დასამზადებლად!
ყურძნის საწური არის ის მოწყობილობა, რომელიც ყველა ღვინის მოყვარულ ადამიანს აქვს. ყურძნის დაწურვა, ეს ძალიან მნიშვნელოვანი საქმეა, შესაბამისად ფრთხილად და დაკვირვებით უნდა მოხდეს ყურძნის საწურის არჩევა. დღევანდელ პირობებში ეს რთული არაა, რადგან თქვენთვის სასურველი საწურის არჩევას მარტივად შეძლებთ.
ელექტრო საწური დღესდღეისობით აქტიურად შემოდის ხმარებაში თავისი დადებითი მხარეებისა და უპირატესობების გამო. მომხმარებლები მას გაცილებით უფრო კომფორტულად ხმარობენ, ვიდრე მექანიკურ საწურს.
მექანიკური და ელექტრო ყურძნის საწურები
სტანდარტული ელექტრო საწურის მუშაობის პრინციპი ოდნავ განსხვავდება მექანიკური მოწყობილობისგან. განსაკუთრებული მახასიათებელია სპეციალური გამყოფი, რომელიც არის ჰორიზონტალური ცილინდრი ლილვით და ხვეული პირებით. ასეთი ელემენტები იძლევა ყურძნის სწრაფად და ეფექტურად გადამუშავების საშუალებას. ხვეული პირების მოძრაობის შედეგად, ავზში მხოლოდ წვენი რჩება.
ყურძნის საწური მოწყობილობები სასარგებლო და პრაქტიკული ერთეულია მეღვინეებისთვის, ხოლო ღვინის დაყენებისას, ასეთი მოწყობილობის გამოყენებას აქვს მრავალი უპირატესობა:
- რამდენჯერმე შემცირდება რბილობის დანაკარგი;
- დაიზოგება დრო და ძალისხმევა;
- შესაძლებელია უმაღლესი ხარისხის რბილობის მიღება;
- დანადგარის დიზაინი მარტივი, საიმედო და გამძლეა;
- მექანიკური საწური შეიძლება გამოყენებულ იქნას ელექტროენერგიის არარსებობის შემთხვევაშიც;
- მაღალი ხარისხის უჟანგავი ფოლადის დანადგარი საიმედოდ არის დაცული კოროზიისგან და არ აძლევს ყურძნის წვენს უცხო სუნსა და გემოს.
რისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ყურძნის საწური?
ყურძნის საწური ძირითადად შექმნილია ყურძნის ან სხვა პატარა ხილის დასაწურავად, რათა გამოეყოს წვენი მყარი ნივთიერებებისგან, როგორიცაა კანი და თესლი. როგორც წესი, იგი არ გამოიყენება მყარი საკვების დასაფქვავად ან დასაწურად.
თუმცა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ იგი შემდეგი მიზნებისთვის:
1. ყურძნის დაწურვა: ყურძნის საწურის ძირითადი დანიშნულებაა ყურძნის დაწურვა. იგი ჩვეულებრივ გამოიყენება მეღვინეობაში და ყურძნის წვენის მოპოვებაში, რათა გამოეყოს წვენი ყურძნის კანიდან და თესლიდან.
2. კენკრის დაწურვა: ყურძნის გარდა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ყურძნის საწური სხვა პატარა ხილის დასაწურად, როგორიცაა კენკრა. ეფექტურია კენკრის წვენის და მურაბების დასამზადებლად, სითხის - თესლისა და რბილობისაგან გამოყოფით.
3. პომიდვრის დაწურვა: ზოგი იყენებს ყურძნის საწურებს პომიდვრის გადასამუშავებლად. ისინი შეიძლება სასარგებლო იყოს ტომატის, სოუსის ან პიურეს დასამზადებლად, პამინდვრის წვენის, კანიდან და თესლისგან გამოყოფისთვის.
მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ ყურძნის საწური არ არის შესაფერისი მყარი საკვების დასაფქვავად ან დასამუშავებლად, როგორიცაა თხილი, მარცვლეული ან ყავის მარცვლები. თუ თქვენ გჭირდებათ ამ ტიპის ინგრედიენტების დაფქვა ან გადამუშავება, უნდა გამოიყენოთ სპეციალური საფქვავი, რომელიც შექმნილია ამ მიზნით.
პოპულარული მოდელები