წვენსაწურის ორი ძრითადი ტიპი
თქვენ იცით ახალი ხილითა და ბოსტნეულით მდიდარი დიეტის შენარჩუნების მნიშვნელობა. ნუტრიენტები უდავოდ მნიშვნელოვანია ჯანმრთელობისა და კეთილდღეობისთვის. პრობლემა ის არის, რომ ყოველთვის არ არის ადვილი ყველა იმ ხილისა და ბოსტნეულის მომზადება და მიღება, რაც გვჭირდება.
გასაკვირი არ არის, რატომ მოიპოვა წვენსაწურმა პოპულარობა ბოლო ათწლეულების განმავლობაში. წარმოიდგინეთ, რომ მიიღოთ თქვენი ყოველდღიური საჭირო ხილისა და ბოსტნეულის ერთ ჭიქა ადვილად დასალევად წვენი.
რომელი ტიპის წვენსაწური არის საუკეთესო?
წვენის დაწურვის პროცესი შეიძლება მარტივი ჩანდეს, მაგრამ ბაზარზე არსებობს სხვადასხვა დიზაინი, რომელსაც აქვს დადებითი და უარყოფითი მხარეები.
სახლის წვენსაწურების უმეტესობა არის ცენტრიდანული ან საღეჭი.
ცენტრიდანული წვენსაწურები იყენებენ დაწნულ ლითონის ბადისებრ კალათას ხილისა და ბოსტნეულის რბილობის დასაჭრელად. გრავიტაცია ატარებს წვენს ბადის მეშვეობით და გამოდის წვენის ჭიქისკენ, ხოლო ცენტრიდანული ძალა ატრიალებს რბილობს, რომელიც დარჩა ზემოთ და კალათის გვერდით მიმაგრებულ ნარჩენების ვედროში ათავსებს.
ამ ტიპის წვენსაწური სწრაფი, მარტივი გამოსაყენებელია და ნაკლები წვალება სჭირდება, ამიტომ გაწმენდა უფრო ადვილია.
წვენსაწურები ზოგჯერ ასევე ცნობილია, როგორც ნელი წვენსაწურები. ზოგი მუშაობს ვერტიკალურად და ზოგი ჰორიზონტალურად, თუმცა ორივე მუშაობს ერთნაირად.
ამ ტიპის წვენსაწურები იყენებენ საწურს (საკრავის ტიპის ნაწილს), რათა ნელ-ნელა მოათავსონ პროდუქტი საწურზე, რათა გამოეყოს წვენი რბილობისაგან. პროდუქტმა არ შეიძლება გაიაროს დაფქვის გარეშე და ამ მიზეზით მას შეუძლია უფრო მეტი წვენი ამოიღოს უფრო მყარი პროდუქტისგან.
ბევრს მიაჩნია, რომ ნელი წვენსაწურები ქმნიან ნაკლებ ქაფს, სითბოს და არ იკეთებენ ჟანგს, შესაბამისად მეტი საკვები ნივთიერებები გადადის წვენში და ნაკლები ნარჩენებია. ამ ტიპის წვენსაწურს შეიძლება მეტი დრო დასჭირდეს, ვიდრე ცენტრიდანული წვენსაწურს, მაგრამ საბოლოო ჯამში უფრო მეტი წვენის წარმოებაა შესაძლებელი.
ამ სახის წვენსაწურის ერთი მინუსი არის ის, რომ საკვები, რომელიც საკმარისად პატარა არ არის, შეიძლება შიგნიდან გაჭედოს, რა დროსაც მომხმარებელმა უნდა შეცვალოს მექანიზმი ან მთელი წვენსაწური დაშალოს გასასუფთავებლად. კიდევ ერთი მინუსი არის ის, რომ ამ ტიპის საწურის ჭურჭელი ხშირად უფრო მცირეა და საჭიროებს საკვების მოჭრას ჩაყრამდე.
პოპულარული მოდელები