დანის სალესის სხავდასხვა ტიპები
დანის სალესები ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ხელსაწყოა. დახვეწილი ფოლადი, რომელსაც ხანდახან მოიხსენიებენ, როგორც სათლელი ჯოხი, არის ფოლადით, კერამიკით ან ალმასით დაფარული ფოლადის ღერო, რომელიც გამოიყენება დაბურული პირების კიდეების სიმკვეთრის აღსადგენად.
დანის სალესის სამი ყველაზე გავრცელებული მასალა, რომლითაც მზადდება , არის ნოვაკულიტი, ალუმინის ოქსიდი და სილიციუმის კარბიდი.
რისთვის გამოიყენება სალესი?
არსებობს რამდენიმე დანის სალესი ხელსაწყო, თქვენი დანის პირებზე ბასრი კიდეების შესანარჩუნებლად და შესაქმნელად. ეს არის ელექტრო სალესი, ხელის სალესი და ქვის სალესები. ისინი გამოიყენება, დანის პირზე ახალი კიდის დასაყენებლად, დანის სიმკვეთრის გასაუმჯობესებლად
ელექტრო სალესი:
ბევრი ელექტრული სალესი იყენებს 2 ან 3 საფეხურიან პროცესს დანის პირის კიდეების შესაქმნელად, სიმკვეთრისთვის და დახვეწისთვის. პირველი საფეხური იყენებს მსხვილ ღორღს უკიდურესად ბლაგვი პირების გასალესად, ხოლო ბოლო საფეხური იყენებს წვრილ ღორღს ბასრი პირების დასამუშავებლად.
ჩართვისას, სათლელი დაატრიალებს სათლელს, რომელიც, როდესაც დანა გაივლება ჭრილებში, ამახვილებს პირებს სასურველ სიმკვეთრემდე. ელექტრო სათლელების უმეტესობას აქვს სახელმძღვანელო, რომელიც საშუალებას აძლევს მომხმარებელს მიიღოს სრულყოფილი კუთხე, რაც მათ პოპულარობას ხდის, რადგან ისინი მნიშვნელოვნად ამარტივებს დანების სიმკვეთრის ზუსტ ამოცანას.
ხელის სალესები:
ელექტრული სალესების მსგავსად, ხელის დანის სალესი ამარტივებს სიმკვეთრის პროცესს, თუმცა ისინი ზოგადად შემოიფარგლება იმით, რომ სიმკვეთრის ნაკლები ჭრილები აქვთ. ერთი უპირატესობა ხელის სათლელებს არის მათი პორტაბელურობა. მათი მცირე ზომა და მექანიკური მუშაობის მეთოდი მათ შესანიშნავად აქცევს კულინარიის პროფესიონალებისთვის, რომლებიც ხშირად მოგზაურობენ.
იმის მიხედვით, თუ როგორ არის შექმნილი ხელის სალესი, თქვენ ან ატარებთ დანას ჭრილებში, სანამ სალესი მოთავსებულია ბრტყელ ზედაპირზე, ან სალესი ჩამოწეულია დანის სიგრძეზე, ხოლო დანა ფრთხილად ეჭირა მაგიდაზე.
პოპულარული მოდელები