როგორ შევარჩიოთ სწორად გრილის ტაფა
November 18, 2020გრილის ტაფის მთავარი საიდუმლო გოფრირებული ზედაპირია, რომელზეც შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერი კერძი მინიმალური რაოდენობის ზეთით და ხორციც მეტად ნაზი და სურნელოვანი გამოვა.
იმისათვის, რომ კერძის მომზადების პროცესში უსიამოვნო სიურპრიზები არ შეგემთხვეთ, უნდა იცოდეთ გრილის ტაფების შერჩევის რამდენიმე წესი:
სქელი ზედაპირი - შეარჩიეთ ტაფა სქელი გვერდებითა და ზედაპირით, რათა საკვები მათში თანაბრად გათბეს.
გვერდების სიმაღლე - ხორცის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ უფრო მაღალი გვერდების მქონე მოდელები. თევზისა და ბოსტნეულისთვის შესაფერისია დაბალი ტაფები .
ფორმა - ადრე გაყიდვაში მხოლოდ მრგვალი ტაფები იყო. დღეს კი მწარმოებლები აწარმოებენ კვადრატულ, მართკუთხა და ოვალურ მოდელებს. რომელია უფრო მოსახერხებელი, ეს უკვე მყიდველის საბოლოო გადაწყვეტილებაა და მომზადებული საჭმლის ხარისხი ამაზე არ არის დამოკიდებული.
მასალა - თუჯის ტაფები შესაფერისია ხორცის მოსამზადებლად, რადგან ის გამძლეა ნაკაწრების მიმართ. ბოსტნეულისა და თევზისთვის შესაძლებელია მსუბუქი ალუმინის ტაფების გამოყენება, მაგრამ მასზე საკვები იოლად იწვის. ამისათვის კი საჭიროა კარგი წებოვანი საფარის მქონე მოდელის შერჩევა.
დიამეტრი - მინიმუმ 28 სმ დიამეტრის მქონე ტაფა შესაფერისია ისეთი ოჯახისთვის, სადაც 3 ან მეტი ადამიანი ცხოვრობს. 26 სმ საკმარისია ორი ადამიანისთვის, ხოლო ერთი ადამიანისთვის - 24 სმ.
Berlinger-Haus-Rosegold-Line
Berlinger გრილის ტაფები შესანიშნავი არჩევანია მათთვის, ვინც აფასებს სიმარტივეს და ელეგანტურობას. აღსანიშნავია, რომ მოდელს აქვს მინის სახურავი და დამატებით ყიდვის საჭიროება არ არის (როგორც სხვა მოდელებში). გრილის ტაფა მოსახერხებელია ნებისმიერი ხორცის შესაწვავად.
სამფენიანი მარმარილოს საფარი და ალუმინი უზრუნველყოფს საკვების თანაბრად გათბობას, რომელიც მეტად წვნიანი და არომატულია. ერგონომიული ფორმის რბილი სახელური უზრუნველყოფს კომფორტულ მომხმარებას, რადგან დაფარულია ელასტიური რეზინის მსგავსი მასალით, რომელიც არ თბება.
Berlinger Haus ტაფები შესაფერისია ყველა სახის ღუმელისთვის, მათ შორის ინდუქციურისთვისაც. მაგრამ, რადგან ინდუქციური ღუმელები ცოტა პრეტენზიული მოსავლელია ამიტომ, წარმოდგენილი გვაქვს ცალკე მიმოხილვა სპეციალურად ინდუქციური ღუმელის ტაფებისთვის.
უპირატესობები:
- საკვები გამოდის მეტად წვნიანი და გემრიელი;
- კომპლექტში შედის მინის თავსახური;
- შესაფერისია ყველა ტიპის ღუმელისთვის.
უარყოფითი:
- ზოგიერთი მიმოხილვის მიხედვით, სამწუხაროდ, მასზე საკვები იწვება.
Nadoba-Marmia
რეიტინგში შემდეგია ჩეხური მწარმოებლის გრილის ტაფა . პროდუქტს აქვს 5 ფენიანი წებოვანი საფარი, რომელიც შეიცავს ტიტანს. ამის წყალობით კი, ტაფის გამოყენება შესაძლებელია ყოველდღე ზედიზედ ერთ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში. საფარის სიმტკიცე იმდენად მაღალია, რომ საჭმლის მომზადებისას დასაშვებია არასასურველი ლითონის საგნების გამოყენება.
Nadoba იდეალურია ყველა ღუმელისა და გაზქურებისთვის, მათ შორის ინდუქციურის ჩათვლით. ზედაპირი დამზადებულია ალუმინისგან, რომელიც უზრუნველყოფს საკვების თანაბარ გაცხელებას. სახელურები დამზადებულია ბაკელიტისგან, სითბოს მდგრადი პლასტმასისგან.
უპირატესობები:
- ჭურჭლის ერთგვაროვანი გათბობა;
- საკვების შეწვა შესაძლებელია ზეთის გარეშეც;
- არ იკრავს საკვებს.
Travola
ეს არის სპეციალური ტაფა არაწებოვანი საფარით, რომელიც არ შეიცავს ტოქსიკურ ნივთიერებებს და აქვს ანტიმიკრობული თვისებები. საკვების შეწვა-მოხარშვა შესაძლებელია ზეთის გარეშეც.
უპირატესობები:
- მაღალი ხარისხის არაწებოვანი საფარი;
- შესაძლებელია ზეთის გარეშეც მოხარშვა-შეწვა;
- გამოიყენება ყველა ღუმელთან სამუშაოდ.
პოპულარული მოდელები