როგორ შევარჩიოთ ყავის აპარატი სწორად
June 28, 2020აზრთა სხვადასხვაობა არსებობს იმასთან დაკავშირებით, სასარგებლოა თუ არა ყავა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის. ზოგიერთნი მიიჩნევენ, რომ ყავის მოყვარულები უფრო მეტხანს ცხოვრობენ და ნაკლებად მიდრეკილნი არიან კიბოსკენ, ხოლო მეორენი ფიქრობენ, რომ ყავა წამლის მსგავსია და მასზე დამოკიდებულება ჯანმრთელობისთვის ცუდია.
ნებისმიერ შემთხვევაში, ამ მარადიული დავის მოგვარება რთულია, ამიტომ უმჯობესია გავერკვეთ, თუ როგორ უნდა შევა რჩიოთ ყავის აპარატები , რომელიც ღვთაებრივ ყავას ამზადებს .
არსებობს რამოდენიმე სხვადასხვა ტიპის ყავის აპარატი და ერთ-ერთი ასეთი ელექტრო მოწყობილობაა.
ელექტრო აპარატი - ეს მოწყობილობა აღმოსავლური კულტურიდან წამოვიდა, რომლის მონათესავე სპილენძის სადუღარას, თურქეთში სურნელოვანი ყავის მოსამზადებლად იყენებდნენ.
ეს არის პატარა სატანკო აპარატი , რომელშიც ყავა მზადდება, ოდნავ შევიწროებული კისრით, (Gorenje TCM800E- ის მოდელის მსგავსია) რაც საშუალებას გაძლევთ უფრო დიდხანს შეინარჩუნოთ სასმელის არომატი. გარდა ამისა, მისი გამოყენება და გადაადგილება ძალიან მარტივია. მოგზაურობის დროსაც კი, ელექტრო ყავის აპარატის წაღება აღება უფრო ადვილი და მომგებიანია, ვიდრე მისი კლასიკური მოდელის. თუ, რა თქმა უნდა, არ მიდიხართ ისეთ ბუნებაში, სადაც ელექტროენერგია არ არის.
სამწუხაროდ, არსებულ მოდელს ის უარყოფითი მხარეები აქვს, რომ წყალი მასში სწრაფად დუღდება, რის გამოც ყავა ვერ ავლენს მის სრულ პოტენციალს გემოს კუთხით. გარდა ამისა, შედარებით იაფიანი მოდელები დამზადებულია დაბალი ხარისხის პლასტმასისგან, და ეს უარყოფითად მოქმედებს პროდუქტის გემოვნებაზე.
სახლისა და ოფისისთვის ყავის აპარატები განსხვავებულია ერთმანეთისგან : ყველაფერი დამოკიდებულია ბიუჯეტსა და ამოცანებზე. ასეთი მოწყობილობის არჩევა არ არის რთული, თუ იცით მისი მუშაობის თვისებები:
აქვე, სანამ მეტ დეტალებში შევალთ, თუ თქვენ ყავის მადუღარას ეძებდით, მათ სრულ არჩევანს ამ გვერდზე ნახავთ .
აპარატის ზომა და ძალა განსაზღვრავს რამდენად ძლიერი იქნება ყავა, როგორც შედეგი. მძლავრ ყავის აპარატს ექნება უფრო ძლიერი ყავა, რადგან მის მომზადებას მეტი დრო დასჭირდება.
ფლაკონის მასალა დამზადებულიუნდა იყოს ორგანული შუშისგან, რადგან პლასტმასისგან განსხვავებით, ის არ მოქმედებს ყავის ქიმიურ შემადგენლობაზე. გარდა ამისა, ყავის შემქმნელის წინაპირობა არის ფილტრი, რომელიც მეორადი და ერთჯერადია. ამ დეტალის არჩევისას, მნიშვნელოვანია აირჩიოთ კონკრეტული ფირმის მაღალი ხარისხის ფილტრი.
ფასიდან გამომდინარე, ყავის აპარატებს აქვთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი დეტალი: ავტომატური გამორთვა, ყავის ნაწილობრივი მიწოდება, ყავის ქვაბის გათბობა და ყავის სიმტკიცის რეგულირება.
აპარატის უარყოფითი მხარეებია: გამოყენების შემდეგ გაწმენდის საჭიროება, სასმელის სწრაფი გაციება და ყავის გაკეთების დაბალი სიჩქარე.
კაფსული ანი ყავის აპარატები
კაფსულიანი ტიპის ყავის აპარატები პოპულარული გახდა გასული საუკუნის 80-იანი წლების ბოლოს, რომლებიც მოსახერხებელია ფუნქციონირების ელემენტარული სპეციფიკის გამო. აპარატში კაფსულის მოთავსების შემდეგ, ის ავტომატურად იწვება. შემდეგ წყალი გადის მასში 13-15 ბარის ზეწოლით, რომლის შემდეგაც სუფთა და არომატული ყავა მზადდება წამში. ასეთი ყავის აპარატები მცირე ზომის, მოსახერხებელი და გამძლეა. აპარატის ერთადერთი უარყოფითი მხარე ისაა, რომ კაფსულები ღირებულება მაღალია.
საუკეთესო ყავის აპარატების მწარმოებლების შესახებ ინფორმაცია შეგიძლიათ ნახოთ ამ ლინკზე.
პოპულარული მოდელები