როგორ გამოვიყენოთ ვაფლის საცხობი, სრულყოფილი ვაფლებისთვის?
ვაფლის საცხობი არის ერთ-ერთი კომფორტული და მოსახერხებელი ნივთი სამზარეულოსთვის, რადგან მისი საშუალებით შესაძლებელია სახლის პირობებში იდეალური ვაფლის მომზადება.
ბელგიური თუ სტანდარტული ვაფლი?
ბელგიურ ვაფლის საცხობებს აქვთ უფრო ღრმა ბადეები და ბევრად დიდია, ვიდრე სტანდარტული ვაფლის საცობები. ვაფლის სხვადასხვა შემქმნელთან ერთად, ბელგიური ვაფლის რეცეპტებში ასევე ხშირად გამოიყენება საფუარი საშუალება, როგორიცაა საცხობი სოდა ან ათქვეფილი კვერცხის ცილა, რათა ისინი შიგნიდან მსუბუქი და ფუმფულა, მაგრამ გარედან კი ხრაშუნა იყოს.
იყენებთ მბრუნავი ვაფლის საცხობს
მბრუნავი ვაფლის საცხობით წარმოებული ვაფლები არ განსხვავდება გემოვნებით, მაგრამ არსებობს სხვა განსხვავებები. მბრუნავი ვაფლის შემქმნელი საშუალებას აძლევს ცომს უფრო თანაბრად გავრცელდეს და მოიხარშოს, რის შედეგადაც ვაფლები შიგნიდან ფუმფულა, მაგრამ გარედან ხრაშუნაა. ვაფლის სხვა საცხობებს, რომლებიც არ ბრუნავენ, შეიძლება მოითხოვონ მეტი ცომი და ამზადებენ უფრო მკვრივ ვაფლებს, რომლებიც ერთ მხარეს უფრო ხრაშუნა და ყავისფერია. ორივე ვარიანტი ქმნის უგემრიელეს ვაფლს, ამიტომ სასურველი შედეგი მთლიანად თქვენზეა დამოკიდებული.
როგორ გამოვიყენოთ ვაფლის საცხობი?
მიუხედავად იმისა, რომ არსებობს მრავალი სხვადასხვა სახის ვაფლის საცხობი, მათი უმეტესობა მარტივი გამოსაყენებელია და მიჰყვება მუშაობის მსგავს ნაბიჯებს.
რა დაგჭირდებათ
- ვაფლის საცხობი
- ასათქვეფი
- ვაფლის მიქსერი
- არაწებოვანი სპრეი
- ღუმელის ხელთათმანები
- დანა ან ხის კოვზი
ნაბიჯი 1: შეაერთეთ ვაფლის საცხობი.
ნაბიჯი 2: დააჭირეთ ღილაკს ჩართვა, ჩვეულებრივ, თქვენი ვაფლის საცხობის წინა მხარეს.
ნაბიჯი 3: დახურეთ ვაფლის საცხობის სახურავი, სანამ არ შეამჩნევთ გამოსაყენებლად მზა ინდიკატორს - ეს შეიძლება იყოს სიგნალი ან მცირე შუქი. ეს ნიშნავს, რომ აპარატი მზად არის გამოსაყენებლად.
ნაბიჯი 4: გახსენით ვაფლის საცხობი და შეასხურეთ შიგნიდან არაწებოვანი სპრეი. გამოიყენეთ ღუმელის ხელთათმანი, თუ აპარატი არ მიუთითებს, რომ მას აქვს სითბოს მდგრადი სახელურები.
ნაბიჯი 5: ჩაასხით ცომი, დარწმუნდით, რომ დაასხით იმდენი, რომ ვაფლის საცხობის შიგნიდან ამოსვლის გარეშე შეავსოთ. თითოეულ ვაფლში ცომის რაოდენობა შეიძლება მერყეობდეს 1/4-დან 3/4 ჭიქამდე, თქვენი ვაფლის საცხობის მიხედვით.
ნაბიჯი 6: თუ თქვენ გაქვთ მბრუნავი ვაფლის საცხობი, თქვენ დაგჭირდებათ ლითონის ფირფიტები თავდაყირა გადაატრიალოთ, რათა დუღილი დაიწყოს. დარწმუნდით, რომ თავსახური დამაგრებულია თავის ადგილზე და აიღეთ გაფართოებული სახელური ღუმელის ხელჯოხებით. დააბრუნეთ სახელური ისე, რომ ვაფლის ფირფიტები გადატრიალდეს 180°-ით.
ნაბიჯი 7: დაახლოებით 4-6 წუთის შემდეგ, სხვა მაჩვენებელი გაცნობებთ, რომ თქვენი ვაფლი მზად არის. თუ გსურთ აკონტროლოთ თქვენი ვაფლის ფერი, აირჩიეთ მწარმოებელი ბრაუნინგის კონტროლის ციფერბლატით.
ნაბიჯი 8: გააცივეთ ვაფლის საცოხბი რამდენიმე წუთით, სანამ დაიწყებთ გაწმენდას, რათა თავიდან აიცილოთ დამწვრობა - მაგრამ არ დაელოდოთ ძალიან დიდხანს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ცომი გაცივდება და გაწმენდა გაცილებით რთული იქნება.
პოპულარული მოდელები