წვენსაწური, თქვენი ჯანსაღი ცხოვრების წესისთვის

თქვენ იცით ახალი ხილითა და ბოსტნეულით მდიდარი დიეტის შენარჩუნების მნიშვნელობა. ნუტრიენტები უდავოდ მნიშვნელოვანია ჯანმრთელობისა და კეთილდღეობისთვის. პრობლემა ის არის, რომ ყოველთვის არ არის ადვილი ყველა ხილისა და ბოსტნეულის მომზადება და მოხმარება, რაც რეალურად გვჭირდება.

გასაკვირი არ არის, რატომ მოიპოვა წვენების პოპულარობა ბოლო ათწლეულების განმავლობაში. წარმოიდგინეთ, რომ მიიღოთ თქვენი ყოველდღიური საჭირო ხილისა და ბოსტნეულის მიღება ერთ ჭიქა ადვილად დასალევად წვენში. მიუხედავად იმისა, თქვენ უკვე ხართ წვენების მომზადების პროფესიონალი თუ უბრალოდ წვენების მოყვარული, კარგი წვენსაწური ამის პრობლემას გადაჭრის

 

რომელი ტიპის წვენსაწური არის საუკეთესო?

წვენის დაწურვის პროცესი შეიძლება მარტივი ჩანდეს, მაგრამ ბაზარზე არსებობს სხვადასხვა დიზაინი, რომელსაც ორივე მხრიდან აქვს დადებითი და უარყოფითი მხარეები. სახლის წვენსაწურების უმეტესობა არის ცენტრიდანული ან საღეჭი.

ცენტრიდანული წვენსაწურები   იყენებენ დაწნულ ლითონის ბადისებრ კალათას ხილისა და ბოსტნეულის რბილობის დასაჭრელად. გრავიტაცია ატარებს წვენს ბადის მეშვეობით და გამოდის წვენის ჭიქისკენ, ხოლო ცენტრიდანული ძალა ატრიალებს რბილობს, რომელიც დარჩა ზემოთ და კალათის გვერდით მიმაგრებულ ნარჩენების ვედროში ათავსებს.

ამ ტიპის წვენსაწური სწრაფი, მარტივი გამოსაყენებელია და ზოგადად ნაკლები ნაწილები სჭირდება, ამიტომ გაწმენდა უფრო ადვილია. 

საღეჭი წვენსაწურები   ზოგჯერ ასევე ცნობილია, როგორც ნელი წვენსაწურები. ზოგი მუშაობს ვერტიკალურად და ზოგი ჰორიზონტალურად, თუმცა ორივე მუშაობს ერთნაირად. ამ ტიპის წვენსაწურები იყენებენ საწურს (საკრავის ტიპის ნაწილს), რათა ნელ-ნელა მოათავსონ პროდუქტი საწურზე, რათა გამოეყოს წვენი რბილობისაგან. პროდუქციამ არ შეიძლება გაიაროს საწუწნის მიერ დაფქვის გარეშე და ამ მიზეზით მას შეუძლია უფრო მეტი წვენი ამოიღოს უფრო მყარი პროდუქტისგან.

 

ბევრს მიაჩნია, რომ ნელი ან საღეჭი წვენსაწურები ქმნიან ნაკლებ ქაფს, სითბოს და არ იკეთებენ ჟანგს, შესაბამისად მეტი საკვები ნივთიერებები გადადის წვენში და ნაკლები ნარჩენებია. ამ ტიპის წვენსაწურს შეიძლება მეტი დრო დასჭირდეს, ვიდრე ცენტრიდანული წვენსაწურს, მაგრამ საბოლოო ჯამში უფრო მეტი წვენის წარმოებაა შესაძლებელი.

ამ სახის წვენსაწურის ერთი მინუსი არის ის, რომ საკვები, რომელიც საკმარისად პატარა არ არის დაფქული საწურში, შეიძლება შიგნიდან გაჭედოს, რა დროსაც მომხმარებელმა უნდა შეცვალოს მექანიზმი ან მთელი წვენსაწური დაშალოს გასასუფთავებლად. კიდევ ერთი მინუსი არის ის, რომ ამ ტიპის საკვების ჭურჭელი ხშირად უფრო მცირეა და საჭიროებს საკვების მოჭრას ჩასმამდე

რომელი წვენსაწური არის ყველაზე ჯანმრთელი?

ყველა წვენსაწური ქმნის ახლად გამოწურულ ხილისა და ბოსტნეულის წვენს და არ არსებობს არანაირი მტკიცებულება, რომელიც ადასტურებს, რომ რომელიმე ტიპის წვენსაწური ქმნის არსებითად დაბალ მკვებავ წვენს. ზოგიერთი წვენსაწურის სიცხემ შეიძლება გამოათავისუფლოს გარკვეული ტიპის ვიტამინები, მაგრამ კვლევების უმეტესობამ ჩაატარა ეს ტესტი 180 გრადუსზე მეტი F ტემპერატურით, რომელსაც არც ერთი წვენსაწური არ უახლოვდება.

საღეჭი წვენსაწურებს შეუძლიათ მეტი წვენის ამოღება და მეტი წვენი ნიშნავს მეტ საკვებ ნივთიერებას. ამ მიზეზით, საღეჭი წვენსაწურები შეიძლება ჩაითვალოს უფრო ჯანსაღად. თქვენ უნდა აირჩიოთ წვენსაწური, რომელიც საუკეთესოდ მუშაობს თქვენი ცხოვრების სტილისა და ბიუჯეტისთვის.

პოპულარული მოდელები